Baca Haberleri

Baca Haberleri

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda iftar sofrası kurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda iftar sofrası kurulacak. Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı,"Ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi.

Babacan, Elazığ’a geliyor! 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 5 Mart Salı günü Elazığ’a geliyor. 

Başkan Özdoğan’dan, yerel esnafa destek çağrısı

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Ramazan Ayında hayırseverlerin ramazan kolilerini yerel esnaftan yapmasını isteyerek yerel esnafın ülkemizin bacasız sanayisi olduğunu söyledi.

Altılı masanın adayı belli oluyor

2023’te siyasette kesin olacak diyebileceğim şeyler var diyen Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, altılı masanın adayını açıklayacağı tarihi duyurdu.

Bomba kulis! Altılı Masa'nın adayı o isim mi?

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili canlı yayında flaş iddia! Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı konusunda Meral Akşener'i ikna edemezse, Kılıçdaroğlu ve Akşener birlikte Ali Babacan'ı aday gösterecekmiş.

Hırsızlık yapmaya çalışırken suçüstü yapılan şüpheli, polisten kaçarken bacağını kırdı

Elazığ'da telefon kablolarını çalmaya çalışırken Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından suçüstü yapılan şüpheli, polisten kaçarken bacağını kırdı. Yaklaşık 50 suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli, yaptırılan tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Oğlunun düğününde, eşini öldürüp kızını yaraladı

Elazığ'da bir kişi, oğlunun düğününde salona gelerek boşanma aşamasındaki eşinin kafasına sıkıp öldürdü, kızını da bacağından yaraladı.

Vatan için gözünü feda eden gazi Saydam 'Vatana diğer gözümü, bacağımı, kolumu ve tüm varlığımı da veririm'

1996 yılında sınır ötesi operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada bir gözünü kaybeden Gazi Taner Saydam, Varsın vatana feda olsun, hatta bu canımızda feda olsun. Bugün gel derlerse bugünde giderim dedi.

Elazığ'da baca yangını

Elazığ'da bir iş yerinde çıkan baca yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Evde düşüp bacağını incitti, haber alınamayınca ekipler balkondan girerek kurtardı

Elazığ'da yeğenlerinin haber alamadığı yaşlı vatandaş için itfaiye ekipleri seferber oldu. Evde düşüp bacağını inciten yaşlı vatandaş, ekiplerin balkondan eve girmesi ile kurtarıldı.

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Elazığ'da faciadan dönüldü: Eğitim kurumundaki yangın yürekleri ağızlara getirdi

Elazığ'da bir eğitim kurumunun bacasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Elazığ'da baca yangını korkuttu

Elazığ'da bir restoranın bacasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

HAYDİ ekipleri yaralı anne köpek ve yavruları için seferber oldu

Elazığ'da Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri araç çarpması sonucu bacağı kırılan anne köpek ve yavruları için seferber oldu.

Bacak bacak üstüne atabilmek için 52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Bacadan binaya girdi, girdiği yerde sıkışınca yardımına itfaiye ekipleri yetişti

Elazığ'da şüpheli bir şahıs kedi gibi girdiği binanın bacasında sıkışınca yardımına itfaiye ekipleri yetişti, sıkışan şüpheli, kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Elazığ'da baca yangını korkuttu

Elazığ'da bir lokantanın baca kısmında çıkan yangın kısa süreli paniğe neden olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Araç çarpması sonucu bacakları kırılan yavru ayı ameliyata alındı

Sivas'ın Zara ilçesinde araç çarpması sonucu ayakları kırılan yavru ayı, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han ve ekibi tarafından ameliyata alınan ayının, ayağa kalkma oranın yüzde 80 olduğu öğrenildi.

Jandarmanın fark ettiği bacağı kırık köpek tedavi altına alındı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin fark ettiği ön bacakları kırık olan köpek hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

Ortopedik engeline rağmen farkındalık için dalış yaptı

Elazığ'da doğuştan iki bacağında ortopedik engeli olan 2 çocuk babası 42 yaşındaki Engin Kırçıl, 'Engel Olma, Engelsizsiniz' sloganıyla farkındalık dalışı gerçekleştirdi.

Ölümden döndü, tek bacağını kaybetti şimdi protez bacak bekliyor

Elazığ'da mısır silaj makinesine kaptırdığı sağ bacağını kaybeden 43 yaşındaki Muharrem Ölmez, 41 gün sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Askeri helikopter dahil tüm imkanların seferber edilerek hastaneye kaldırılıp başarılı bir operasyonla hayatta kalan Ölmez, hayırseverlerden protez bacak için destek istedi.

Huzursuz bacak sendromu en çok kadınları vuruyor

Uzm. Dr. Burçak Ekinci Evci, 'Bacaklarda hareket ettirme dürtüsü, yanma ve karıncalanma şeklinde ortaya çıkan huzursuz bacak sendromu kadınlarda erkeklere göre iki kat fazla görülüyor. Çoğunlukla 20 yaş altında başlayan hastalıkta erken tanı ve tedavi yaşam kalitesini artırıyor' dedi.

Sigara bağımlılığı ameliyatın riskini artırabilir

Doç. Dr. Serdar Epözdemir, 'Sigara mümkünse ameliyattan bir ay önce kesilmelidir. Sadece kalp değil beyin, böbrek gibi vücudun büyük organların damarları sigaranın bu etkilerinde hayli zarar görmektedir. Yürüme esnasında topallama, bacak ağrısı, ayak tırnak şekil bozuklukları parmak yaraları uyarıcı bulgulardır. Sigara içenlerde anestezik ilaçlar astım atağını tetikleyebilir. Anestezi başlarken ve uyanma sürecinde hava yolu spazmı sigara içenlerde çok daha fazladır' dedi.

Topaloğlu'ndan güneş kremi uyarısı

Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, 'Güneşten koruyucu kremler dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır. Dudaklar unutulmamalıdır. Sadece yüz dikkate alındığında kabaca 3’de 1 çay kaşığı kadar sürülmelidir' dedi.

Elazığ'ı duman sardı

Elazığ'da bir lokantanın baca kısmında çıkan yangın nedeniyle dumanlar çevreyi sardı, büyümeden söndürüldü.

Mali Devlet Başkanı Keita istifa etti

Askeri hareketliliğin yaşandığı Mali’de Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita istifa ettiğini duyurdu.

DEVA Parti'si Elazığ'da Teşkilatını Ne Zaman Kuracak?

Ali Babacan Liderliğinde kurulan Deva Partisi'nin teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. 

Çatıdan düşen şahıs, AFAD'ın operasyonu ile kurtarıldı

Elazığ'da çatı bacası temizlerken dengesini kaybedip balkona düşüp mahsur kalan şahıs AFAD ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik operasyonu ile kurtarıldı.

Depremde panikle pencereden atladı, iki bacağını kırdı

Elazığ'da geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde köydeki 2 katlı 90 yıllık kerpiç evde o sırada yalnız bulunan Ahmet Ünal, üzerine toprak dökülmeye başlayınca pencereden atladı. İki bacağı kırılıp bayılan Ünal, ailesinin merakla eve gelmesiyle fark edilip hastaneye kaldırıldı.

Deprem anında panik oldu aşağı atladı

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremde paniğe kapılarak 2'inci kattan aşağı atlayan Erhan Kaplan bacağını ve kalça kemiğini kırdı.