Beyin Haberleri

Beyin Haberleri

Elazığ Belediyesi'nin Teknofest’te Desteklediği 2 takım finale yükseldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği 2 takım bu yıl altıncısı düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde finale kaldı.

Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan: 'Fıtıkta erken tanı ve teşhisi çok önemlidir'

Fıtık hastalığında ilk 8 saat yapılan cerrahinin yüz güldürücü sonuçlar verdiğini belirten Beyin Cerrahi ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Koparan, Cerrahide gecikme olması demek hastanın idrar ve büyük tuvaletini tutamaması, cinsel güç kaybı ve ayaklarda güçsüzlük gibi kalıcı hasarlara sebep olur. O nedenle bu tip hastalıkların erken tanı ve teşhisi çok önemlidir dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 'beyin ve epilepsi pili ameliyatları' başarı ile uygulanıyor

Elazığ ve bölge illerine kaliteli sağlık hizmetleri sunan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde beyin ve epilepsi pili ameliyatları başarı ile uygulanıyor.

Aralarında husumet bulunan ağabeyini av tüfeği ile vurdu

Elazığ'da bir şahıs, aralarında husumet bulunan ağabeyini av tüfeği ile 2 el ateş ederek vurdu. Yaralı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Doç. Dr. Murat Baykara, 'MRG öncesinde sağlık personeli hastadan bilgi almalı'

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) öncesi sağlık personellerinin hastadan bilgi alması gerektiğini belirten Doç. Dr. Murat Baykara, 'Özellikle vücutta metal protez bulunan hastalarda MRG cihazı mıknatısı, bu protezleri yerinden oynatıyor. Bu tip hastalara; kalp pili olanlar, beyin ameliyatı ile beyin damarlarına klips takılmış olanlar örnek olarak gösterilebilir' dedi.

Şehit aileleri ve gazilerden İYİ Partili Türkkan'a tepki

Elazığ'da gaziler ve şehit aileleri, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Gözü gibi baktığı motorunu evinin odasında muhafaza ediyor

Elazığ'da yaşayan Sabahattin Dal, 1970 yıllarında ağabeyinin aldığı ilk motoru evinin misafir odasında saklıyor. Motorunu dışarı çıkarmayan Dal, yüksek fiyat teklif edilmesine rağmen satmıyor.

Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve mühimmatları temin eden terörist yakalandı

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017'de terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ın şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve tüfek fişeklerini temin ettiği belirlenen Suriye uyruklu terörist düzenlenen operasyonla yakalandı. Ağabeyinin şehit olduğu saldırıda bomba ve mühimmat temin eden teröristin yakalandığı haberini Fethi Sekin'in kardeşi Fikriye Sekin, Arka plandaki kişilerin de yakalandığını bugün haberlerde öğrendim, bu bizi daha da rahatlattı. Türkiye'nin bu tarz terör olaylarına idam getirilmesini istiyorum' dedi.

Elazığ Belediyesi'ne TEKNOFEST'ten 2 ödül

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST'te 2 ödül aldı.

Başkan Şerifoğulları'nın destek verdiği öğrenciler finalde

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor Projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te finale kaldı.

Beyin kanaması geçiren jandarma uzman çavuş hayatını kaybetti

Elazığ'da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden jandarma uzman çavuş Tuncay Çağlar'ın naaşı, düzenlenen törenle memleketi Amasya'ya gönderildi.

Kahve yapmadı diye ağabeyinin şiddetine uğradı iddiası

Elazığ'da bir kızın, kahve yapmayı reddettiği gerekçesiyle ağabeyi tarafından darp edildiği iddia edildi.

Tam bir şifa deposu, 'doğunun muzu' ışkın tezgahlarda yerini aldı

Bir çok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğunun Muzu diye adlandırılan 'ışkın' Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.

Küçük Taha, tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Elazığ'da beyin tümörü nedeniyle tedavi gören 7 yaşındaki Taha Sis, masraflarını üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 67. yaş gününü çektiği video ile kutladı.

Korona virüse yakalandı, bilinçsiz ilaç kullanınca ölümden döndü

Elazığ'da daha önceden kalp rahatsızlığı ve ritim bozukluğu nedeniyle operasyon geçiren ve devamında ilaç tedavisi gören 73 yaşında Mehmet Tuğlu, korona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandıktan sonra doktorlara danışmadan, asetilsalisilik asit içeren ilaç kullanması sonucu beyin kanaması geçirdi. Bazı yakınlarının umudu kestiği yaşlı adam, Elazığ Mediline Hastanesinde başarılı operasyonla tekrar hayata tutunup ayağa kalktı.

Bağımlılık, felç ve parkinsona karşı ağrısız tedavi

Hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve hormon aktivitesi düzenleyen TMS tedavisi Elazığ'da da uygulanmaya başlandı. Sigara, alkol gibi bağımlılıkların yanı sıra felç, parkinson ve kulak çınlaması gibi hastalıklarda da da tedavinin etkin olduğu bildirildi.

Kardeş, kazara özçekim yapan ağabeyi ve 3 arkadaşını tüfekle yaraladı

Elazığ'da bir mezrada işitme engelli bir şahıs, özçekim yapan ağabeyi ve 3 arkadaşını kazara tüfekle yaraladı. Ağabeyin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Uzmanı uyardı: 'Uykusuzluk risk oluşturabilir'

Uyku bozukluğunun birçok hastalığa neden olabileceğini belirten Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Elifnur Kıvrak, 'Uykusuz kaldığımızda kan şekeri düzenimiz, vücut ısımız, nefes alışverişimiz değişiyor. Özellikle vücudumuzdaki stres hormonları artıyor. Kalp damar, beyin ve inme gibi hastalıklar açısından uykusuzluk bir risk oluşturabiliyor' dedi.

Epilepsi pili operasyonu sara hastalarının umudu oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği epilepsi pili ameliyatıyla Türkiye'de kısa sürede merkez haline geldi, aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Samsun gibi büyükşehirlerinden olduğu 60 ilden başvuru geldi.1 yıl önce başlayan operasyonlarla 84 sara (epilepsi) hastası yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşurken, çok sayıda başvurunun da bulunduğu öğrenildi.

Kocaeli'de şizofren hastası tarafından bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kocaeli'de şizofren saldırgan tarafından bıçaklanması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki Volkan Mercan, 13 gündür tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti.

Ölümcül üçgendeki sivilcenizi asla sıkmayın

Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, 'Sivilcelerin sıkılması, iltihaplanma ve izlere yol açmasının yanı sıra damarlar yoluyla beyindeki kirli kanın kalbe gönderilmesinde rol oynayan kavernöz sinüs olarak bilinen boşluğun mikroorganizmalar ile tıkanmasına yol açabilir. Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarından burun köprüsüne kadar olan bölgeyi kapsayan ‘ölümcül üçgen’deki sivilceler asla sıkılmamalıdır' dedi.

Sigara bağımlılığı ameliyatın riskini artırabilir

Doç. Dr. Serdar Epözdemir, 'Sigara mümkünse ameliyattan bir ay önce kesilmelidir. Sadece kalp değil beyin, böbrek gibi vücudun büyük organların damarları sigaranın bu etkilerinde hayli zarar görmektedir. Yürüme esnasında topallama, bacak ağrısı, ayak tırnak şekil bozuklukları parmak yaraları uyarıcı bulgulardır. Sigara içenlerde anestezik ilaçlar astım atağını tetikleyebilir. Anestezi başlarken ve uyanma sürecinde hava yolu spazmı sigara içenlerde çok daha fazladır' dedi.

Ağabeyi ve 2 yeğenini vuran şüpheli tutuklandı

Elazığ'da aralarındaki husumetten dolayı evine geldiğini iddia ettiği ağabeyini ve 2 yeğenini av tüfeği ile vuran kardeş tutuklandı.

Ağabeyi ve 2 yeğenini vuran kardeş, adliyeye sevk edildi

Elazığ'da aralarındaki husumetten dolayı evine geldiğini iddia ettiği ağabeyini ve 2 yeğenini av tüfeği ile vuran kardeş, adliyeye sevk edildi.

Uzman doktordan tuz uyarısı!

Uzm. Dr. Necdet Yetim, özellikle tansiyon, kalp-damar, diyabet, böbrek hastalıkları gibi kronik hastalıkları olanların az tuz almaları önerilir. Bu öneri genellikle doğru olmakla birlikte, aşırı tuz kısıtlanmasının da sodyumu çok düşürebileceği, tansiyonun çok düşmesine, su dengesinin bozulmasına, böbrek yetmezliğine, başta beyinde olmak üzere ödemlere yol açabileceği bilinmelidir dedi.

Hareket bozukluğuna beyin pili ile çözüm

On yıllık bir Parkinson hastasının beyin pili tedavisi ile hastalığının ilk yıllarına geri döndürebildiklerini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, 'Bunu ‘hastalığın saatini geri almak’ diye tanımlayabiliriz. Tıbbi tedaviye yeterli yanıt vermeyen titreme olgularında beyin pili ameliyatları önemli yararlar sağlayabiliyor' dedi.

İhmal ölüm getirdi

Giresun'da ayağı kayarak düşüp başını kaldırıma çarpan 25 yaşındaki genç, hastane yerine eve gidince beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Üvey ağabeyini öldüren zanlı tutuklandı

Elazığ'da üvey ağabeyini tüfekle öldüren şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kardeş katili adliyeye sevk edildi

Elazığ'da üvey ağabeyini tüfekle vurarak öldürmekten gözaltına alınan şahıs adliyeye sevk edildi.