Basın Haberleri

Basın Haberleri

İl Özel İdaresi’nin çalışmaları takdir topluyor

Elazığ merkez, ilçe ve köylerinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan kurumların başında gelen İl Özel İdaresi başlattığı GES Projeleri ile İçme suyu çalışmalarına son süratle devam ediyor...

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Basınla Buluştu

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük vakıf olarak hayata geçirdikleri projeler ile ilgili bilgi verdi. Başlattıkları huzura adım projesi ile Türkiye genelinde 100 genç için evlilik destek paketi verileceğini söyledi.

Başkan Koca’dan idam çıkışı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Ekim ayında TBMM’ye sunacağı 9’uncu Yargı Paketi’nde çocuk ve kadın cinayetlerine yönelik ceza maddelerinin yeniden revize edilmesini beklediklerini belirtti.

Başkan Özkan: Bugün 9 Eylül, halkın partisi 101 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Onur Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi 101. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

Açıkkapı: Kentsel dönüşüm kampanyaları için görüşmelerimiz sürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında Elâzığ’da da kentsel dönüşüm ve yarısı bizden kampanyalarının uygulanması için görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Elazığ Belediyesi’nden kamuoyuna duyuru

Elazığ Belediyesi’ne yönelik bazı basın yayın organlarında ve bazı sosyal medya platformlarında çıkan gerçeği yansıtmayan, iftira ve karalamaya yönelik haberlerin kamuoyu ile paylaşıldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde, “Elazığ Belediyesi’nin 17 aracı 539 milyon TL’ye kiraladığı ortaya çıktı.” ve “AKP'li belediyeden milyonluk ihaleler! Elazığ Belediyesi’nin ‘Yangından Koruma Malzeme Malzemeleri Alım işi’ ihalesini 1 milyon 974 bin 166 TL’ye gerçekleştirdi.” ifadeleri yer almaktadır.

Gürtürk: Mesleğin güvenirliğini korumalıyız

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, ilimizdeki Gazete dernek başkanları görsel, yazılı, ajans ve internet medya mensuplarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Gürtürk: Gazeteciler gücünü, mesleki sorumluluklarından almaktadır

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Irmak’tan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik F.Ü. Rektörlüğüne adaylığını açıkladı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik basın mensupları ile bir araya gelerek rektör olması halinde üniversitede hayata geçirmeyi planladığı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Açıkkapı’dan, eylem yapan işçilere destek

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Elazığ’da bir maden firmasının greve giden işçileri ücretsiz izne çıkarması ve işçilere yönelik firma sahibinin tavırlarına tepki gösterirken, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini, firmanın yaptığı hatadan bir an önce dönmesi gerektiğini söyledi.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Açıkkapı, Tarım ve orman alanındaki destekleri açıkladı

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Elazığ'a yönelik Tarım ve Orman alanındaki desteklerle ilgili konuştu. Milletvekili Açıkkapı Elazığ’a yapılan destekleri ve tutarlarını listeledi. Açıkkapı ayrıca ana hedeflerinin Elazığ'ın tarımsal üretim kapasitesini arttırmak olduğunu söyledi. 

Başkan Küçük: İnsanca bir yaşam istiyoruz

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, emeklilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı.

TEDAŞ’tan Fırat EDAŞ’a ziyaret

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Atilla Kaya, TEDAŞ Elazığ 11. Bölge Müdürü Kamuran Işık ve beraberindeki heyet, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik’i ziyaret etti.

Yılmaz, Elazığspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Bir süredir ismi Çimentaş Elazığspor Kulübü Başkanlığı için geçen Ahmet Feti Yılmaz, basın açıklaması yaparak, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede Elazığspor’a başkan adayı olduğunu duyurdu.

Milletvekili Açıkkapı’dan yatırımcılara Elazığ çağrısı

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere değinirken, yatırımcılara ise “Elazığ” çağrısında bulundu.

Merhum Prof. Dr. Mustafa Temizer kabri başında anıldı

Fırat Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Eski Dönem Elazığ Belediye Başkanı Merhum Prof. Dr. Mustafa Temizer vefatının 26. yıldönümünde aile yakınları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile mezarı başında anıldı.

Açıkkapı: Türkiye Cumhuriyeti'nin demir yumruğunu herkes görmüş olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında mayıs ayı dış ticaret rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, dış ticaret açığının yüzde 48 azaldığını söyledi.

Açıkkapı: Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Filistin’deki katliamlara, Elazığspor’un 2. Lig’e yükselişine ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarına değindi.

Anadolu Gençlik Derneği’nden Gazze’ye destek

Anadolu Gençlik Derneği tarafından İsrail’in Refahta Çadır Kente yaptığı saldırıları kınamak için basın açıklaması ve dua programı düzenlendi.

Bahçeci: Gün birlik olma günüdür

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erhan Bahçeci, hafta sonu oynanacak olan Çimentaş Elazığspor - 52 Orduspor maçı öncesi yaptığı basın açıklamasında İstanbul'da bulunan tüm hemşehrilerimize ve Elazığ'a gönül vermiş vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak maça davet etti.

BAŞKAN TELÇEKEN: “ELAZIĞSPOR İÇİN İSTANBUL’DA KENETLENİYORUZ”

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Çimentaş Elazığspor ile 52 Orduspor maçı öncesi bir basın açıklaması yaparak şehrin tüm dinamiklerinin Elazığspor etrafında birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Ses Elazığ Sivil Toplum Bülteni çıkarılacak

Elazığ STK platformu çalışma grubu toplantısı düzenlendi. Toplantıda STK Platformu olarak basın bülteni çıkarılması ve basın bülteninin dağıtım organizasyonu görüşüldü.

Koca’dan İddialara Cevap 

09 Mayıs 2024 Perşembe günü sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca yazılı basın açıklaması yaptı. 

Başarılı İsim YRP'nin başına mı geliyor!

Yeniden Refah Partisi (YRP) Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş'in görevden alınmasının ardından yeni il başkanı nın kim olacağı şimdiden merak konusu olurken parti içinden uzun yıllar Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten başarılı iş insanı Abdullah Çınar'ın İl Başkanı olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı..

Belediyeden açıklama: Park alanının kaldırılması söz konusu değil

Son 5 yıllık dönemde şehre toplam 143 adet yeni park kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında, mahkeme ilamına uygun olarak Mornik Mahallesi’nde bulunan park alanı ile ilgili teknik değerlendirme ve çalışmaların gerçekleştirildiği, park alanının kaldırılması ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Oy Kullanma İşlemi Nasıl Olacak? 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidiyor. Yerel seçimlerde, 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak. İşte seçim günü ve oy kullanmayla ilgili merak edilen sorulara yanıt... 

Avrupa Elazığlılar İftarında Birlik Mesajları

Merkezi Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Hofheim am Taunus kasabasında bir iftar yemeği verdi.