Bağ Bozumu Haberleri

Bağ Bozumu Haberleri

Elazığ'da bağ bozumu etkinliği

Elazığ'ın Hoş köyünde düzenlenen bağ bozumu etkinliğinde dereceye giren üzüm yetiştiricilerine hediyeler verildi.

Elazığ'da 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali başladı

Elazığ'ın merkeze bağlı Sün köyünde 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali düzenlendi. Festivalde 'En Güzel Üzüm' yarışması da düzenlendi.

Elazığ'da 14. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali

Elazığ'ın Hoşköy köyünde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

Elazığ'da Orcik Mesaisi Başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

Hoşköy'de bağ bozumu heyecanı

Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştirilmesiyle marka haline gelen Elazığ'ın Hoşköy köyünde bağ bozumu başladı. Sofralık Köhnü üzümünü toplamaya başlayan yetiştiriciler, bu yıl talebin ekonomik açıdan iyi olduğunu aktardı.

Valilik festivalin iptal edildiğini duyurdu

Elazığ Valiliği, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Orcik Festivali ve Bağ Bozumu şenlikleri programının iptal edildiğini açıkladı.

Orcik Festivali iptal edildi

Elazığ'da 12-13 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı operasyon nedeniyle iptal edildi.

Elazığ'da bağ bozumu turizmi

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin yetiştiği Elazığ'da, son yıllarda ilgi çeken bağ bozumu turizmi de hasatla birlikte başladı.

Elazığ'da 'Orcik ve Bağ Bozumu Festivali' toplantısı

Elazığ'da '3. Geleneksel Orcik ve Bağ Bozumu Festivali' değerlendirme toplantısı yapıldı.

Köye saray gibi otel

Elazığ'da bir iş adamı, yıllar önce döndüğü köyünde üzüm bağlarının bulunduğu bölgeye yaz ve kış turizminin yanı sıra bağ bozumu turizmine de katkı sağlayacak bir otel yaptırdı.