Baraj Haberleri

Baraj Haberleri

Barajlarda doluluk oranı ? seviyesine yükseldi

Barajlarda doluluk oranı ? seviyesine yükseldi

Keleş: Yüzer GES Projesi ile yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilecek

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi’nin önemine değinerek haziran ayında başlanacak elektrik üretimi ile yılda 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflendiğini söyledi.

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Ercan: Kovancılar, Palu Ve Beyhan’ın Atık Suları Keban Baraj Gölünü tehdit ediyor

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, seçim gezilerini sürdürüyor.

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Keban’ı karanlıkta bırakan zihniyet gidecek

Seçim kampanyasını kapsamında Keban ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver “İlimizin ve ülkemizin gurur kaynağı Keban Barajı’nı bünyesinde bulunduran Keban ilçemizi ne yazık ki siyasi irade ve bu iradenin oluşturduğu statüko karanlıkta bırakmıştır. 14 Mayıs sonrası kurulan bu masayı yerle yeksan etmek benim boynum borcudur ” dedi.

Sudan cansız bedeni çıkartılan balıkçı olayında soruşturma başlatıldı

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal, çalışmalar sonrasında 13 metre derinlikte bulunmuştu. Valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturmaya başlanıldığı bildirildi.

Suda kaybolan balıkçı bulundu

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal, çalışmalar sonrasında 13 metre derinlikte bulundu.

Suda kaybolan balıkçının bulunması için çalışmalar sürüyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal'ın bulunması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'da suda kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal'ın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Balık tutmak için ağları gerdirirken tekneden düşüp suda kayboldu

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdiren Zeynel Abidin İnal, dengesini kaybederek suya düşüp kayboldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Keban Barajındaki su seviyesi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek

Keban Baraj Gölündeki su seviyesinin, geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek olduğu öğrenildi.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahsın cansız bedeni sudan çıkarıldı

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen ve bugün su altı arama cihazı ROW ile yeri tespit edilen şahsın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs bulundu

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahıs arama çalışmalarının 5'inci gününde bulundu. Yeri tespit edilen şahsın çıkarılması için çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs 4 gündür aranıyor

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları 4'üncü gününde su altında ve üzerinde sürüyor.

Elazığ'da tekneyle birlikte suda kaybolan şahıs 'ROW' ile aranıyor

Elazığ'da Keban Barajında tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları sürüyor. Derinliğin yer yer 70 metreyi bulmasından dolayı arama çalışmalarının bölgeye gönderilen su altı arama cihazı 'ROW' ile yapıldığı öğrenildi.

Elazığ'da tekneyle birlikte suda kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Keban Barajında tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da tekne battı: Tekneyle birlikte suda kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Keban Barajında balıkçı teknesi battı. Bir kişi kendi çabalarıyla kurtulurken tekneye beraber suya gömülen diğer şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tatar baraj gölüne 200 bin pullu sazan bırakıldı

Elazığ'da Tatar baraj gölüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 200 bin adet yavru pullu sazan balığı bırakıldı.

Sıcaktan bunaldılar, baraj ortasına masa sandalye atıp oturdular

Elazığ'da sıcak havadan bunalan bir gurup vatandaş, Keban Barajı ortasına masa sandalye atıp oturdu. Pertek Kalesi manzarası eşliğinde keyif yapan ve serinleyen gurubu görenler şaşırdı.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Elazığ'da serinlemek için baraja giren 2 arkadaş boğuldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kayısı kasalarını yıkarken serinlemek için baraj gölüne giren 2 arkadaş, boğularak hayatını kaybetti.

Oltayla 26 kiloluk dev turna balığı yakaladılar

Elazığlı balıkçılar, Karakaya Barajı'nda oltayla 1 metre 30 santim uzunluğunda ve 26 kilogram ağırlığında bir turna balığı yakaladı.

Keban Baraj Gölündeki mazot ve yağ atıkları tepki çekti

Elazığ ile Tunceli'nin geçiş noktası olan Pertek ilçesi mevkiinde baraj gölü üzerinde bulunan mazot ve yağ atıkları tepki çekti.

Barajsız ilk YKS'nin ikinci oturumu tamamlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da tamamlandı.

Elazığ'da Kanatlı Barajı tam doluluğa ulaştı

Elazığ'da bulunan Kanatlı Barajı son yağışlarla tam doluluğa ulaşırken, barajdaki fazla su tahliye edildi.

Elazığ'da baraj maçı 30 Nisan'da

Elazığ'ın yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek takımının belirleneceği Play-Out maçı tarihi resmiyet kazandı.

Yağışlar etkisini gösterdi, Kalecik Barajı ve Tatar göleti yüzde 100 doldu

Yoğun geçen yağışların ardından Elazığ Karakoçan Kalecik Barajı ve Kovancılar Tatar göleti, yüzde 100'lük doluluk seviyesine ulaştı.

Elazığ'da kablo hırsızları jandarmanın dikkati sayesinde yakalandı

Elazığ'da Keban Barajı Elektrik Santralinin hurdalık kısmından 1 ton ağırlığında bakır kablo ve demir parçaları çalan hırsızlar, jandarmanın dikkati sayesinde yakalandı.