Berat Albayrak Haberleri

Berat Albayrak Haberleri

Geçen ay ekonomide en fazla dolar konuşuldu

Eylül ayında ekonomi haberlerinde en çok dolar konusuna yer verilirken; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Paketi ise gündemin bir diğer önemli konusu oldu.

Bakan Albayrak: Ekonomide Milli Bağımsızlığın bir bedeli var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada 'Ekonomide Milli Bağımsızlığın bir bedeli var.Bizim ecdadımız bu bedeli canı pahasına sayısız kere ödedi. Sıra bizde' dedi.

2 Bin Yeni Personel Alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye, Defterdarlık, Gelir Uzman Yardımcılıkları ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Avukat kadrolarını içine alan 2000 kadronun müjdesini verdi.

Bakan Albayrak: 'Elazığ ve Malatya'da yaraları hızlıca saracağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Elazığ ve Malatya'da yaraları hızlıca saracaklarını belirterek, Elazığ ve Malatya'da Halk Bankamız bu iki ilimizdeki tüm esnaflarımızın hali hazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Yine bu çerçevede Ziraat Bankamız bu iki ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini yine bir yıl süreyle faizsiz erteleyecek dedi.

Bakan Albayrak'tan enflasyon değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu gelişmeler, yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi tutturacağımızı gösteriyor" dedi.