Araştırma Haberleri

Araştırma Haberleri

Gazze’de Çocuk Olmak konulu hikâye yarışması 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Helal Finans Araştırmaları Derneği, Gazze’de Çocuk Olmak konulu hikaye yarışması düzenleyecek.

Fırat, Rektör Göktaş'la güzel

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından önümüzde ki günlerde tercih maratonuna başlayacak öğrenciler şimdiden gitmeyi planladıkları üniversiteleri araştırmaya ve incelemeye başladı. 

Açıkkapı, Mecliste Maden ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir.

Açıkkapı: Emeklilerimiz bizim baş tacımızdır

İYİ Parti’nin emeklilerle ilgili verdiği araştırma önergesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Emeklilerimiz Bizim Baş Tacımızdır. 22 yıldır ülkemize hangi konuda söz verdiysek yerine getirdik” dedi.

Sağlığa çok zararlı!

Yapılan bir araştırmaya göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençler, vücutlarını potansiyel olarak toksik metallere maruz bırakıyor olabilir.

Başkan Yıldırım: Vakit kaybetmeden sahaya çıkacağız

Bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz. Bizim rotamız millettir” dedi.

Hüseynik Mahallesi’nin tarihi konuşuldu 

Ahde Vefa Derneği, Araştırmacı Yazar Sedat Çağlıyan’ın Hüseynik Mahallesi’nin tarihini anlattığı sohbet programı düzenledi. 

Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? İşte anket sonuçları

MetroPOLL Araştırma, Türkiye genelinde bin 770 kişi arasında yapılan ankette katılımcılara "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" diye sordu. İşte sayılı gün kalan seçimlere yönelik yapılan son anket...

Harput Kale Kazısı Eserleri İstanbul’da sergileniyor

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul’da sergileniyor.

Türkiye’nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2022" raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ’ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Lütfi Doğan Hakk'a yürüdü

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan Hakk'a yürüdü. Doğan, bir süredir Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

ELHAK’tan Filistin’le Dayanışma Gecesi

Elazığ'da ELHAK Platformu tarafından düzenlenen Filistin’le Dayanışma Gecesi programına katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' Harekatıyla önemli putları yıktığını ifade etti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den deprem açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremin artçı deprem sınıfında değerlendirilebileceğini belirterek, "Artçı depremlerin sıklığı ve büyüklüğü her ne kadar zaman içinde azalarak devam etse de bazen 6'ya varabilecek büyüklükte pik yapacak şekilde artçı depremlerin yaşanması olağandır." dedi.

Elazığ’ın en gelişmiş ilçesi belli oldu 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 yeni il önerisi için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması yeniden gündeme geldi. Açıklanan verilerde Elazığ'da merkez ilçe hariç diğer ilçelerin neredeyse tamamı az gelişmiş ilçeler arasında yer aldığı görüldü. 

Gel: Maden ilçemizin Ergani’ye bağlanma haberleri bizleri rahatsız etmiştir 

Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği (MASSAD) Kurucu Başkanı Fethi Ahmet Gel, Ergani’nin il olması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

ELSAD’dan depremzede ailelere iftar programı

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Komisyonu tarafından depremzede ailelere iftar programı düzenledi.

Milletvekili Aday Adayı Çoban Palu İlçesini ziyaret etti 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı ve MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim çalışmaları kapsamında Palu’da vatandaşlarla buluştu. Prof. Dr. Çoban, “Aziz şehrin en kadim kültürünün temsilcisi Palu’da gördüğümüz yakın ilgi, çalışma şevkimizi artırmış ve moralimizi yükseltmiştir” dedi. 

Çoban: Halkımızın yoğun ilgisine mazhar oluyoruz

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Bilal Çoban adaylık başvurusunun ardından gerçekleştirdiği saha ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisini gördüğünü belirterek, “Adaylık başvurumuzun ardından kaldığımız yerden devam ettiğimiz halkımızla kucaklaşmalarımızda vatandaşımız bizleri adeta bağrına basmakta ve 14 Mayıs 2023 tarihini hasretle beklediklerini dile getirmektedir” dedi.

Milletvekili Erol: Elazığ’da kötü yapı stoku yıkılsın 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerle alakalı öneride bulundu. 

Şahin Duman Aday Adaylığını açıkladı!

Elazığ’ın sevilen simalarından Makine Mühendisi araştırmacı – yazar Şahin Duman AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Geçmişte 23. Dönem Milletvekili merhum Hamza Yanılmaz’ın danışmanlığını yürüten ve birçok STK’da görevlerde bulunan Şahin Duman, vizyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

HAZARSAM İstihdam Çağrı Merkezi açıldı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın projelerinden biri olan İstihdam Çağrı Merkezi hizmete açıldı.

Başkan Çoban, Elazığ ekonomisi için 23 maddelik önerisini açıkladı 

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi. 

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

ELSAD Kadınları depremzedeler için seferber oldu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Kolları Başkanı Tuba Erdoğan ve ekibi, depremin ilk anından itibaren depremzedeler için sefer oldu. Gıdadan kıyafete her türlü ihtiyaçlarından depremzedelerin yanında olduklarını belirten Başkan Erdoğan, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Başkan Çoban'dan teşekkür!

Hazarsam Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ'ın 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çoban: Elazığ 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmelidir

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'ın 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kandilli Rasathanesi: Artçılar aylarca sürebilir

Türkiye'yi yasa boğan ve merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan yıkıcı depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nde kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kahramanmaraş depremi tsunamiye yol açabilir! 

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük depremin artçı sarsıntıları devam ederken tsunami uyarısı geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bu depremin Akdeniz bölgesinde tsunamiye yol açabileceği uyarısını verdik" dedi.

EYT'liler ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. EYT'liler hakkında çalışmalar sürüyor. Günden güne merak konusu olan sorular ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. EYT son dakika haberleri gelişmeleri neler? EYT'liler ne zaman emekli olacak, ilk maaş ne zaman yatacak? EYT maaşı ne kadar olacak, şartları nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. İşte konuya ilişkin son güncel durum...