Askı Haberleri

Askı Haberleri

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Keleş: Konutlar yakında teslim edilecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Sivrice, Baskil Palu, Alacakaya Ve Arıcak ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sivrice ve Baskil ilçelerinde konutların eylül ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Baskil Yolu 4 şerit oluyor

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Elazığ-Baskil Karayolu’nun 4 şerit olması için yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarına başladı.

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

Çam: Baskil kaymakamı ile görüşme talebimiz alınmadı

Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam, Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ile görüşmek üzere randevu taleplerinin oluşturulmamasına yönelik açıklamalarda bulunarak duruma tepki gösterdi.

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25 Temmuz’da başlıyor

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Baskil Çavuşlu Köyü bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor

Yol bakım-onarım ve asfalt çalışmalarını sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, kırsalda yaşayan vatandaşların daha konforlu yollarda seyahat edebilmeleri adına şehrin her noktasına ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2024 yılı yatırım programında bulunan Baskil İlçesi Çavuşlu Köy yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ DESTANIDIR

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Gününün 8. Yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Söğüt’te, Malazgirt’te, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de ne cevap verildiyse 15 Temmuz’da aynı cevap verilmiş ve tüm dünyaya Türk’ün istikbal aşkı ilan edilmiştir.” İfadelerinde bulundu.

Baskil kaymakamlığında görev değişimi

Resmi Gazete’de Kaymakamlar kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Baskil Kaymakamlığı’nda değişiklik yaşandı.

Işıkver, Baskil’de yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in Baskil ilçesindeki yangın sonrası bölgeye giderek temaslarda bulundu.

Zilayaz: Buğday ve arpa alım fiyatları güncellenmeli

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, toprak mahsulleri ofisi tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatlarının çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattığını söyleyerek fiyatların güncellenmesi gerektiğini söyledi.

İLBANK Bölge Müdürlüğü’ne Elazığlı bürokrat

İLBANK Bölge Müdürlüğü'ne Elazığlı Mehmet Mücahit Başkıran atandı. 

Türk Eğitim Sen’den yeni bir kütüphane daha

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Arıcak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kütüphane açtı

Köy yollarında reglaj çalışmaları devam ediyor

İlimizde meydana gelen ve metrekareye mevsim normallerinin üzerinde düşen yağışlarla birlikte, Baskil ilçemizde bazı köyler, oluşan selden olumsuz etkilendi.

Başkan Turus Gençlere Verdiği Sözü Tuttu

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, 31 Mart Yerel Seçimlerinde vermiş olduğu sözü tutarak öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

Milletvekili Keleş: Tren seferi ileri bir tarihe ertelendi

Dün gece Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği açıklanmıştı. AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

İlahi Aşkın Sesi konseri verilecek 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, 16 Şubat Cuma Günü saat 20.00’de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Konserde Merhum Hafız Abdullah Nazırlı’nın şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirecek. 

Başkan Alan sözünü tuttu

Geçtiğimiz pazar günü Kanal 23 ekranlarında yayınlanan “Ayrıntı” programına katılarak gazeteci  Arif Çakmak’ın sorularını yanıtlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı  İdris Alan,  şehrin sahipsiz olmadığını ve şehrin problemlerini çözme noktasında üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını ifade etmişti.

Yurt içi seçmen listeleri askıya çıkıyor! 

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim takviminin belli olmasının ardından seçmen listeleri bugün itibariyle askıya çıkarılacak.

Elazığ’da emekli öğretmenlere vefa gecesi

Mesleğe yıllarını veren ve emekli olan öğretmenler için Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi tarafından vefa gecesi düzenlendi.

İstanbul’da yaşayan Baskilliler bir araya geldi 

İstanbul Elazığ Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde etkinlik düzenlendi. 

Gençler, Şehit Polis Fethi Sekin'in kahramanlığını anlatmak için yarışacak

Elazığ'ın Baskil Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje kapsamında İzmir Adliyesi önünde 6 yıl önceki terör saldırısında kahramanlığıyla çok sayıda insanın hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin'in anısına 81 ildeki lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlendi.

Ahmet Nudayi Oğraş aday adaylığını açıkladı

Ahmet Nudayi OĞRAŞ 2024 Yerel Seçimlerinde MHP Baskil İl Genel Meclis üyeliği Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

İstanbul’daki Baskilliler bir araya geldi 

İstanbul Elazığ Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde İstanbul’daki Baskilliler düzenlenen programda bir araya geldi. 

GSB burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Ara tatil zili 10 Kasım Cuma çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

Taşkın: Beyaz önlük değil, ikramiye istiyoruz 

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde dağıtılacak olan beyaz önlük yerine öğretmenleri motive etmek için ikramiye verilmesini talep ettikleri, konu ile ilgile olarak hazırladıkları kanun teklifini siyasilere gönderdiklerini söyledi. 

Baskil Ülkü Ocakları ilçe başkanlığı açıldı

Baskil Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı açıldı. Açılışa Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanı Reha Talha Aygen, MHP Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan, MHP Baskil İlçe Başkanı Vehbi Genç, Ülkü Ocakları İl Yönetimi, MHP Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri,Türkiye Kamu Sen Şube Başkanları katıldı.