Atık Haberleri

Atık Haberleri

Mahalle Muhtarlarından, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni de hizmete açarak Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahalleleri için vatandaşların taleplerini toplamaya başladı. Depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden mahalle muhtarları, Elazığ Belediyesi’nin başlatacağı çalışmaların, vatandaşlar için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete açılıyor

Elazığ'ın depreme dayanıklı modern yapı stoğuna kavuşması içim Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahallelerinde belirlenen adalar için vatandaşların taleplerini toplayacak olan Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi, hizmete başlayacak.

Keleş: Gezin atık su arıtma tesisi için ödenek sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Hazar Gölü’nün doğu yakasında bulunan “Gezin Atık su Arıtma Tesisi” için ödenek sağlandığını duyurdu.

Başkan Şerifoğulları, incelemelerine devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerin de yararlanacağı ve bölgeye nefes olan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Sigara fiyatlarına zam 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla sigaradan alınan ÖTV miktarı 6 aylık YİÜFE olan 19.49 oranında otomatik artırıldı. Sigara grupları yeni zamları açıklamaya başladı.

Masal Matik Evi ekibi çocuklarla buluştu

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliklerinin 18. gününde düzenlenen Masal Matik Evi Ramazan Şöleni gösterisi çocuklardan ve ailelerinden tam not aldı.

Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi bakım ve onarım işi ihalesi 18 Ocak’ta

Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezleri, Bakım ve Onarım İşi İhalesi 18 Ocak Perşembe günü yapılacak.

Akpınar Mahallesi yeni yaşam alanı ilerliyor

Yepyeni yaşam alanlarıyla şehir kimliğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar ilerliyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi’nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Ödenek talebi onaylandı 

Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nin tadilatı için ödenek talebi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Elazığ Pratik Eğitim Kurumlarının büyük başarısı

Türkiye genelinde yapılan YKS sınavı 20 Temmuz 2023 itibari ile açıklandı. Açıklanan sınavda TYT ve sayısal puan bazında elazığ birinciliği pratik hafıza eğitim kurumlarından Muhammet emin Adıyaman isimli öğrencinin oldu.

Şerifoğulları, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarını inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin 2057 yılına kadar atık su problemi ortadan kaldıracak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarını inceledi.

Ercan: Kovancılar, Palu Ve Beyhan’ın Atık Suları Keban Baraj Gölünü tehdit ediyor

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, seçim gezilerini sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşasına başladı 

Elazığ Belediyesi tarafından İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmaları başlatıldı. 

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Deprem bölgesindeki vatandaşların seçimlerde nasıl oy kullanacağına dair açıklama yaptı. Buna göre; depremzedeler adres değişikliklerini e-devlet ve nüfusmatiklerden yapabilecek. Ayrıca afetzedelerin deprem sonrası konakladığı çadır, karavan ve prefabrik ev gibi mekânlar yerleşim yeri olarak gösterilebilecek.

Elazığ Belediyesi ilimizin sıfır atık belgesini almaya hak kazandı

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Mevzuatı’nda yer alan tüm kriterlerini yerine getirerek ilimizin Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası düzenleniyor 

Elazığ Belediyesi’nce “ödüllü atık pil toplama” kampanyası gerçekleştirilecek. 

Atikeler, milletvekili aday adaylığını açıkladı

Özel bir sağlık kuruluşunda üroloji uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler, İYİ Parti’den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Vali Toraman: Katı atık toplama faaliyetini yaygınlaştırıyoruz 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’da kırsal kesimde yapılan katı atık toplama faaliyetleri ile ilgili çalışmaları paylaştı. 

Başkan Şerifoğulları: Çevre ve sıfır atık konusuna dikkat çekmek için geri dönüşüm parkı yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı’nı ziyaret ederek gelinen aşamayla ilgili bilgi aldı. 

Elazığ'da yasa dışı avcılık yapan 6 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 6 kişiye idari işlem uyguladı. 6 adet ölü kekliğe ve 1adet otomatik tüfeğe el konuldu.

Elazığ TSO 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı.

Elazığ'da bölgenin en büyük atık parkında çalışmalar başladı

Elazığ Belediyesi tarafından bölgenin en büyük geri dönüşüm parkında çalışmalar başlatıldı.

FÜ 23. Otomatik Kontrol Ulusal Kongresine ev sahipliği yaptı

Fırat Üniversitesi, Türkiye Otomatik Kontrol Ulusal Kongresine ev sahipliği yaptı.

Topladığı atık taşları sanat eserine dönüştürüyor

Elazığ'da yaşayan Ali Baran Zeren, 'Titanic' filminde 'Jack Dawson' karakterine hayat veren Leonardo DiCaprio'nun resim çizmesinden ilham alarak başladığı mozaik sanatında fabrikalardan topladığı atık taşları birer sanat eserine dönüştürerek Avrupa ülkelerine gönderiyor.

Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu

Geri dönüşüm çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımak amacıyla inşa edilen Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu.

Elazığ'da 'Davulcu tutulması': 5 davulcunun şovu kameralarda

Elazığ'da bir düğünde 5 davulcunun yaptığı gösteri büyük ilgi gördü. Senkronize biçimde davul çalan grup, davullarıyla yaptıkları akrobatik hareketleri ve ritimleriyle hem düğüne gelenlerin hem de çevredekilerin beğenisini kazandı.

Elazığ'da yelek ve yaka kartı olmayan toplayıcılara yaptırım uygulanacak

Elazığ Belediyesi, yelek ve yaka kartı olmayan hurda ve atık toplayıcılarına yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Keban Baraj Gölündeki mazot ve yağ atıkları tepki çekti

Elazığ ile Tunceli'nin geçiş noktası olan Pertek ilçesi mevkiinde baraj gölü üzerinde bulunan mazot ve yağ atıkları tepki çekti.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

Başkan Şahin Şerifoğulları çay sözünü yerine getirdi

Sosyal medyadan yayınladığı video ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı çay içmeye davet eden fanatik Elazığspor taraftarı kuaför Mücahit Baysal'a kayıtsız kalmayan başkan Şerifoğulları, salonu ziyaret ederek Baysal'la çay içti.