Bin Dönüm Haberleri

Bin Dönüm Haberleri

Elazığ'da 20 bin dönümlük alanda badem hasadı başladı

Elazığ'da kent genelinde toplamda 20 bin dönüm alan üzerinde ekili olan badem hasadına başlandı.

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

Devletten destek aldı, bin dönüm arazi üzerine ektiği bademlerin hasadına başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.

Devlet desteğiyle bin dönüme ektiği bademde hasada başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde devletten fidan ve kredi desteği alarak bin dönüm alana binlerce kök badem eken üretici Alattin Yazıcı, hasada başladı. Geçen yıl 136 ton, bu yıl ise biraz daha fazla ürün almayı hedefleyen Yazıcı'nın, 2 yıl sonra yılda ortalama 200 ton civarında badem hasadı yapmasının planlandığı aktarıldı.

Bin dönümlük ekili arazi kül oldu

Elazığ merkeze bağlı Alaca ve Avcılı köylerinde çıkan yangında Bin dönümlük ekili arazi küle döndü. 

Elazığ'da konteyner kent çalışmaları sürüyor

Elazığ'da 75 bin dönüm arazi üzerinde oluşturulan ve ilk etapta bin konteynerin kurulacağı alanda dolgu ve alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Arazide yangın çıktı, başkanın makam aracı da kül oldu

Elazığ'da bir beldede ekili alanda çıkan ardından araziye sıçrayan yangın güçlüklü kontrol altına alındı. 2 bin dönüm alanın zarar gördüğü yangında belediye başkanının makam aracı da kül oldu.