Bir Haberleri

Bir Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

Bakan Işıkhan müjdeli haberi paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.

Başkan Şerifoğulları; Depreme dayanıklı, dirençli bir elazığ için yoğun mesaisini sürdürüyor

Elazığ’ın daha güçlü ve daha güvenli yarınlarını inşa etmek için yoğun çalışmalarını sürdüren ve depreme dayanıklı, dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti.

Milletvekili Keleş’ten Karakoçan Ziyareti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Karakoçan’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Taşkesen, çiftçileri dinledi

Tarım ve Orman İl Müdürü Sadettin Taşkesen, Karakoçan'da mısır silaj hasadı yapan çiftçilerle bir araya geldi.

Erol, Kahramankazan’da hemşehrileriyle buluştu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali kapsamında, Milletvekili Gürsel Erol Elazığlı hemşehrileriyle bir araya geldi. Festival, Elazığ Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve Elazığ’ın kültürel zenginliklerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyor.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Elazığ’da bir belediye başkanı daha partisinden istifa etti!

Yeniden Refah Partili Beyhan Belediye Başkanı Bayram Öztürk, 6 Belediye Meclis Üyesiyle birlikte partisinden istifa etti.

TRoket Takımı, Roketsan’ın yarışmasında başarılı atış gerçekleştirdi

Elazığ Gençlik Merkezi TROKET Takımı Roketsan’ın Aksaray’da düzenlemiş olduğu roket yarışmasında "zorlu görev" kategorisinde Türkiye’de ilki gerçekleştirerek, başarılı bir atış yaptı.

Piyasalarda son durum ne? Gram altın ne kadar

Küresel piyasalarda yüksek seyir devam ederken, gram altın 2 bin 800 TL seviyesine çıkarak rekor kırdı. Yeni günün başlamasıyla birlikte yatırımcılar ve vatandaşlar, finansal piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Şerifoğulları: Vatandaşlarımızın yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz

Spor Köyü’nün tamamlamak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Spor Köyü'müzün hizmete açılmasıyla birlikte aziz şehrimiz çok modern, çok üst düzey bir tesis daha kazanmış olacak. Elazığ’ımızın ve kıymetli hemşehrilerimizin yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

Gür, toprağa verildi

Geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Yağız Gür, toprağa verildi.

MTTB İl Başkanı Doğan’dan Elazığ’daki öğrencilere müjde

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Elazığ İl Başkanı Furkan Doğan, Elazığ’daki öğrencilere bir müjde verdi.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Elazığ Belediyesi’nin bir marka yatırımında daha sona yaklaşılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Aksaray ve Hicret Mahalleleri arasında yer alan toplam 100 bin metrekare alanda hayata geçirilen spor ve yaşam kompleksi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Şehre marka değer katacak tesis, yüzde 90 oranında tamamlandı.

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 167 bin kişi olarak belirlendi.

Mahalle Muhtarlarından, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni de hizmete açarak Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahalleleri için vatandaşların taleplerini toplamaya başladı. Depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden mahalle muhtarları, Elazığ Belediyesi’nin başlatacağı çalışmaların, vatandaşlar için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Karaçorlu: Çanakkale’de yaşanan trajedi bugün Gazze’de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

Taşkın: Eğitimin olduğu yerde umut vardır

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Taşkın açıklamasında eğitim sadece bireyleri değil milletleri de yükseltir ifadelerine yer verdi.

Aksu, yeni maarif model müfredatı değerlendirdi

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, yeni maarif model ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yeni müfredat ile birlikte velilerin ve öğrencilerin kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Bahşi, yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kaliteli bir eğitim sunabilmeleri adına eğitim çalışanlarının gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Motorinde indirim

Ekonomist İris Cibre'ye göre, motorin fiyatlarında 1 TL civarında bir indirim bekleniyor. Cibre, paylaşımında indirimin çarşamba günü itibarıyla geçerli olacağını ifade etti.

Elazığ Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye seti desteği

Elazığ Belediyesi 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye seti ve okul çantası desteğinde bulundu.

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. İşte detaylar...

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Açıkkapı, Arıcak ve bölgedeki çalışmaları inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ilçe ziyaretleri kapsamında Arıcak ilçesi, çevresinde bir dizi gezi ve temasta bulundu.

Efe: Vatandaşın adalete olan güvenini artıracağız

Elazığ Barosu 2024 -2025 Adli Yıl Açılış Töreni, çok katılımlı bir programla gerçekleştirdi.

Akaryakıta indirim geldi tabela değişti!

Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ederken tabela bir kez daha değişti. Benzine indirim geldi, motorinde herhangi bir değişiklik yok.

EL-AKSA Plafformu’ndan Başkan Şerifoğulları’na Teşekkür

Katil İsrail’in mazlum Gazze halkına yönelik hunharca saldırına karşı Türk halkının tepkilerini ve desteklerini ortaya koymak amacıyla ülke genelindeki tüm yerleşim birimleriyle birlikte Elazığ'da da 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan El-Aksa platformu, bugüne kadar ilimizde birçok faaliyet gerçekleştirdi.