Arttı Haberleri

Arttı Haberleri

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Eylül ayında yapılan zamların ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle sigara paketlerinin fiyatı önemli ölçüde yükseldi.

Açıkkapı, Tarım ve orman alanındaki destekleri açıkladı

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Elazığ'a yönelik Tarım ve Orman alanındaki desteklerle ilgili konuştu. Milletvekili Açıkkapı Elazığ’a yapılan destekleri ve tutarlarını listeledi. Açıkkapı ayrıca ana hedeflerinin Elazığ'ın tarımsal üretim kapasitesini arttırmak olduğunu söyledi. 

Elazığ Belediyesi’nden konut satışı

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 40 adet konut, 16 adet iş yeri açık arttırma suretiyle 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde satışı gerçekleştirilecek.

Elazığ Belediyesi konut, iş yeri ve arsa ihalesi gerçekleştirecek

Mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait 40 adet konut, 16 adet iş yeri ve 10 adet arsanın açık arttırma suretiyle 7, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde satışı gerçekleştirilecek.

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu! 

2024 yılının ikinci enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK, enflasyonun Şubat ayında aylık olarak yüzde 4,53, yıllık olarak ise yüzde 67.07 arttığını duyurdu. ENAG'a göre aylık enflasyon yüzde 4.32 yıllık enflasyon ise yüzde 121.98 oldu...

Başkan Adayı Septioğlu, çalışmalarını sürdürüyor

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçim çalışmalarının nabzının hızla arttığı bu günlerde esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Pompadan zam akıyor! 

Dün itibariyle 2023 enflasyonunun belli olmasının ardından akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25.6 arttı. Bu da benzinin litresinde ÖTV'yi 7,52 TL'den 9,45 TL'ye, motorinin litresinde de ÖTV'yi 7,05 TL'den 8,86 TL'ye çıkardı. Araç sahiplerini bir nebze sevindirecek haber geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor. İşte zamlı benzin ve motorin fiyatları...

Erol’dan Bakan Şimşek’e soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “Elazığ’daki ekonomik kriz nedeniyle KOBİ ve esnaflarımızın kira, stopaj, vergi, elektrik, su, doğalgaz ve iş gücü gibi temel girdi maliyetlerini arttırmıştır. Yüksek maliyet ve düşük kazanç ve ekonomik kriz sonucu esnafımız kepenk kapatmış, bankalara ve toptancılara olan borçlarını ödeyemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Açıkkapı: Tarımsal destekleri sürekli arttırdık 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmesinde söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, tarım alanında eleştirilerde bulunan muhalefete yapılan hizmetleri paylaşarak cevap verdi. 

Elazığ Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını arttırdı 

Elazığ Belediyesi, yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına kış mevsiminde de hız verdi. 

Keleş: Deprem sonrası çiftçiye yapılan destekler etkili bir müdahaledir 

6 Şubat depreminin ardından çiftçilere yönelik desteklerin arttığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 binden 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının tarım sektöründeki büyümeyi gösterdiğini ifade etti. 

Enflasyondaki sert yükseliş sürüyor

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz'da yüzde 9.49 artan enflasyon Ağustos'ta da yüzde 9.09 arttı. ENAG ise Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 8,59 olarak açıklamıştı.

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı 

TÜİK verilerine göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.21'den yüzde 47.83'e yükseldi. Böylelikle baz etkisiyle 8 aydır düşüş eğiliminde olan enflasyon, yeniden yükselişe geçti.

Bahçeci: Kamuoyundan Emeğe Saygı Bekliyoruz

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Erhan BAHÇECİ, Elazığ’da internet üzerinden yayın yapan haber sitelerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, bu durumun basın mesleğini itibarsızlaştırdığını, gazetecilik mesleğini hakkıyla yerine getirenleri mağdur ettiğini söyledi.

Elazığ Belediyesi 12 alanı satışa çıkardı 

Elazığ Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 12 alanı kapalı teklif ve arttırma usulü ile satışa çıkardı. İhale 6 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak. 

AFAD depremlerde can kayıplarını açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Gelen son dakika haberine göre AFAD Başkanı depremlerde 50 bin 96 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkan Akın: Elazığ'a verilen konut sayısı arttırılsın 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, deprem afeti nedeniyle Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Başkan Akın, “Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır” dedi. 

Eksi 3 derecede bulduğu 7 yavru köpeği evine getirip, sobanın önünde biberonla beslemeye başladı

Elazığ'da hayvansever Murat Gündüz, arazide donmak üzereyken bulduğu yeni doğmuş 7 köpek yavrusunu sobanın önünde, özel mama koyduğu biberonla besliyor. Soğuk havaların arttığı ve sokak hayvanlarının şiddet gördüğü bu günlerde hayvan dostu Gündüz, örnek davranışı ile yürekleri ısıttı.

Otobüs 5 metre ileride indirdi diye kavga çıkarttı

Elazığ'da bir yolcu, belediye otobüsünün 5 metre ileride durması nedeniyle şoföre küfür etti. Sinirlerine hakim olamayan şoför ile yolcunun kavgası cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ'da polis, üniversite öğrencilerini bilgilendirdi

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversite öğrencilerine 'ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının arttırılmasına' yönelik konularda bilgilendirdi.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Elazığ'da 'İlk iş babalık' eğitimi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) desteğiyle Elazığ'da özel bir kreş tarafından okul ve aile birliğini arttırma amacıyla eğitim programı düzenlendi.

Elazığ'da otobüs şoförlerine eğitim verildi

Elazığ Belediyesi tarafından otobüs şoförlerine bilgi birikimi ve farkındalığı arttırmak için öfke kontrolü ve halkla ilişkiler eğitimi verildi.

Bölgeye dev yatırım

Elazığ'da bölge ziyaretleri yapan Alptekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Karaağaç, 'Tesislerimizi modernizasyonu maksimize ederek ve kapasitemizi arttırarak bölgemizin hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz' dedi.

İnşaat sektöründe dijital medya yatırımları artış gösterdi

İnşaat mühendisi müteahhit Basri Tokgöz, inşaat sektöründe dijital medya yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi.

Yaz mevsiminde bin derde deva 'meyan şerbetine' ilgi arttı

Elazığ'da yaz aylarında serinlemek isteyen vatandaşlar, şifa kaynağı meyan kökü şerbetine yoğun ilgi gösteriyor.

Sıcaklar arttı, vatandaşlar doğunun gizli denizi Hazar'a akın etti

Elazığ'da sıcaklıkların artmasını fırsat bilen vatandaşlar, doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü'ne akın etti.

Sosyal medya reklamlarını doğru kullananlar satışlarını arttırıyor

Özellikle pandemi döneminde etkin olarak vatandaşların karşısına çıkan sosyal medya reklamlarının, doğru yöntemlerle kullanıldığında satışları arttırdığı kaydedildi.

Diyetisyen Gülben Uç: 'Günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir'

Yaz mevsiminde sıcakların başlamasıyla vücudun su ihtiyacının daha çok artığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Artan sıcaklarla beraber vücuttan sıvı atılımınız da arttığı için günde ortalama 3 litre su tüketilmelidir. Diğer soğuk içeceklerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Kalorisi yüksek asitli şekerli içeceklerin yerine ev yapımı soğuk içecekler, meyve suları ve limonatalar tüketilebilir' dedi.

Binlerce yıllık yöresel kıyafetlere ilgi arttı

Elazığ'da son yıllarda yöresel kıyafetlere ilgi arttı. Gündelik hayatın yanı sıra düğünlerde yöresel kıyafetlerin tercih edilmesi satışları artırırken, düğün sezonunun da başlamasıyla birlikte terziler siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcıyor.