Badem Şekeri Haberleri

Badem Şekeri Haberleri

Elazığ Belediyesi, kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlara Yasin’-i Şerif, karanfil ve badem şekeri dağıttı

Elazığ Belediyesi, Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlara, Yasin’-i Şerif, karanfil ve badem şekeri dağıttı.

Osmanlı'dan gelen lezzet: Badem şekeri

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen Osmanlı geleneğinden gelen bademin badem şekerine yolculuğu başladı. Vatandaşların iftardan sonra çayın yanında kan şekerini düzenlediği için tükettiği şekerde üretimin 8 kat artması bekleniyor.

Üniversite öğrencileri Elazığ şivesi ile karşılandı

Eğitim öğretimleri için uzun bir aradan sonra Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ şivesi ile 'Sevgili öğrenciler gadanalam hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler sizi çok ösgedik' yazılı pankartlarla karşılandı. Yurtlara kayıt yaptıran öğrencilere orcik, badem şekeri ve Ağın leblebisi ikram edildi.

Elazığ'ın beyaz altını, Ramazan geldi üretimi de tüketimi de 10 kat arttı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Yaşlılara Badem Şekeri İkram Edildi

Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan yaşlılara iftar öncesi badem şekeri ikram edildi.

Elazığ'ın 'Beyaz Altını' Badem Şekeri

Elazığ'da Ramazan ayında üretimi 10 kat artan ve tescillenmesi için de geçtiğimiz yıl başvurusu yapılan kentin beyaz altını olarak dillendirilen Badem Şekeri bu yıl daha fazla rağbet görüyor. 4,5 saatte damla damla işlenen şekerle hazırlanan badem şekeri 40 TL'den alıcı buluyor.