Azaldı Haberleri

Azaldı Haberleri

Açıkkapı: Türkiye Cumhuriyeti'nin demir yumruğunu herkes görmüş olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında mayıs ayı dış ticaret rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, dış ticaret açığının yüzde 48 azaldığını söyledi.

Altın için yeni rakam verildi! 

Altın fiyatları hafta içinde yükselişine hız verdi. Gram altın fiyatı rekor kırarken, çeyrek altın, Cumhuriyet altını da onu yükselişte takip etti. Peki altın fiyatları ne olur? Kapalıçarşı esnafı mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı altına talebin azaldığını söyledi. İslam Memiş ise altının gram fiyatı için 4 kademeli tahminini açıkladı. “Yılı 3000 TL seviyesinden bitiren bir gram altın olacak…”

Uzm. Doç. Dr. Balıbey, 'Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur'

Covid'in azaldığı bu günlerde ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Özellikle sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur' dedi.

Kuraklık şeker pancarını da vurdu, üretim yüzde 8 azaldı

Elazığ'da şeker pancarı üretimi kuraklıktan dolayı yüzde 8 azalırken, fabrikanın 310 bin ton olarak belirlediği kota, bu sene 250 bin tona kadar düştü.

Elazığ'da kısıtlama ile yaya yoğunluğu azaldı, araç yoğunluğu dikkat çekti

Elazığ'da da süren 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında şehir de araç trafiğinde yoğunluk dikkat çekti, sokağa yaya olarak çıkanların sayısı da yok denecek kadar aza indi.

İl Sağlık Müdürü Polat,'Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz'

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini,mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir dedi.

Elazığ'da pandemi ve yasaklar hindiye talebi azalttı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle, yeni yıl önce hindiye de rağbet azaldı.

Kurulan şirket sayısı Ağustos'ta azaldı

2020 yılı Ağustos ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 8,33 azalış oldu.

Tavuk eti üretimi Temmuzda azaldı

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre hindi eti üretimi yüzde 8,4 artarken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,1, tavuk eti üretimi ve kesilen tavuk sayısı ise yüzde 13,5 azaldı.

Aseton benzeri ağız kokusu diyabet habercisi olabilir

Aseton benzeri ağız kokusunun diyabet habercisi olabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, 'Diyabetin ağız içi belirtilerinden özellikle en önemlileri dişte sallantı, diş etinde kanama, şişme, apse, iltihap akması ve aseton benzeri ağız kokusudur. Amerikan Diş Hekimleri Birliği, diyabet hastalarında diş eti tedavisi sonrası, insülin ihtiyacının azaldığını ve kan şekeri kontrolünün daha iyi olduğunu bildirdi' dedi.

İhracat 2019 yılı Ağustos ayına göre yüzde 5,74 azalış gösterdi

Ticaret Bakanlığı, GTS’ye göre Ağustos ayında ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 oranında azaldığını, ithalatın ise yüzde 20,64 oranında arttığını açıkladı.

İhracat birim değer endeksi yüzde 2,8 azaldı

İhracat birim değer endeksi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azaldı.

Bakan Koca: 'Her geçen gün takip ettiğimiz hasta sayısı azalıyor, kritik hastamız bulunmuyor'

Elazığ'daki 6.8'lik depremin ardından Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yaralı vatandaşları ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Her geçen gün takip ettiğimiz hasta sayısını azaldığını kritik bir hastamızın olmadığı söylemek isterim' dedi.

Elazığ'da 9 günlük tatilde yaralamalı ve maddi hasarlı kaza sayısı azaldı

Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında bu yıl Ramazan bayramında meydana gelen maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarında ciddi bir düşüş olduğu aktarıldı.