Başbakan Haberleri

Başbakan Haberleri

Cihannüma’dan vefa programı

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü dolayısı ile Cihannuma Derneği Elazığ Şubesi “Erbakan Hocamızı Anma Ve Kadim Dostlar Buluşması” Programı düzenledi.

Sadak: Erbakan Hocamızı şükranla anıyoruz    

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak,  Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Necmettin Erbakan’ın 13.  vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Biden'dan İsrail'in katliamıyla ilgili skandal açıklamalar!

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de en az 660 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı sonrası İsrail'i ziyaret ediyor. Uçağın kapısında İsrail Başbakanı Netanyahu ile kucaklaşan Biden, hastane katliamı nedeniyle İsrail'i aklayıp, katliamı Filistin tarafının yaptığını iddia etti. İsrail'in hastane bombalamasına da 'patlama' demekten geri durmadı.

Yeniden Refah Partisi Mkyk Üyesi Mehmet Gül: “Chp’nin Milliyetçliği Demirtaş’ı Serbest Bırakmak”

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, CHP milletvekili Gürsel Erol’un milliyetçilik değerlendirmesine örnek olarak verdiği Kıbrıs Barış harekâtının gerçek kahramanı olan merhum başbakan Prof. Necmettin Erbakan’ı anmamasına tepki gösterdi.

Başkan Uslu müjdeyi verdi!

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ağın İlçesi’ne yaptırılma sözü verilen 10 yataklı entegre hastane yapım işinin 2023 yılı yatırım programlarına alındığını açıkladı. 

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.

Japonya'da Abe'nin sağ kolu adaylığını açıkladı

Japonya’da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından gözler LDP'deki liderlik yarışına çevrilirken, yarışın favorisi olarak gösterilen Abe'nin sağ kolu Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga adaylığını resmen açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Arap liderlerle gizli görüşmeler yapıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Arap liderlerle bağ kurmak için daha fazla gizli görüşmelere başladığını söyledi.

Pakistan'da sel felaketi sonucu can kaybı 150’ye yükseldi

Pakistan’da etkisini sürdüren şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi sonucu can kaybı 150’ye yükseldi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe istifa etti

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm askeri güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdi.

ABD Başkanı Trump, ABD askerlerinin Irak’tan çekileceğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi ile yapacağı görüşme öncesi ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu. Trump ABD-Türkiye ilişkileri hakkında, 'Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi' dedi.

Miçotakis’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Diakopoulos istifa etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Alexandros Diakopulos, görevinden istifa etti.

Tayland'da hükümet ve monarşi karşıtları sokağa indi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet ve monarşi karşıtı binlerce kişi sokaklara inerek protesto düzenledi.

Fransa Başbakanı Castex: Kontrolü zor olacak bir salgın riski altında kalacağız

Fransa Başbakanı Jean Castex yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik yaptığı açıklamada, 'Eğer toplu şekilde harekete geçmezsek daha sonra kontrolü zor olacak bir salgın riski altında kalacağız. İki haftadır sağlık durumunun ilerlemesi yanlış yönde' dedi.

Japonya Başbakanı Abe, Suudi Dışişleri Bakanı Al Suud ile görüştü

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ile bir araya geldi.

TBMM eski Başkanı, son Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da

TBMM eski başkanı, son başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin il istişare toplantısına katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. 

Son Başbakan Elazığ'a geliyor

Türkiye'nin 27. ve son başbakanı, TBMM 28. Başkanı  ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, birtakım incelemelerde bulunmak ve programlara katılmak üzere 22 Aralık Pazar Günü Elazığ'a gelecek.

Davutoğlu’nun Partisinde Elazığ’dan 3 İsim

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin kurucular kurulunda Elazığ’dan üç isim yer aldı.

Polonya’da yeni kabine açıklandı, başbakan değişmedi

Polonya'da 13 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerin galibi Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) yeni kabineyi açıkladı. Başbakan Mateusz Morawiecki'nin önümüzdeki dönem de başbakanlık görevini sürdürmesi kararlaştırılırken, yeni kabinede önceki kabinede yer alan 10 bakanın koltuğunu koruduğu görüldü.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın kararına Türk kuzeni Kuneralp de karşı

Erken seçim için önümüzdeki pazartesi önerge vereceği açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johson'un Brexit ile ilgili tutumunu, Türk kuzeni emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Yaşar Üniversitesinde düzenlenen konferansta değerlendirdi. Kuneralp, Boris, AB karşıtı olmasıyla aile üyelerinden istisna bir tutum sergiliyor. O kadar mantık dışı bir tutum ki umarım bir an önce bu kararından vazgeçer dedi.

Gürcistan Başbakanı Bakhtadze, iftar programı düzenledi

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, ülkesinde yaşayan Müslüman halk ve diplomatlar için iftar programı düzenledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 7 Haziran’da istifa edeceğini duyurdu

İngiltere Başbakanı Theresa May, 7 Haziran'da istifa edeceğini duyurdu.