Antioksidan Haberleri

Antioksidan Haberleri

Diyetisyen Uç'tan Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Bayramda misafirlere baklava yerine sütlü irmik tatlısı, sütlaç veya meyveli tatlılar ikram edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Güzel bir meyve tabağı hazırlayarak misafirlerinize antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin besinler ikram etmiş olursunuz. Böylelikle hem siz hem onlar rahat eder. Çünkü sıcak havalarda ağır besinler tüketmek rehavet çökmesine ve halsizliğe sebep olabilir'' dedi.

Bölgede ilki başardı, tropik Afrika meyvesi olan Kivano'yu yetiştirdi

Türkiye'de Alanya bölgesinde yetiştirilen ve sadece online satışı olan Afrika meyvesi Kivano'yu Elazığ'da yetiştiren genç girişimci Telha Tanyıldızı, 6 ay sonraki ilk hasadında bir kökte yaklaşık 50 adet ürün elde ederek zoru başardı. Afrika kavunu ya da boynuzlu kavun olarak da isimlendirilen meyvenin, antioksidan özellikleri barındırdığı için başta kanser ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği, yüksek C vitaminiyle de bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliyor.

Unutkanlık nedenlerine dikkat

Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, yoğun iş temposu sonucu, çoğu kişinin unutkanlıktan yakındığına dikkat çekerek, ‘Kişi, aslında yoğunluktan dolayı kaydedemediği bilgiyi hatırlayamadığını zanneder ve unuttuğunu düşünür. Demans hastaları ise farklı olarak, kaydedilen bilgiyi geri dönüşümsüz olarak unutabilir’ sözleriyle demans (bunama) hastalığının risklerine dikkat çekti.

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemine dikkat!

Uzman Diyetisyen İrem Dürçek, mevsim geçişlerinde koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirmenin önem kazandığını söyleyerek önemli tavsiyeler verdi. Dürçek, 'Antioksidan içeren gıdalar olmazsa olmazdır' dedi.

Doğal antioksidan 'Koruk Suyu'

Türkiye'de ilk defa profesyonel olarak Elazığlı kadınlar tarafından üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu, antioksidan özelliğiyle vücuttaki immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için korona virüsün doğal ilacı olarak büyük talep görmeye başladı.