Barajlar Haberleri

Barajlar Haberleri

Barajlarda kot seviyesinde düşüş gözlemlendi

Sıcaklıkların artması ve yapılan tarımsal sulama ile birlikte keban Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nde kot seviyesinde düşüş gözlemlendi.

Barajlarda doluluk oranı ? seviyesine yükseldi

Barajlarda doluluk oranı ? seviyesine yükseldi

Yağışlar ülke genelinde geçen seneye göre yüzde 45,4 arttı, barajlar dolmaya başladı

Ülke genelinde 2022 yılı içerisinde istenilen düzeyde alınan kar yağışı verilere de yansıdı. 2022 su yılı verileri dikkate alındığında geçen yıla göre Türkiye genelinde yüzde 45, 4, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 31,6 ve Elazığ'da yüzde 42, 8'lik bir artış oldu. Yağışlarla beraber Elazığ'da bulunan barajların doluluk oranı artarken bazı barajlar ise yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Su çekildi, nehir kenarında tarım başladı

Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Barajı'nı besleyen Murat Nehri'nde suyun 1,5 kilometre çekilmesiyle çiftçiler fırsatı değerlendirip ekime başladı. Bir çiftçi, çekilen nehir kenarında marul ve turp yetiştirip hasadına da başladı.

Türkiye'de ençok Elazığ'da üretilen alabalık 18 bin tona, somon bin tona yükseldi

Türkiye'de ilk sırada Elazığ'da Keban ve Karakaya Barajları üzerinde modern tesislerde üretilen alabalık 18 bin tona yükselirken, Somon üretiminde de bin tona ulaşıldı.

Sanatçı Metin Şentürk, Elazığ'ın saklı kanyonlarını paylaştı, herkesi gülümsetti

Elazığ'da Keban ve Karakaya Barajlarının bağlantısında bu yaz keşfedilen ve turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülen Saklıkapı ve Kara Leylek kanyonlarının çok sayıda ulusal medyada yer almasının ardından sosyal medyada da gündem oldu. Ünlü Sanatçı Metin Şentürk'te Elazığ'ın bu güzelliklerini ben görebilecek miyim paylaşımıyla destek vererek herkesi gülümsetti.

20 yılın en yağışlı 4 ayı, barajları doldurdu

Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'nin bağlı olduğu Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 20 yılın en yağışlı 4 ayının yaşandığını, ortalamanın yüzde 25-30'un üzerinde yağış alındığını bildirdi. Yağışlar nedeniyle başta enerji üretiminde önemli bir yer teşkil eden Keban Baraj Gölü olmak üzere bölgedeki bir çok barajın maksimum seviyeye ulaştığı öğrenildi.