Avrupa Haberleri

Avrupa Haberleri

UEFA açıkladı: Merih Demiral hakkında soruşturma başlatıldı! 

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral ile ilgili soruşturma açtı.

Milyonlar tek yürek!

EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye, Avusturya ile mücadele edecek. A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Ebrar Acar, Avrupa 2. oldu

Estonya’da 26-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Taekwondo Avrupa Kupası müsabakalarında ilimizi temsil eden sporcumuz Ebrar Acar, Yıldızlar Kategorisinde 59 kiloda 2. olarak Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı

Milletvekili Gürsel Erol, yılın siyasetçisi seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, BY Medya Dergisi tarafından 3. Avrupa ödülleri kapsamında yılın siyasetçisi seçildi.

Avrupa Elazığlılar İftarında Birlik Mesajları

Merkezi Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Hofheim am Taunus kasabasında bir iftar yemeği verdi.

Elazığlı kuaför yeniden dünya şampiyonu

Arnavutluk Tiran Şehrinde kuaförler için düzenlenen 2024 GFP AVRUPA Şampiyonluğunda Elazığlı kuaför Erkan Engin takımıyla birlikte yeniden şampiyon oldu.

Açık’tan Uyarı! Her Beş Gençten Biri Tütün Kullanıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de tütün kullanma oranının yüzde 28’in üzerinde olduğunu, 15-24 yaş arasında da her beş gençten birinin tütün kullandığını söyleyen Açık, “Avrupa’nın tütünsüz nesil oluşturma hedefini biz de örnek almalı, etkili yasal düzenlemeleri ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Yetimeli Derneği Kovancılar’da gıda kolisi dağıttı

Merkezi Avrupa`da bulunan Uluslararası kuruluşu Yetimeli Derneği Elazığ`ın Kovancılar İlçesi’nde onlarca yetim aileye gıda kolisi dağıttı.

Avrupa’daki İş İnsanlarından Başkan Alan’a ziyaret

Avrupa’da faaliyet gösteren Elazığlılar Derneği Başkan ve üyeleri,  Elazığ Ticaret ve Sani Odası başkanı İdris Alan’ı ziyaret ettiler.

Avrupalı öğrencilerden Harput’a tam not

Erasmus programı kapsamında ilimizi ziyarete gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Elazığ Belediyesi’nin tarihi kent Harput’u yeniden ayağa kaldırmak ve geleceğe taşımak adına gerçekleştirdiği önemli projeleri yerinde gezerek şehrin ilk yerleşim yeri olan Harput hakkında bilgi sahibi oldular.

AED Başkanlığına Dr. Ahmet Yılmaz getirildi 

Avrupa Elazığlılar Derneği yeni yönetimini belirledi. Daha önce dernekte genel sekreterlik görevi yapan Dr. Ahmet Yılmaz yeni dönemde iki yıllık başkanlık yapacak.

Yıldırım ve milletvekili adaylarından stadyum açıklaması

AK Parti Hükümetinin Elazığ’da yeni bir projesi daha tamamlanarak hizmete sunuldu. Avrupa standartlarında inşa edilen Yeni Stadyum, Elazığspor’un Karaköprü Belediyesiyle bugün oynadığı karşılaşma ile hizmete açıldı.

Gizem Özer Karadağ'da

Karadağ'ın Budva kentinde yapılacak olan Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası için Elazığ Belediyespor boksörü Gizem Özer, milli takım kafilesiyle Karadağ'a gitti.

Topladığı atık taşları sanat eserine dönüştürüyor

Elazığ'da yaşayan Ali Baran Zeren, 'Titanic' filminde 'Jack Dawson' karakterine hayat veren Leonardo DiCaprio'nun resim çizmesinden ilham alarak başladığı mozaik sanatında fabrikalardan topladığı atık taşları birer sanat eserine dönüştürerek Avrupa ülkelerine gönderiyor.

''Son 5 yılda 8 milyon konut el değiştirdi''

İş adamı Yaşar Demir, son 5 yılda 8 milyon konutun el değiştirdiğini belirterek Türkiye'nin 1 buçuk milyon yeni konut satışı ile Avrupa'nın en fazla ev satan ülkesinin olduğunu söyledi.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Gülse Polat, Avrupa 2. oldu

Milli taekwondocu Gülse Polat, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. oldu.

Filenin Efeleri, Slovakya maçına Elazığ'da hazırlanıyor

CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu'nda yer alan A Milli Erkek Voleybol Takımı, ilk maçında Slovakya ile Elazığ'da kozlarını paylaşacak.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda'

Diyabetin hastalığının tüm sistemleri etkilediğini belirten Elazığ Mediline Hastanesinde görevli iç hastalıkları uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, Türkiye Avrupa genelinde diyabet konusunda ilk sıralarda yer almaktadır. Her 5 kişiden sadece bir tanesi diyabet hakkında bilgi sahibidir. Geri kalan kısım ise ya bilgi sahibi değildir ya da hastalığının farkında değildir' dedi.

Bakan Murat Kurum: 'Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bu ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan, başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez. Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık eden tüm hadsizlere, küheylanlık yapanlara, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine 'harekete geçin' diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, şehit cenazelerinde gülüşenlere, bu iflah olmaz güruha her fırsatta tokadı vurmuş, bundan sonra da vuracak ve yere serecektir. Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden başkan yapacağız' dedi.

FÜ akredite edilen 9 üniversiteden biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ), 2022 yılında Avrupa Birliği KA130 Projeleri çerçevesinde akredite edilmeye hak kazanan 9 üniversiteden biri oldu.

Yabancı turistler Türk Gecesinde doyasıya eğlendi

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde proje için Elazığ'a gelen yabancı turistler düzenlenen Türk Gecesinde doyasıya eğlendi.

Gizem Özer'e Elazığ'da coşkulu karşılama

Hırvatistan'da yapılan U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 63,5 kiloda 2. olarak gümüş madalya kazanan Elazığ Belediyespor Kulübü boksörü Gizem Özer, coşkuyla karşılandı.

Gizem Özer Avrupa ikincisi oldu

Elazığlı milli boksör Gizem Özer, Hırvatistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nı ikincilikle tamamladı ve gümüş madalya kazandı.

Gizem Özer finale yükseldi

Elazığlı milli boksör Gizem Özer, Hırvatistan'da devam eden U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda Slovakyalı rakibini yenerek finale yükseldi.

Gizem Özer, madalyayı garantiledi

Elazığlı milli boksör Gizem Özer, Hırvatistan'da devam eden U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

Gizem Özer, Avrupa Şampiyonası'na iyi başladı

Hırvatistan'da düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonasında mücadele eden Elazığ Belediyespor boksörü Gizem Özer, ilk maçında Hollandalı rakibi Luna Amarao Beeloo'yu yendi.

Gizem Özer, Hırvatistan'da

U22 Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Elazığ Belediyesi sporcusu Gizem Özer, Hırvatistan'a gitti.