Bingöl Deprem Haberleri

Bingöl Deprem Haberleri

Başkan Alan: Bakan Kurum’dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2020 ve 2023 depremlerinden sonra yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, olası Tunceli ve Bingöl depremlerinde yaşanacak olumsuzluklara ilk müdahale eden ilin Elazığ olacağı gerçeğinden hareketle ilimize lojistik merkez kurulmasına destek olması noktasında çağrıda bulundu.

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

MAREL'den Bingöl'deki Depremzedelere Yardım

Marmara Elazığlılar Vakfı (MAREL) tarafından Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlara battaniye, giyim ve ısıtıcı yardımında bulundu.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Karlıova Depreminde Göreve Koştu

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Bingöl Karlıova’da yaşanan depremin ardından deprem bölgesine intikal ederek yardım ve afet çalışmalarına destek verdi.

3 Yaşındaki Musa'nın Tedavisi Devam Ediyor

Bingöl'de meydana gelen depremde yaralanan 3 yaşındaki Musa Yıldız’ın Fırat Üniversitesi Hastanesindeki tedavisi devam ediyor. 

Bingöl'de bir deprem daha; 5,6

Bingöl'de 5,6 büyüklüğünde bir daha meydana geldi.

Bir Karakolda Gözetleme Kulesi Yıkıldı, 3 Kişi Yaralandı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Karlıova merkezli 5.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bir karakolun gözetleme kulesinin yıkıldığını, 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

Naci Görür'den Bingöl Depremi Sonrası Uyarı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'deki 4.3 büyüklüğündeki deprem sonrası uyarıda bulundu.