Bebek Haberleri

Bebek Haberleri

Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj!

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

KDV'ye zam geldi! 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) bebek bezi, yeme içme gibi ürünlerde yüzde 8'den yüzde 10'a, beyaz eşya, sigara ve alkol gibi ürünlerde yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Elazığ'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Elazığ'da minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1'i bebek 2 kişi yaralandı.

76 yaşındaki Akif Amca, yavru kargayı bebek gibi besliyor

Elazığ'da yaşayan 76 yaşındaki Akif Aydın, yaralı halde bulduğu yavru kargayı bebek gibi besleyerek sağlığına kavuşması için ona gözü gibi bakıyor.

Ünlülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty'den pürüzsüz cilt tarifi

Ünlü güzellik merkezi işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, bebekken sahip olunan cilt güzelliğini ve parlaklığını devam ettirmenin yolunun düzenli cilt bakımından geçtiğini söyledi.

Elazığ'da trafik kazası: 5 yaralı

Elazığ'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, biri bebek 5 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin emniyet kemeri takmadığı için camdan fırladığı öğrenildi.

Anne olmak için Almanya'dan Elazığ'a ameliyata geldi

Almanya'da yaşayan 29 yaşındaki Nasa Krstıc, aşırı kiloları nedeniyle 5 yıldır sağlık sorunları yaşıyordu. Aşırı kilolarından kurtulmak ve bebek sahibi olmak için Elazığ'a gelen Krstıc, mide küçültme ameliyatı oldu.

Elazığ'da ev yangını: 6 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı

Elazığ'da bir evin bodrum katında çıkan yangında mahsur kalan 1'i bebek 6 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken yangın sonrası bina sakinleri arasında kavga çıktı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği olayda 1 kişi gözaltına alındı.

Annesi ölen 'Rıfkı'yı' ev ortamında biberonla besliyorlar

Elazığ'da erken doğum sonrası annesini kaybeden kuzu Gündoğan ailesinin maskotu oldu. Kuzuya 'Rıfkı' ismini veren aile, hayvana bebek gibi bakıp biberonla besliyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin simgesi 'Yüsra Bebek' ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin simgesi haline gelen Yüsra bebek ve ailesi ile cep telefonu üzerinden görüntülü görüştü.

Yol kardan kapandı, ekipler Berfin bebek için seferber oldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kar ve tipi nedeniyle 4 gündür ulaşım sağlanamayan Altınuşağı Doğanlar mezrasındaki 1 buçuk aylık Berfin bebeğin ihtiyaçları ekiplerin uzun uğraşları sonucu giderildi.

Prof. Dr. Atılgan: 'Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettik'

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

2 buçuk aylık bebeğin kahreden ölümü

Muş'un Bulanık ilçesinde annesinin yatağa bırakmasının ardından nefes alamayan 2 buçuk aylık bebek, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Doç. Dr. Peker:'Tüp bebekte umudunuzu hep koruyun'

Bölge genelinde birçok hastaya hizmet verdiklerini belirten Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nuri Peker, kendilerinde umutsuzluk teriminin olmadığını, mutlaka tedavide bir umut olduğunu söyledi.

Bebeklerde çoklu gıda ve süt alerjilerine dikkat

Çocuklardaki alerjinin bebeklikten egzama olarak başladığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Deniz, bebeklerde çoklu gıda alerjileri ve süt alerjilerinin olabildiğine dikkat çekti.

Kemoterapide gördüğü çocukların yüzlerini ördüğü bebeklerle güldürdü

Elazığ'da kemik iliği kanserine yakalan 4 çocuk annesi Nevin Göldağ, hastanede kemoterapi alan Lösemili çocukları görünce onlar için örgü bebek (Amigurumi bebek) yaparak, yüzlerini güldürdü.

5 aylık bebeğin yuttuğu çengelli iğne operasyonla çıkarıldı

Yuttuğu çengelli iğne yemek borusuna saplanan 5 aylık bebek, Diyarbakır'dan Elazığ'a sevk edildi. Yapılan operasyonla iğne çıkarıldı.

Kış günü doğan kuzulara soba kenarında bakılıyor, bebek gibi özen gösteriliyor

Elazığ'da kış mevsiminde dünyaya gelen kuzular, ilk gün evde soba kenarında sıcak ortamda tutulduktan sonra sağlık durumuna göre annelerinin yanına bırakılıyor. Soba kenarında ısınan kuzuları ise çocuklar bir an olsun yalnız bırakmayarak onlarla vakit geçiriyor.

Elazığ'da enkazdan 28 saat sonra kurtulan anne Ayşe ve Yüsra Bebek, depremin izleriyle yaşıyor

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazında kalan, 28 saat sonra minik kızı Yüsra ile çıkartılan, depremden eşi ve oğlunu kaybeden anne Yüsra Yıldız, 'Enkazın altında iki gün kaldık. Orada ölümü yaşadık, o anlar sürekli aklımda' dedi.

Elazığ'da 4 yeni ambulans hizmete girdi

Elazığ'a 1 tanesi yenidoğan bebekler için olmak için üzere 4 tane ambulans tahsisi yapılıp, hizmete alındı.

Elazığ'da yılın ilk bebeklerine Hamza ve Batuhan Eymen ismi verildi

Elazığ'da yeni yılın ilk bebekleri Hamza ve Batuhan Eymen dünyaya gelirken, il protokolü ziyaret ederek altın taktı.

Prematüre bebeklere 'anne şefkati' ile bakıyorlar

Prematüre bebeklere anne şefkatiyle baktıklarını aktaran Uzm. Dr. Nihan Hilal Hoşağası, anne sütünün prematüre bebeklerin beslenmesinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Prematüre bebeklerde görülen nekrotizan enterokolit dediğimiz bir bağırsak iltihabı, bebeklerin hayatlarını tehdit edebiliyor. Bu iltihabın görülme riski, anne sütü ile beslenen bebeklerde 7 kat azalmaktadır' dedi.

Yangında ölen 2 kardeş, tek tabutta son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da prizdeki şarj aletinin patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 aylık Hira Nur bebekle ağabeyi 4 yaşındaki Kağan'ın cansız bedeni tek tabutta son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ'da yangında 8 aylık bebek öldü, 2 çocuk yaralandı

Elazığ'da bir evde çıkan yangında 8 aylık bebek hayatını kaybetti, 2 ve 4 yaşındaki kardeşler ise yaralı kurtarıldı.

Doç.Dr. Çılgın, Emzirme oranı yüzde 43, yüzde 100 olması gerekir

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ülke genelinde yapılan öneri ve uyarılara rağmen bebeklerde emzirme oranının düşük olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hasan Çılgın, 'Ülkemizin verilerine göre emzirme ve anne sütünün kullanımı vurgulanmasına rağmen ilk 6 ayda ek gıdasız oranı yüzde 43'lerde görülmektedir. Oysaki bütün bilgilendirme, reklam ve Sağlık Bakanlığı'nın önerilerine rağmen bu oran yüzde 100'e çıkması gerekirken oran oldukça düşüktür' dedi.

Antalya’da terk edilmiş üç aylık bebek bulundu

Antalya'da bir apartmanın bahçesine bebek arabası içinde eşyalarıyla birlikte terk edilen 3 aylık bir erkek bebek bulundu.

Dalaman’da yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki bir inşaatın yanındaki arsada, bez çanta içinde erkek bebek cesedi bulundu.

Bebeğini çöpe atan kadına müebbet hapis

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yeni doğan bebeğini çatı katında halının altına bırakıp ölümüne neden olan ardından da çöpe atan kadına bugün görülen davada mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi.

Elazığ'ın sevilen doktoru, son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da tüp bebek alanında uzman olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Orhan Özdiller tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.