Asıl Haberleri

Asıl Haberleri

Rekor kıran altın fiyatlarında son durum! 

Güvenli liman altında haftanın ilk işlem gününde hareketlilik sürüyor. Gram altında 2 bin 800 lira seviyesi aşıldı. Merkez Bankalarının faiz kararlarının fiyatlar üzerinde etkili olması bekleniyor. İşte altın piyasası...

Elazığ Belediyesi’nin bir marka yatırımında daha sona yaklaşılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Aksaray ve Hicret Mahalleleri arasında yer alan toplam 100 bin metrekare alanda hayata geçirilen spor ve yaşam kompleksi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Şehre marka değer katacak tesis, yüzde 90 oranında tamamlandı.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden kamuoyuna duyuru

Elazığ Belediyesi’ne yönelik bazı basın yayın organlarında ve bazı sosyal medya platformlarında çıkan gerçeği yansıtmayan, iftira ve karalamaya yönelik haberlerin kamuoyu ile paylaşıldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde, “Elazığ Belediyesi’nin 17 aracı 539 milyon TL’ye kiraladığı ortaya çıktı.” ve “AKP'li belediyeden milyonluk ihaleler! Elazığ Belediyesi’nin ‘Yangından Koruma Malzeme Malzemeleri Alım işi’ ihalesini 1 milyon 974 bin 166 TL’ye gerçekleştirdi.” ifadeleri yer almaktadır.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Bayram ikramiyesi ödeme takvimi nasıl işleyecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran, Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran, SSK kapsamında aylık alanlara ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde ödeneceğini bildirdi.

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

TÜYAP 2024’te Arslanlı Alçı rüzgarı

Bu yıl 46. kez kapılarını açaN Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Fuara Elazığ’dan katılan Arslanlı Alçı A.Ş. standı fuarın yoğun ilgi gören standları arasında yer aldı.

Başkan Doğan, Yurtbaşılı Vatandaşlarla Bayramlaştı

Yurtbaşı Belediye Başkanı Nihat Doğan belediye binasında vatandaşlarla bayramlaştı.

Oy Kullanma İşlemi Nasıl Olacak? 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidiyor. Yerel seçimlerde, 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak. İşte seçim günü ve oy kullanmayla ilgili merak edilen sorulara yanıt... 

Milletvekili Erol’dan Elazığ Valisi ve siyasilerine çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TYP kapsamında işe alınacak kişilerin bir kısmının kura dışında tutulması iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

YRP ile neden anlaşılamadı? Süreci yöneten kişi konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ittifak kurulmayacağını açıklayan YRP ile görüşme sürecinin detaylarını anlattı. Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yapıldığını belirten Yavuz, "Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Masada Sakarya’nın adının geçtiğini hatırlamıyorum" dedi.

ELFED Çedene Sohbetlerinin Konuğu Yatırım Uzmanı Mert Başaran oldu 

ELFED Gençlik Kolları Tarafından düzenlenen  “Çedene Sohbetlerinin” Konuğu Yatırım ve Tasarruf Uzmanı Mert Başaran oldu. Başaran katılımcılara nasıl tasarruf yapılacağı en etkili yatırım yolları hakkında bilgiler verdi. 

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı basına yansıyan İlçe ve Belde adaylarının isimlerini yalanladı

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı Elazığ basını tarafından kamuoyu ile paylaşılan Ak Parti Belde ve İlçe başkan adaylarının isimlerinin net olmadığını açıkladı…

TOGG'un yeni modeli T10F ismi nasıl ortaya çıktı?

TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıkmasının yanı sıra bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çekiyor. Yeni otomobilin model isminin nasıl oluştuğu belli olurken, CEO Gürkan Karakaş, modelin piyasaya çıkacağı tarihi de açıkladı.

Taşkın: Beyaz önlük değil, ikramiye istiyoruz 

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde dağıtılacak olan beyaz önlük yerine öğretmenleri motive etmek için ikramiye verilmesini talep ettikleri, konu ile ilgile olarak hazırladıkları kanun teklifini siyasilere gönderdiklerini söyledi. 

Arslan'dan Hisarcıklıoğlu'na Kutlama

Geçtiğimiz dönem Elazığ TSO Başkanlığını başarı ile sürdüren ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Yurt dışı organizasyonlarında çeşitli görevler alan Asilhan Arslan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TOBB Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik ederek, 'Sayın Genel Başkanımızı, Türk iş dünyası için son derece önemli olan yeni görevi nedeniyle tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Asilhan Arslan Bloomberg HT'de iş dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz dönem Elazığ ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanı sıra ICC Milletlerarası Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de başarılı bir şekilde sürdüren Asilhan Arslan Bloomberg HT de yayınlanan, Reyhan Baysan'ın sunduğu Seans Ortası programına stüdyo konuğu oldu. 

Elazığ Stadyumunun ismi düzeltildi 

Elazığ’da yapılan yeni stadyumun “Elazığ Stadyumu” olarak asılan tabelası değiştirilerek “Elazığ Atatürk Stadyumu” yapıldı. 

LGS sonuçları açıklandı! 

Liselere Giriş Sınavı (LGS' kapsamındaki Merkezî Sınav Sonuçları açıklandı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları nasıl öğrenilir?

Hani şehir dışına taşınacaktı?

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünün, geçmişte tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının yok olmasına sebep olan 110 lojman ve idare binasını yapıp tamamlamasının ardından şimdi ise aynı hatayı Orman Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kurum, yine tüm siyasilerin ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere idare binasını Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapmak için ihaleye çıktı.

Hak sahipliği başvuruları nasıl yapılacak? 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Elazığ’da evi veya dükkanı ağır hasar alan vatandaşların hak sahipliğine nasıl başvuru yapacakları açıklandı. 

Açıkkapı: Maden’in büyük zenginliği ekonomimize değer katacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Maden’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bakır rezervinin gün yüzüne çıkarılma çalışmalarının başladığını, yaklaşık 100 km bir derinliğe ulaşılarak Türkiye ekonomisine önemli bir değer katılacağın söyledi.

Akşener'den Sönmez'e destek! FETÖ iddialarına son noktayı koydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında siyaset gündemine dair soruları yanıtladı. Millet İttifakı ve İYİ Parti'nin adayları üzerine bir değerlendirme yapan Akşener, program sunucusunun İYİ Parti Elazığ 1.Sıra adayı İrfan Sönmez ile ilgili sorduğu bir soru üzerine açıklama yaptı. Akşener, Sönmez'e isnat edilen FETÖ davası  ile ilgili olarak ;''Benim hakkımda dava açıldı. Havada duruyor. Benim ifadem bile alınmadı. Ben sanık mıyım? Tanık mıyım? Ben bile bilmiyorum. Bu tarz asılsız suçlamalar İstanbul İl Başkanımız için de söylendi. FETÖ suçlaması çok ağır bir suçlama.'' dedi.

Sivas Büyük Birlik Partisi’nden sürpriz aday adayı

 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Aday adaylıklarında başvuru süreleri tamamlanırken, birbirinden farklı ve dikkat çekici isimlerde aday adaylığı listelerinde yerini aldı. Bu isimler arasında dikkat çekenlerden biri de, Büyük Birlik Partisi MKYK Merkez Karar Asil Üyesi İş İnsanı Sivaslı Uğur Karaca oldu. Yıllarca Uşak ve Ankara’da Birlik Partisi, Alperen Ocaklarının çeşitli kademelerinde görev yapan Uğur Karaca, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin davetiyle Büyük Birlik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Milletvekili Demirbağ: Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ İzzetpaşa Kız Öğrenci Yurdu'ndaki depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepler noktasında gerekli girişimleri gerçekleştireceklerini ifade eden Milletvekili Demirbağ; "Deprem, sadece bir ilde meydana gelseydi bu kadar ağır bir yükle karşılaşılmazdı. Deprem tam 11 ili etkiledi. Ancak Allah'a şükür, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız ve liderimiz var. Bütün dünya, "Türkiye bu felaketin altından kalkamaz" derken Devletimiz bütün çalışmaları tek tek gerçekleştiriyor" dedi. 

Kılıç: Elazığ’da şap hastalığı yoktur

Tarım ve Orman Elazığ İl Müdürü Ali Kılıç, şap virüsü ile ilgili yaptığı açıklamada 6 günde 48 bin hayvan aşıladıklarını söyledi. Müdür Kılıç aynı zamanda Elazığ’da şap hastalığının olmadığını da açıkladı. 

Başkan Gürkan, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ulusal ve yerel basın buluşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Gürkan sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgiler verirken gözyaşlarını tutamadı. 

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Deprem bölgesindeki vatandaşların seçimlerde nasıl oy kullanacağına dair açıklama yaptı. Buna göre; depremzedeler adres değişikliklerini e-devlet ve nüfusmatiklerden yapabilecek. Ayrıca afetzedelerin deprem sonrası konakladığı çadır, karavan ve prefabrik ev gibi mekânlar yerleşim yeri olarak gösterilebilecek.

EYT’de süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Yakılanlar teklifi oy birliği ile kabul edildi. 4 maddeden oluştan EYT süreci nasıl işleyecek?