Baraj Gölü Haberleri

Baraj Gölü Haberleri

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Keleş: Yüzer GES Projesi ile yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilecek

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi’nin önemine değinerek haziran ayında başlanacak elektrik üretimi ile yılda 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflendiğini söyledi.

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Ercan: Kovancılar, Palu Ve Beyhan’ın Atık Suları Keban Baraj Gölünü tehdit ediyor

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, seçim gezilerini sürdürüyor.

Keban Barajındaki su seviyesi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek

Keban Baraj Gölündeki su seviyesinin, geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek olduğu öğrenildi.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahsın cansız bedeni sudan çıkarıldı

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen ve bugün su altı arama cihazı ROW ile yeri tespit edilen şahsın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs bulundu

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahıs arama çalışmalarının 5'inci gününde bulundu. Yeri tespit edilen şahsın çıkarılması için çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs 4 gündür aranıyor

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları 4'üncü gününde su altında ve üzerinde sürüyor.

Tatar baraj gölüne 200 bin pullu sazan bırakıldı

Elazığ'da Tatar baraj gölüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 200 bin adet yavru pullu sazan balığı bırakıldı.

Elazığ'da serinlemek için baraja giren 2 arkadaş boğuldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kayısı kasalarını yıkarken serinlemek için baraj gölüne giren 2 arkadaş, boğularak hayatını kaybetti.

Keban Baraj Gölündeki mazot ve yağ atıkları tepki çekti

Elazığ ile Tunceli'nin geçiş noktası olan Pertek ilçesi mevkiinde baraj gölü üzerinde bulunan mazot ve yağ atıkları tepki çekti.

Risk alarak baraj sahasını eken çiftçileri 'Yağış' endişesi sardı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yaşanan yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.

Son 3 ayda 4 kere görüldü: Havyarı 2 milyon liralık balık tekrar ağlara takıldı

Elazığ'da, Karakaya Baraj Gölünde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı.

Burası Antarktika değil Elazığ

Elazığ'da geçtiğimiz hafta başında etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Soğuk hava nedeni ile Cip Baraj Gölü buz tuttu, ortaya çıkan görüntüler Antarktika'yı andırdı.

Türkiye iç sularına nasıl girdiği bilinmiyor, kilosuna göre havyarı 20 milyon liraya alıcı buluyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj gölünde balıkçılık yapan 2 farklı balıkçının ağına son 15 günde 2 defa Sibirya Mersin balığı takıldı. Uzmanlar, Türkiye iç sularına nasıl geldiği bilinmeyen balığın etinin en fazla 500 liraya, havyarının ise kilosuna göre 20 milyon liraya kadar alıcı bulduğunu bildirdi.

Keban Baraj Gölü'nden çıkan balık şaşkınlığa neden oldu

Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadı.

Elazığ Valiliği batan tekne ile ilgili inceleme başlattı

Elazığ Valiliği, Keban Baraj gölünde batan tekne ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kuraklık nedeni ile baraj gölünde sular çekildi, çiftçiler bölgeye şeker pancarı ekti

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Baskil'de 300 bin sazan baraj gölüne bırakıldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Karakaya Baraj Gölüne yaklaşık 300 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Keban Baraj Gölünde 2 Bin metre kaçak balık ağı ele geçirildi

Keban Baraj Gölünde yapılan denetimlerde 2 bin metre kaçak balık ağı ele geçirildi.

Hem korku, hem keyif veren dev salıncak

Elazığ'daki Keban Baraj gölü kıyısındaki yüksek bir tepeye kurulan dev salıncak hem korku, hem de keyif verirken, kısıtlamanın kaldırılmasıyla bayramdan sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Dalgıçlar baraj gölüne daldı, tekerlekten halata kadar birçok atık çıkardı

Elazığ'ın Keban ilçesinde baraj gölüne dalış yapan dalgıçlar, tekerlekten halata kadar birçok atığı sudan çıkartarak çevre kirliliğine dikkat çekti.

Suların çekildiği baraj havzası hayvanlara otlak oldu

Elazığ'da Keban Baraj Gölü Havzası'nda suların çekilmesiyle oluşan boş alan, son haftalardaki yağışlarla yeşermesiyle birlikte sürü sahipleri için otlak oldu.

Bu köy, 3 ilin ortasında ama telefonlar çekmiyor

Elazığ'da Keban Baraj Gölü kıyısında 3 ilin ortasında yer alan Dürümlü köyünde GSM hatları evlerde çekmeyince vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Köyden üst kısmına yürüyerek şebekelerin çektiği yerden irtibat kuran yöre sakinleri, bu sorunun ortadan kaldırılması için ilgililerden destek bekliyor.

Jandarma yaban keçilerine saman, balıklara drone ile ekmek bıraktı

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından kent genelinde yaban ve sokak hayvanları için saman ile yem bırakıldı. Keban Baraj Gölü'ne ise ekipler drone ile balıklar için ekmek gönderdi.

Suların çekildiği şirin köy karla eşsiz manzaraya büründü

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde suların çekildiği alanların kar yağışı ile beyaza bürünmesiyle eşsiz bir manzara ortaya çıktı.

Sular çekilince Hastek Kalesi gün yüzüne çıktı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü altında kalan ve suların çekilmesiyle üç katlı olduğu bilinen Hastek Kalesi'nde iki kat gün güzüne çıktı. Kalenin duvarlarında Kral Aeimaries'in genç yaşta ölen eşi için yazdığı hüzünlü yazıt ile odaları birbirine bağlayan dar geçitli galeriler dikkat çekti.

Baraj gölüne düşen güvercin, suya giren muhtar tarafından kurtarıldı

Elazığ'da bir baraj gölüne düşen güvercin, buz gibi suya giren 26 yaşındaki muhtar tarafından kurtarıldı.

Keban Baraj Gölü'nün 'Balıkçı Annesi'

Elazığ'da kocasıyla beraber 20 yıldır tekne balıkçılığı yaparak geçimlerini sağlayan 1 çocuk annesi Aysel Kaya, devlet ve ailesinin desteğiyle 3,5 milyon liralık yatırım yaparak Keban Baraj Gölü'nde alabalık yetiştirme tesisi kurdu.