Birleşmiş Milletler Haberleri

Birleşmiş Milletler Haberleri

TÜGVA’dan ABD’nin Gazze kararına tepki 

TÜGVA İl Başkanlığı ABD’nin birleşmiş milletler güvenlik konseyinde Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi. 

Hibeler hesaplara yatmaya başladı 

ETSO ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği ile depremde işletmeleri yıkılan ve hasar gören küçük işletmelere verilecek hibe hesaplara yatmaya başladı. Hibeleri teslim alan esnaf ETSO’ya teşekkür etti. 

ETSO 125 işletmeye 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırdı 

Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerde hasar gören ya da yıkılan küçük işletmeleri desteklemek üzere hayata geçirilen birleşmiş milletler kalkınma programı kapsamında Elazığ’da 125 işletmemize 8 milyon 400 bin TL hibe kazandırıldı. 

Elazığ'da 'Daha İyi Bir Çevre' sempozyumu

Elazığ Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Gazi Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin katkılarıyla 'Daha İyi Bir Çevre' konulu sempozyum düzenlendi.

Özbekistan BM İnsan Hakları Konseyi'ne seçildi

Özbekistan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki oylamada, İnsan Hakları Konseyi'ne seçildi.

Bakan Dönmez: Akdeniz'de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Akdeniz’de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz' dedi.

Trump'tan İran açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik 18 Ekim'de süresi dolacak olan silah ambargosunu kalıcı hale getirmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sundukları karar tasarısının reddedilmesine tepki göstererek, gelecek hafta İran’a yeni yaptırımlar getireceklerini açıkladı.