Araç Haberleri

Araç Haberleri

Yılın ilk yarısında hangi araçlar ne kadar sattı?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın ilk 6 aylık bölümünde en fazla satış yapılan markaları ve modelleri derledik.

Elazığ’da Nalbantlık Kursu açılıyor

Türkiye Jokey Kulübü tarafından dünya standartlarında eğitim almış nalbantlar yetiştirmek için Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi’nde nalbantlık eğitim programı düzenlenecek. Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik 2. dönem nalbantlık kursu ile ilgili bilgiler vererek son başvuru tarihinin 12 Ağustos olduğunu hatırlattı.

Ertan: Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan Suriye’de Türk vatandaşlara ve araçlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak kınadığını dile getirdi.

Elektrikli araçların şarj fiyatlarında yeni tarife

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine bugünden (1 Temmuz) itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yaptı. Yeni elektrik tarifesiyle birlikte 88.5 kWh’lık elektrikli otomobilin aylık şarjı 823 TL’ye çıkacak.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Toraman: Artan trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Elâzığ’da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, tatilcilerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların çalıştırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Bayramda, Sivrice'de ulaşım ücretsiz

Sivrice Belediyesi Arife Günü ve Kurban Bayramı'nda belediyeye ait toplu taşıma araçlarında ücretsiz hizmet sunacak.

Elazığ’da toplu ulaşım bayramda ücretsiz olacak

Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçları, vatandaşların ulaşımlarının sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla 15 Haziran Cumartesi arife günü Harput, Gülmez ile Asri Mezarlıklarına ve 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Elazığ Belediyesi’nden kurban bağışı çağrısı 

Elazığ Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla bu bayramda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak bayram sevincinin toplumun tüm kesimlerini kuşatmasına vesile olacak. Elazığ Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahipleri için Kurban Hissesi Bağış Kampanyası başlatıldı. Vatandaşların bağışlayacakları kurban hisseleri, Hayır Çarşısı tarafından düzenli destek sağlanan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

TOGG, mayısta da liderliğini sürdürdü

TOGG, Türkiye elektrikli otomobil pazarında mayıs ayında 4 bin 140 satışla, lider marka olmaya devam etti.

Araç muayene hizmetleri için karar! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, karar verildi.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yapıldı

Elazığ Belediyesi, 46 Araç ve 170 Personelle gerçekleştirdiği temizlik kampanyası doğrultusunda, Cumhuriyet Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması yaptı.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı mart ayında 154 bin 393 oldu.

Elazığ’da 32 arsa ve 1 otomobil satışa çıkarıldı

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 32 adet taşınmaz alanı ve 1 adet aracı satışa çıkardı.

İkinci el otoda sular durgun!

Geçen yıl bu zamanlarda hareketlilik gösteren ikinci el otomobil piyasası bugün durma noktasına geldi. Satışlar dururken, ilan sitelerindeki araç sayısı artış gösteriyor. Araç sahipleri, satış yapabilmek için eski usul cam ilanlarına yöneliyor. Tüm bunlara rağmense piyasada bir fiyat düşüklüğü beklenmiyor.

Yeşildere Köyü’nde ışkın şenliği

Birçok Hastalığa iyi geldiği söyleyen ışkının çıkarıldığı köylerden biri olan Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yeşildere Köyü’nde adına şenlik düzenlendi.

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart Ayında 154 Bin 393 oldu.

Elazığ İl Özel İdaresi araç filosunu genişletiyor

Elazığ İl Özel İdaresi Filosuna yeni araçlar eklemeye devam ediyor.

Milletvekili Erol Keleş, hayat kurtardı

Seçim çalışmaları kapsamında bir programa katılmak üzere yola çıkan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kalabalık bir grup vatandaşın toplandığını gördü ve durumun ne olduğunu anlamak için aracını durdurdu. 

Erol: Biz başaracağız, Elazığ Belediyesi'ni alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un proje tanıtım toplantısında yaptığı ve konuşma büyük karşılık buldu.

Şubat ayında hangi yatırım aracı kazandırdı?

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Şubatta en fazla aylık reel getiri BIST 100 endeksinde oldu.

BAŞKAN KAYA’DAN AÇILIŞA DAVET

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, makine parkına kazandırılan 22 yeni aracın açılış programına belde sakinlerini davet etti.

Otogaza zam geliyor! 

Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine çifte indirim gelmiş, bu indirimin ardından motorin fiyatları bir indirim daha görmüştü. Araç sahipleri dikkat bu kez zam var... Otogaz grubunda 81 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor. 

Benzin ve motorine çifte indirim! 

Araç sahiplerine çifte müjde geldi. Bu gece yarısı benzin ve motorine indirim geliyor. Benzinin litresi 76 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 20 kuruş ucuzlayacak.

TOGG B-SUV tavan fiyatı belli oldu 

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini söyledi. Karakaş, ayrıca "Üçüncü aracımız (B-SUV) ilk ikisinden daha küçük olacak ve daha ucuz olacak ancak fiyatı 20 bin Euro olmayacak” dedi.

Depoları doldurun! Benzine zam geliyor

Geçtiğimiz günlerde motorine gelen büyük zam sonrası şimdi de sıra benzinde... Araç sahipleri elinizi çabuk tutun ve gece yarısına kadar depoları doldurun. Benzine 1.79 lira zam bekleniyor...

Ocak ayında en çok hangi otomobil satıldı

Ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları 79 bin 701 adet ile ocak rekorunu kırdı. İşte en çok satılan otomobiller.

İYİ, PEKİYİ DEĞİL!

31 Mart Seçimleri geldi çattı, İYİ Parti Elazığ'da belediye başkan adayını hala belirleyemedi. İYİ Parti başkan adayı çıkaracak mı ya da ortada bir sorun mu var, yetkili bir ağızdan açıklama yapılmıyor.

TÜİK trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı 

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2023 yılında 151 bin 57 oldu.