Avukat Haberleri

Avukat Haberleri

Başkan Özkan: Bugün 9 Eylül, halkın partisi 101 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Onur Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi 101. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

Çelik: Hizmetlerde adalet ve eşitlik ilkesini şiar edineceğiz

İl Genel Meclis Başkanlığı görevine Meclis üyelerinin oy birliği ile seçilen Avukat Ömer Faruk Çelik, Başkanlık makamına oturduktan sonra açıklamalarda bulundu. Çelik Açıklamasında, “Yapacağımız Hizmet Yatırımlarda Öncelikle Adalet Ve Eşitlik İlkesini Her Zaman Temel Alacağız ve Şiar Edineceğiz” dedi

Elazığ Barosu, Avukatlar Günü’nde iftarda buluştu 

Elazığ Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü’nde meslektaşlarıyla düzenlediği iftar programında bir araya geldi. İftar programında konuşan Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe alınan karar ile baronun hizmet binasının yarım kalan inşaatının tamamlanacağını açıkladı. 

Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutladı 

Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak avukatların dünyanın her noktasında adalete erişimin güvencesi olduğunu söyledi

Av. Gök, İsrail’e suç duyurusunda bulundu

Avukat İbrahim Gök, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcılığına suç duyurunda bulundu.

Erdoğan: Başvuru yapamayanlar için yeni imkan doğdu

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Avukat Murat Erdoğan bir basın açıklaması yaparak 24 Ocak depreminde hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1. İdare Mahakemesi’nin kararı ile yeniden hak sahipliği başvuru imkanı sağlandığını söyledi.

Elazığ Barosu CMK Eğitim Semineri düzenledi 

Elazığ Barosu, ceza muhakemesi kanunu alanında görev yapacak stajyer avukatlara yönelik eğitim düzenledi. 

Şahin, Palu’da vatandaşlarla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Avukat Mahmut Şahin ve Hasan Şahin memleketleri olan Elazığ’ın Palu ilçesinde deprem dolayısıyla zor günler geçiren vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Av. Cengiz Gülaç aday adaylığını açıkladı

Elazığ'ın tanınmış avukatlarından Cengiz Gülaç, AK Parti'den Elazığ Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı

Elazığ'da berberlik yapan Mustafa Doğan (63) ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okulu bırakıp berber salonunda çalışmaya başladı. Doktor olma hayali yarıda kalan Doğan, 50 yıldır makas sallayarak çocuklarını okutmayı başardı.

Avukat Gök'ten HDP'li vekil Paylan hakkında suç duyurusu

Elazığ'da avukat İbrahim Gök, HDP'li vekil Garo Paylan'ın sözde 'Ermeni soykırımının' tanınması için TBMM'ye sunduğu kanun teklifine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Hakem Metin Ateş hakkında suç duyurusu

Elazığ Barosu avukatlarından Av. Şevval Boydak, Elazığspor-Başkent Gözgözler Akademi FK maçının hakemi Metin Ateş ve yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çobanlık yaparken hukuk fakültesini kazandı, şimdi savcılık sınavına hazırlanıyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı üniversite sınavlarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Adem Aydın, bölümden mezun oldu. Elazığ'da bir hukuk bürosunda stajyer avukatlık yapan Aydın, şimdi de savcı olmak için sınavlara hazırlanıyor.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulunda Elazığ'dan 3 isim yer aldı

HÜDA PAR 4. Olağan Büyük Kongresini yaptı. Genel Başkan İshak Sağlam'ın aday olmadığı kongrede, Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu Genel Başkan seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından, Yunan gazetesinin sorumluları hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren manşet atan Yunan gazetesi Dimokratia'nın sorumluları hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusunda bulundu.

Vali yardımcısının çifte cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Adana'da annesi ve kardeşini öldürdükten sonra tutuklanan vali yardımcısının, eve gelen polislere gülümseyerek, 'Kardeşim babamı dar ediyordu ben de öldürdüm' dediği öğrenildi. Baba Şeref Polat da ifadesinde öldürülen avukat oğlu Altuğ'un kendisini dövdüğünü, vasilik davası yüzünden iki oğlunun sürekli tartıştığını anlattı.

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat kardeşini ve annesini öldürdü!

Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin’den sorumlu olan Tolga Polat, annesi İkbal Polat ve avukat kardeşi Altuğ Polat’ı öldürdü.

Elazığ Barosu Tasarıya Karşı Çıktı

Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür ve Baroya kayıtlı bazı avukatlar, Elazığ Adliyesi önünde bir araya gelerek, baroların seçim usulünün değiştirilmesine yönelik tasarıya karşı çıktı. 

Yentür: Baroların Görüşü Alınmadı

Avukatlık Kanununda değişiklik yapılmasına karşı çıkan baro başkanları seslerini duyurmak için Ankara'da toplandı.

Sahte avukat yakalandı

Elazığ'da kendini hakim ve avukat olarak tanıtarak vatandaşların adli konularını yürütmek bahanesiyle 5 şahsı dolandırdığı tespit edilen kadın yakalandı.

2 Bin Yeni Personel Alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye, Defterdarlık, Gelir Uzman Yardımcılıkları ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Avukat kadrolarını içine alan 2000 kadronun müjdesini verdi.

Kendisini bıçaklayan oğlunun tahliyesini istedi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde anne ve babasını bıçaklayıp, toplamda 25 yıl hapis cezasına çarptırılan gencin cezasını Yargıtay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katılmadığı ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını isteyerek bozdu. Adli Tıp Kurumu, olay tarihinde gencin akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor verirken kendisini bıçaklayan oğlunun akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden baba gözyaşları içerisinde tahliye istedi.