Asker Haberleri

Asker Haberleri

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

Keleş ve Şerifoğulları yaralı askeri ziyaret etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan askeri ziyaret etti.

Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Bedelli askerlik başvurusunda fiyat değişecek

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen adayların 28 Haziran tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği bildirildi.

Milletvekili Erol: Ben imzamı atıyorum 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Pençe-Kilit- Harekatı operasyon bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda 12 askerimizin şehit olmasının ardından açıklamada bulundu. 

Başkan Kavaklı: Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz 

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla Malatya Kürecik'te bulunan NATO askeri üssünün kapatılması için Malatya'ya gitti. Başkan kavaklı yaptığı açıklamada “Hükümetimize çağrıda bulunuyoruz” dedi. 

Milletvekili Keleş, Bakan Koca İle görüştü! 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’da sağlık alanındaki eksiklikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya anlattı. Milletvekili Erol görüşme sonrası yaptığı açıklamada Eski Asker Hastanesinin tekrar hizmete gireceğini ve Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine toplum sağlığı merkezinin kurulacağını açıkladı. 

Tayin için yeni düzenleme devreye girdi

Milyonlarca memuru ilgilendiren karar! Anayasa Mahkemesi, polis, asker, öğretmen, doktor dahil tüm memurlar için artık "aile bütünlüğünü bozacak şekilde tayin" yapılamayacak İşte ayrıntılar...

Şehit Osman Erbaş Paşamızı ve 10 şehidimizi rahmetle anıyoruz 

4 Mart 2021 tarihinde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 12 silah arkadaşının içinde bulunduğu askeri helikopter Bitlis Tatvan’de değişen hava şartları nedeniyle düşmüştü. Türkiye’yi yasa boğan kazada Osman Erbaş paşamız ve 10 askerimiz şehit oldu 2 askerimizde yaralandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçse de acılar hala çok taze… Kazada şehadet şerbetini içen 11 askerimizi rahmetle anıyoruz. 

13 Bin Askerin Mart ve Nisan celpleri Mayıs ayına ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir.' dedi.

Bakan Akar deprem bölgesinden acı haberi duyurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu duyurdu. Akar, "Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Ulaşılamayan personelin olduğuna ilişkin bilgiler de var, onları teyit etmeye çalışıyoruz." dedi.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı'nda Memur ve emekliye zam artış oranını açıkladı. 

Asker eğlencesinde saçmaların hedefi olan kadın yaralandı

Elazığ'da asker eğlencesinde magandanın peş peşe ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçma, bir kadına isabet etti. Yaralı kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Elazığ'da yaralı, askeri helikopter ile hastaneye yetiştirildi

Elazığ'da trafik kazası sonucu yaralanan ve vücudunda birden fazla kırığı olan kişi, askeri helikopterle Fethi Sekin Şehir Hastanesine yetiştirildi.

Davula ritim tutan şahıs, iki eline aldığı silahla havaya ateş açtı

Elazığ'da asker eğlencesinde bir şahıs, halay çekildiği sırada eline aldığı iki silahla davula ritim tutarak havaya ateş açtı.

Elazığ'da özel birey asker olmanın gururunu yaşadı

Elazığ'da yaşayan özel birey Saadettin Can, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle bir günlük temsili askerlik yaparak, asker olmanın gururunu yaşadı.

Şehit Uzman Çavuş Kesik, son yolcuğuna uğurlandı

Kırklareli'nde askeri araç ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş Yasin Kesik, 5 ayın sonunda yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Şehit Kesik, kılınan cenaze namazının ardından bugün Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ'da lise öğrencisi havada, karada ve su altında cisim tespiti yapabilen radar geliştirdi

Elazığ'da 10'uncu sınıf öğrencisi 250 lira bütçe ile askeri, denizcilik ve havacılık alanında kullanılabilecek radar geliştirdi.

Kaza yapan motosiklet sürücüsü, 'sınava girecektim' diye hüngür hüngür ağladı

Elazığ'da motosikletle kaza yapan genç, kazayı bir kenara bıraktı gireceği sınavın derdine düştü. '2 hafta sonra askerlik sınavına girecektim ayağım çok kötü' diye ağlayan genci vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

Elazığ'da Osman Paşa ve şehitleri anmak için mevlit programı düzenlendi

Elazığ'da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

Emekli askerin hayran bırakan antika koleksiyonu

Elazığ'da emekli asker Yahya Can'ın 20 yıl içerisinde oluşturduğu antika koleksiyonu görenleri geçmişe götürüyor.

Şehit Asker son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun naaşı, Elazığ havalimanında düzenlenen törenle memleketi Mersin'e gönderildi.

Şehit Uzman Çavuş Faruk Barut, şehadet yıl dönümünde isminin verildiği okulda anıldı

23 Kasım 2017 tarihinde Bingöl-Elazığ karayolunda askeri zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Faruk Barut'un şehadetinin 4'ncü seneyi devriyesinde, isminin verildiği Şehit Faruk Barut Çok Programlı Anadolu Lisesinde anma programı düzenlendi.

Ayı saldırısı sonucu hastanelik olan şahıs, dehşet anlarını anlattı: 'O korkuyla 5 kilometre yol yürümüşüm'

Tunceli'de ayı saldırısı sonucu yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Mustafa Keser, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Keser, ayının kendisine iki kere saldırdığını vücudunun neredeyse her yerinin parçaladığını belirterek, olayın ardından o korkuyla 5 kilometre yol yürüdüğünü ardından eşini arayarak yardım istediğini kaydetti.

Elazığ'da hayatını kaybeden Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da 90 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Mustafa Fidan, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Öğrenciler, Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek için ter döktü

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, Elazığ'da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yapıldı.

Elazığ'da fidanlar şehit Osman Paşa ve silah arkadaşları için toprakla buluşturuldu

Elazığ'da bir okulun bahçesinde helikopter kazasında şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da yer aldığı 11 asker için fidan dikildi.

Elazığ'da 11 şehit anısına fidan dikildi

Elazığ'da helikopter kazasında şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu 11 asker için fidan dikildi.

11 şehit Elazığ'dan törenle Ankara'ya uğurlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin naaşı, törenle Elazığ'dan Ankara'ya uğurlandı.

Şehitlerin naaşı Elazığ'a getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi.