Belge Haberleri

Belge Haberleri

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yeni gelişme! 

Millî Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezleri açıklandı. Adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.

TEKNOVA OSB yer tahsisi için imzalar atıldı

TEKNOVA OSB Yer Tahsis Belgesi İmza Töreni ETSO’da yapıldı. 293 parselden 115’nin tahsisi için düzenlenen törene katılan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üretim, yatırım ve istihdam anlamında Elâzığ’da güzel şeyler yaşandığını söyledi

WhatsApp kullananlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar! 

Yargıtay'dan WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Adana'da görüşen bir ticaret davasında, WhatsApp yazışmaları, davacının elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen delil olarak kabul edildi.

Ehliyet sahipleri dikkat! 

Ehliyet yenileme için geri sayım başladı 31 Aralık 2014 son gün. 1 Ocak 2016'dan önce alınan ehliyetleri olanların bu belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Eski tip ehliyetleriyle trafiğe çıkarlarsa ödemeleri gereken para cezası 4 bin 64 TL olacak.

Ehliyet ve kimliğini yenilemeyenler dikkat! 

Cipli ehliyet ve kimlik kartlarına geçilmesi konusunda son tarih 31 Aralık 2023. Eğer vatandaşlar eski belgelerini kullanmaya devam ederlerse o cezayı ödemek zorunda kalacaklar..

Tahannebi Üzümü Coğrafi İşaret Belgesi aldı 

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden Tahannebi (Ternebi)  Üzümü tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 

“Anıların Diliyle Babam Nurettin Orhan” Okuyucu İle Buluştu

Elazığlı sanatçılardan Heykeltıraş Nurettin Orhan’ın kızı Oya Orhan’ın Babasının anıları, belgeleri ve fotoğraflarının yer aldığı kitabı çıktı.

Başkan Gülyüz: Artık yetki belgesi olmayan ilan giremeyecek

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Resmi Gazetede Yayınlanan karar ile artık yetki belgesi olmayan kişiler ilan bile veremeyecek diyerek bu karar korsanın önüne büyük oranda geçeceğini söyledi.

Prim hizmet beyannamelerinin verilme süresi ertelendi 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin/aylık prim ve hizmet belgelerinin verilme süresinin ertelendiği duyuruldu. Elazığ’da ertelenen iller arasında yer aldı. 

Kursiyerlere katılım belgeleri verildi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) vatandaşlara eğitim, sanat ve kültürel gelişim alanlarında katkı sağlayacak eğitimlerine devam ediyor.

Elazığ Belediyesi ilimizin sıfır atık belgesini almaya hak kazandı

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Mevzuatı’nda yer alan tüm kriterlerini yerine getirerek ilimizin Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

Şehir Stadyumu için uygunluk belgesi alınamadı 

Elazığ’da yapılan Yeni Şehir Stadyumu, TFF yetkililerinin incelemesinin ardından karşılaşma oynanması için uygunluk belgesi alamadı. 

SGK'dan emeklilik belgeleri için önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu görevlilerinin emeklilik belgelerini Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden göndermesi gerektiğini bildirdi.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu hafızlık belgesi almaya hak kazanan 116 öğrenci için İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Elazığ TSO 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı.

Eski TBMM Meclis Başkanı Çiçek: 'Vakıflar olmasaydı Kıbrıs'ın bize ait olduğunu ispat edecek belge veya vesikamız yoktu'

Türkiye Büyük Millet Meclisi geçmiş dönem Başkanı Cemil Çiçek, Vakıflar olmasaydı Kıbrıs'ın bize ait olduğunu ispat edecek elimizde belge veya vesika yoktur anlamı çıkar. Onun için vakıf deyip geçmeyelim bu coğrafyanın ebedi vatan olduğunun en önemli teminatı biz siz değil bu vakıflardır' dedi.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

FÜ Eğitim Fakültesi akretide edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi, akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

'Elazığ Çedene Kahvesi' coğrafi işaret belgesi aldı

Elazığ Çedene Kahvesi, coğrafi tescil belgesi aldı.

Başkan Atlı, iddialara belgelerle cevap verdi

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde memuriyetten ihraç mı edildi, görevinden istifa mı etti? Sosyal medyada gündem olan bu soruya Başkan Fethiye Atlı, ELMİYAD'da Bunu Konuşalım programında belgelerle cevap verdi.

Elazığ'da 'Modern Hayvancılık Teknikleri Kursu' tamamlandı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 'Modern Hayvancılık Teknikleri' kursunu tamamlayan 27 katılımcıya belgeleri verildi.

Elazığ’da 2021 yılında 1 milyar 497 milyon TL yatırım teşviki

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü 2021 yılı iller itibarı ile yayınlanan Yatırım Teşvik Belgeleri istatistiğinde Elazığ 45 yatırım teşvik belgesi ile son yılların en iyi performansını gösterdi.

Depremde görev yapan personele teşekkür belgesi verildi

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde görev yapan DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü personeline DSİ Genel Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verildi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek şehir hastanesi, 9 ayda 1 milyondan fazla hastaya şifa dağıttı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademik ünvanlılar için 'Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni' düzenlendi. Törende konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 9 ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere 1 milyon 149 bin 139 hasta kabulü gerçekleştirdiklerini söyledi.

1'inci Harput Kısa Film Festivali sona erdi

Elazığ'da bu sene birincisi düzenlenen Harput Kısa Film Festivali sona erdi. Festivalde 'kısa film', 'belgesel' ve 'deprem ve afet' temalı eserler arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vural'dan Alpay'a Teşekkür

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural Bir Gelecek Genel Koordinatörü Mustafa Alpay’a teşekkür belgesi takdim etti.

HDP'li meclis üyesi resmi mühürlü belgeleri çoğalttı, ortalığı karıştırdı

Elazığ'da Karakoçan Belediyesi Denetim Komisyonu'nda görevli HDP Grubu Meclis üyesi tarafından resmi mühürlü belgeler zorla alınıp çoğaltılınca ortalık karıştı. Diğer grup üyeleri ile HDP'li üye arasında yaşanan gerginlik güvenlik kameralarına yansıdı.