Arazi Haberleri

Arazi Haberleri

Elazığ’da 12 arazi ihaleyle satışa çıkıyor

Elazığ’da 12 arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale usulüyle satışa çıkarıldı.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Kaymakam öncülük etti, aile barıştı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Gedikyurt köyünde yaşayan ve aralarında arazi davası yüzünden yaklaşın 5 yıldır birbirleriyle küs olan 'Çimen' ailesi Kaymakam Mustafa Dilekli'nin araya girmesiyle barıştırıldı.

Eksi 3 derecede bulduğu 7 yavru köpeği evine getirip, sobanın önünde biberonla beslemeye başladı

Elazığ'da hayvansever Murat Gündüz, arazide donmak üzereyken bulduğu yeni doğmuş 7 köpek yavrusunu sobanın önünde, özel mama koyduğu biberonla besliyor. Soğuk havaların arttığı ve sokak hayvanlarının şiddet gördüğü bu günlerde hayvan dostu Gündüz, örnek davranışı ile yürekleri ısıttı.

Taşlık araziyi ormana çevirmişti: Yetkililer teşekkür edip fidan desteğinde bulundu

Elazığ'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Yılmaz, çiftlik hayatına duyduğu özlemle kent merkezindeki evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık araziye çevirdi. Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Yılmaz'ın farkındalık çalışmasına kayıtsız kalmayarak hem kendisini ziyaret etti hem de gelir getirici 500 adet fidan verdi.

Özlem duyduğu köy hayatını şehrin ortasına taşıdı

Elazığ'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Yılmaz, çocukluk yıllarının geçtiği çiftlik hayatına duyduğu özlemle kent merkezindeki evinin önündeki taşlık araziyi ormanlık araziye çevirdi.

Elazığ'da sertifikalı tohum alacak çiftçiler kurayla belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' çerçevesinde Elazığ'da sertifikalı buğday, arpa, mercimek ve sarımsak ekim alanlarını artırmak için yüzde 75 hibeli tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da biyoçeşitlilik izleme çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi çerçevesinde arazi çalışması yapıldı.

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekili arazilere sıçramadan ekipler tarafından söndürüldü.

Elazığ'da tarım arazilerini sel vurdu

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış sonrasında yaklaşık 400 dönüm tarım arazisini sel vurdu.

Mezarlığa çiçek ekme konusu silahlı kavgaya dönüştü, kuzenler birbirini vurdu

Elazığ'da aralarında daha önceden arazi anlaşmazlığı bulunan kuzenler arasında mezarlığa çiçek ekme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya döndüğü olayda, kuzenler av tüfekleriyle birbirine ateş ederek yaraladı.

Elazığ'da 'yaprak biti' bahçe ve evleri sardı, ekipler çalışma başlattı

Elazığ'da tarım arazilerinden geldiği tahmin edilen 'yaprak biti', merkeze bağlı Hankendi köyünde evleri ve bahçeler ile ağaçları sardı. Yetkililer, haşereyle mücadele konusunda çalışma başlattı.

Elazığ'da biyoçeşitlilik izleme çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi nedeniyle arazi çalışması yapıldı.

Elazığ'da dereler taştı, su altında kalan tarım arazileri zarar gördü

Elazığ'da etkili olan yağış sonrasında dereler taştı, su altında kalan ekili tarım arazileri zarar gördü.

Elazığ'da biyoçeşitlilik izleme çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi nedeniyle arazi çalışması yapıldı.

Türkiye'de bir ilk: Dron ile ücretsiz ilaçlama

Elazığ İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından Türkiye'de ilk defa dron ile tarım arazileri ilaçlandı. Genç çiftçilerin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan proje, ilk etapta kent merkezi ve ilçelerinde uygulanacak.

Elazığ'da 22 bin dekar tarım arazisi suyla buluşacak

Elazığ'da 2022 yatırım programında yer alan Uluova Gökçe Göleti ve Sulaması Projesi ile 22 bin 850 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

Muhtarın cesedinin bulunmasıyla ilgili 12 şüpheli adliyeye sevk edildi

Elazığ'da 5 ay önce kaybolan Kızılay Mahallesi Muhtarı Muhammet Bahçeci'nin cansız bedenine ulaşılmış, araziye gömülen ceset ekipler tarafından çıkarılmıştı. Olayla ilgili gözaltında bulunan 12 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

5 aydır kayıp olan muhtarın cesedine ulaşıldı

Elazığ'da 5 ay önce kaybolan Kızılay Mahallesi Muhtarı Muhammet Bahçeci'nin cansız bedenine ulaşıldı. Araziye gömülen cesedin ekipler tarafından çıkarıldığı öğrenildi.

JAK ve HAYDİ ekipleri yaban hayatı için seferber oldu

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) ile JAK ekipleri yaban hayatı için seferber oldu. HAYDİ ekipleri karla kaplı arazide ilerleyemeyince, JAK ekipleri kar motoru ile yemleri yüksek kesimlere ulaştırdı.

Elazığ'da İpek Yolu Gençlik Merkezi gönüllülerinden lavanta parkı

Elazığ'da İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından 30 dönüm araziye 40 bin kök lavanta ekimi yapıldı.

Jandarma'dan kenevir denetimi

Elazığ'da Jandarma ekipleri Keban Barajının suyunun çekilmesinin ardından yasadışı kenevir ekimine karşı arazide uygulama başlattı 

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

Devletten destek aldı, bin dönüm arazi üzerine ektiği bademlerin hasadına başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.

İntihar notu bırakan gencin cansız bedeni bulundu

Elazığ'da 'ölürsem eğer kimse bundan sorumlu değildir' notu bırakarak kayıplara karışan gencin cansız bedeni boş bir arazide bulundu.

Kayıp kuzu ve koçların sahibi, haber sayesinde bulundu

Elazığ'da bir öğretmen tarafından boş bir arazide bulunan 7'si kuzu 9 küçükbaş hayvanın sahibi,İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından yapılan haberle bulundu.

Öğretmen kayıp kuzu ve koçlara sahip çıktı, sahibini arıyor

Elazığ'da ailesinin yanına gelen bir öğretmen, başı boş arazide 7'si kuzu 9 küçükbaş hayvan bularak kurtların saldırısında telef olmaması için koruma altına aldı. Köyde sahibi çıkmayan hayvanlar için kurumlardan destekte isteyen ancak bir sonuç alamayan öğretmen habercilerden yardım istedi.

Elazığ'da arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Elazığ'ın merkez, Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri ile Uluova'da arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.