Aydın Baruş Haberleri

Aydın Baruş Haberleri

Malatya’da mahalle düğünleri izne bağlandı, yemek ikramları yasaklandı

Son dönemde korona virüs vakalarının artış gösterdiği Malatya'da İl Pandemi Kurulu bazı yeni tedbirler aldı. Vali Aydın Baruş tarafından açıklanan yeni kararlara göre sokak ve mahalle düğünleri için artık kolluk kuvvetlerinden izin alınacak, her türlü yemek ikramı da kaldırılacak.

Pütürge’deki 5,2’lik depremde 6 ev ağır hasar aldı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremde 6 evde ağır hasar meydana geldi. Malatya Valisi Aydın Baruş, 6 evin ağır hasarlı hale geldiği bölgede vatandaşların hasarlı evlere girmemesi uyarısında bulundu.

Elazığ TSO İşbirliği önerdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ ve Malatya arasında tartışmalara neden olan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları ile ilgili açıklama yaptı.

Kanyonlar 2 şehri karşı karşıya getirdi  

Elazığ’da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Dünya’nın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının son zamanlarda büyük ilgi görmesiyle birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş'un açıklamasıyla 2 şehir karşı karşıya geldi.Vali Baruş'un kanyonları ziyaret ettiği ve orada "Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak" diye açıklama yapması Elazığ'da tepkilere neden oldu.  

17. Uluslararası Kayısı Sempozyumu başladı

17. Uluslararası Kayısı Islahı ve Yetiştiriciliği Sempozyumu 25 ayrı ülkeden akademisyenlerin katılımı Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Kayısı Araştırma Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Malatya’da başladı.