Bin Lira Haberleri

Bin Lira Haberleri

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı 

Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi ödenmeye başladı. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak. 

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

Emekli bayram ikramiyesi 10 bin TL mi oluyor! 

31 Mart seçimlerine 27 gün kala kulislere emeklilere çifte bayram yaptıracak bir iddia düştü. 3 bin liraya çıkartılan emeklinin bayram ikramiyesi 10 bin liraya yükseltiliyor. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü kabine toplantısı sonrası açıklayacak. Kabine saat 15:00'te Beştepe'de toplanacak.  

Keleş Duyurdu, genel işletme kredilerinde üst limit artırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, genel işletme kredilerinde üst limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı. Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

Bakan Yumaklı duyurdu! ödemeler yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 492 milyon 767 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

5 bin liralık ikramiye bugün yatıyor

Çalışan emeklilerin merakla beklediği ikramiyeler bugün hesaplara yatıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Fatih Erbakan'dan asgari ücret zammına tepki! 

17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tepki geldi. Seçim öncesi yapılan protokoldeki sözlerin yerine getirilmediğini belirten Fatih Erbakan, "Açıklanan asgari ücret 3 ay sonra açlık sınırının altında kalacak. En üz 23 bin lira olmalıydı" dedi.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Resmi Gazete'de

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek?

Çalışan emekli bir defaya mahsus verilecek 5 bin lira ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. 26 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren torba kanun teklifi görüşülecek.

Arsalara dudak uçurtan teklifler 

Akçakiraz Belediyesi TOKİ’den satın aldığı arsanın satış ihalesi yoğun ilgi görüyor. İhalede 531 metre karelik arsa 212 bin muhammen bedelle satışa sunuldu, 970 bin lira ile alıcı buldu.

Açıkkapı: Afetzedelere 750 bin liraya kadar konut hibe desteği verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, afetzedelere yönelik kredi ve hibe desteklerinin detaylarına dair açıklamalarda bulundu. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Telefonların harçlarına dev zam! 

Yurt dışından getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt harcı Ocak ayında 2 bin 732 TL’den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre yurtdıyından getirilen telefonların kayıt harcı 20 bin liraya yükseltildi.

Memura yapılacak seyyanen zam belli oldu

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Teklifimiz toplam 17 maddeden oluştu. Teklifle seyyanen net 8 bin 77 lira artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak" dedi. 

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Buna göre en düşük kamu işçisi ücreti, işçi kesiminin de talep ettiği şekilde 15 bin liraya yükseltildi. 

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifi belli oldu!

TÜRK-İŞ, 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban ücret teklif ettiğini, kendi taleplerinin ise yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret olduğunu açıkladı.

Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin lira oldu 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bayram ikramiyelerinin Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin lira olarak ödeneceğini açıkladı. 

14 milyon kişiyi kapsayan yapılandırma teklifi Meclis'te! 

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için mesai, Meclis Genel Kurulu'nda başladı. Düzenlemenin bu hafta yasalaşması bekleniyor. Düzenleme 14 milyon kişiyi kapsıyor. Düzenleme ile vergi dairlerine olan 2 bin liranın altı tüm borçlar silinecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira desteği açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız” dedi. 

EFT ve havale ücretlerinde artış

Bankaların, internet üzerinden 1000 TL’ye kadar EFT işlem ücreti, 1-1,14 liradan 1,05-2,67 TL aralığına yükseldi. Söz konusu rakam 50 bin lira ve üzeri işlemlerde ise 3,27 ile 16,37 TL arasında değişiklik gösterdi. 

Cep telefonu alacaklar dikkat! 

Cep telefonu alımlarında kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin liranın üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.

Cep telefonlarına yeni taksit düzenlemesi geldi! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) cep telefonu alımlarında kullanılan tüketici kredilerinin vade sınırlarında değişikliğe gitti. Vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Elazığ'da iş yeri kasasından 10 bin lira çalan şüpheli yakalandı

Elazığ'da bir iş yerinden hırsızlık yapan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Tantuni dükkanına giren hırsız, 2 bin lira çaldı

Elazığ'da bir tantuni dükkanına giren hırsız, 2 bin lira çalarak kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

4 ilde 260 vatandaşı dolandıran suç örgütüne operasyon: 28 tutuklama

4 ilde 260 vatandaşı telefon üzerinden dolandırarak 1 milyon 500 bin lira vurgun yapan suç örgütüne jandarma tarafından Elazığ merkezli operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 28 şüpheli tutuklandı.

4 ilde 260 vatandaşı dolandıran suç örgütüne operasyon: 26 şüpheli adliyeye sevk edildi

4 ilde 260 vatandaşı telefon üzerinden dolandırarak 1 milyon 500 bin lira vurgun yapan suç örgütüne jandarma tarafından Elazığ merkezli operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

4 ilde 260 vatandaşı dolandıran suç örgütüne operasyon: 24 gözaltı

4 ilde 260 vatandaşı telefon üzerinden dolandırarak 1 milyon 500 bin lira vurgun yapan suç örgütüne jandarma tarafından Elazığ merkezli operasyon düzenledi. Operasyonda, 24 şüpheli gözaltına alındı.

ES Elazığspor'a 14 bin lira para cezası

ES Elazığspor kulübüne TFF 3. Lig 1. Grubun 1. haftasında oynanan 1954 Kelkit Belediyespor maçındaki olaylardan ötürü ihtar ve 14 bin lira para cezası kesildi.