Bolu Haberleri

Bolu Haberleri

Kayıtlar 19 Ağustos’ta başlıyor

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Fırat Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini 19-23 ağustos tarihleri arasında e-kayıt elektronik sistemi veya şahsi olarak kazandıkları bölüme gelerek yapabilecek.

Yılın ilk yarısında hangi araçlar ne kadar sattı?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın ilk 6 aylık bölümünde en fazla satış yapılan markaları ve modelleri derledik.

Türkoğlu, FÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Elazığ Belediyesi’nden su kesintisi duyurusu!

Elazığ Belediyesi 27 Haziran Perşembe günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında Ulukent ve Kırklar Mahallerinin bir bölümünde planlı su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

Öğretmen atamalarında rakam belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak.

MÜSİAD’da gündem, dış ticaret

MÜSİAD Dost Meclisi’nin konuğu Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.

AHDE Vefa Derneğinde ‘Atatürk ve Milli Egemenlik’ konuşuldu

AHDE Vefa Derneği tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik , “Atatürk ve Milli Egemenlik” hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş Arasında Protokol 

Meslek liselerin elektrik elektronik bölümü öğrencilerinin eğitimine katkı sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım şirketi arasında protokol imzalandı. 

Uzmanlardan Doğu Anadolu Bölgesi'ne uyarı!

Uzmanlar Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulundu. Uzmanlar Bingöl’ün depremselliğine dikkat çekerek Doğu Anadolu Fay Zonu'nda en riskli bölümün Gökdere ile Bingöl arasında olduğunu söyledi.

M.Bulut İnşaat’ın gurur günü

İlimizde gerçekleştirdiği prestij projelerle saygın ve güçlü bir yapı firması olarak öne çıkan M. Bulut İnşaat tarafından “Elazığ'ın Kalbinde Yeni Yaşam Başlıyor” sloganıyla bölgenin en prestijli projelerinden biri olarak 22.000 metrekare alan üzerine kurulan, AVM, CADDE MAĞAZA ve Ofis olarak 3 farklı bağımsız bölümden oluşacak New Point projesi, ülkemizin önde gelen markaların sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı görkemli bir törenle İstanbul’da tanıtıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleyen terörist öldürüldü 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Teröristlerden birinin Elazığ Emniyet Binasına bombalı saldırı gerçekleştiren ‘Demhat Eylül’ kod adlı Hasip Şimşek, olduğu belirtildi.   

Bahşi: Adil bölüşüm için 28 yıldır durmadan yürüdük 

Memur Sen 28. yaşını kutluyor. Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Adil bölüşüm, insanca bir yaşam için 28 yıldır durmadan yürüdük” dedi. 

Başhekimlik görevine Doç. Dr. Aydın önerildi 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliği görevine Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Siyami Aydın’ın önerildiği ve bakanlık olur yazısı beklenildiği öğrenildi. 

Açıkkapı; Bu millet, kimin yanında olduğunu 14 Mayıs’ta 7’li masaya da 7 düvele de gösterecek

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, “Kimse milletimizin birliğine, bayrağımızın sembolü olduğu istiklalimize, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin tekliğine göz dikemez. İnşallah 14 Mayıs’ta milletimizle birlikte bu hakikati 7’li masaya da, 7 düvele de bir kez daha ispatlayacağız.” dedi.

Aday Adayı Prof. Dr. Çoban ilçe temaslarını sürdürüyor 

MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim çalışmaları kapsamında Baskil ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Baskil ilçesinin verimli toprağı ve üretim çeşitliliğiyle bereketin sembolü olduğunu ifade eden Çoban, “Aziz şehrin bu bereketli topraklarında yoksulluğun değil zenginliğin konuşulması, bu verimli toprakların tüm Elazığ’a değer üretmesi için 14 Mayıs bir milat olacaktır” dedi. 

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. 

Whatsapp ara yüzü değişiyor! 

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, süreli mesajlar bölümünün ara yüzünü değiştirmek için harekete geçti. Yeni ara yüzde WhatsApp kişilerinde Süreli Mesajlar özelliğini aktif etmek için yeni bir alan yer alacak. Bu alan sayesinde birden fazla kişiyi kolayca Süreli Mesajlar için aktif etmek mümkün hale gelecek. 

Ömer Faruk Gökçe hayatını kaybetti 

Elazığspor’un ve Türk Futbolunun Önemli Eski Futbolcularından ve Teknik Adamlarından Ömer Faruk Gökçe vefat etti. 

Rektör Göktaş’tan, Kılıç’a teşekkür plaketi 

2022 yılı TÜBA – TESEP Halil İnalcık özel ödülüne layık görülen İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kılıç’a, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş teşekkür plaketi verdi. 

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 5 metreye kadar indiren sis, güneşinde yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesinde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken dron ile çekilen görüntüler, görsel şölen oluşturdu.

Elazığ'da Karayolları ve İl Özel İdare sahaları yenilendi

Elazığ futboluna hizmet eden Karayolları ve İl Özel İdare Spor Tesisi sahaları Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yenilendi.

Elazığ basketbolunda bu hafta

Elazığ İl Özel İdare deplasmanda, Elazığ Basketbol Kulübü evinde sahne alacak.

TFF 3. Lig: Elazığ Karakoçan: 1 - YDÇ Ofspor: 3

TFF 3. Lig 2. Grup 4. hafta maçında Elazığ Karakoçan FK sahasında Yeşilyurt DÇ Ofspor'a uzatma bölümünde yediği gollerle 3-1 yenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 'PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ülkemize, güvenlik güçlerimize ve sivillere terör saldırıları gerçekleştiren, bölücü gündemiyle Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez' dedi.

Elazığ'da facianın eşiğinden dönüldü

Elazığ'da çatı onarımı yapıldığı sırada alev alan tüpü söndürmek isteyen işçi, tüpün üstüne atladı. Yangını söndüremeyen işçi, tüpü 5 katlı binadan boşluğa bıraktı. Valilik otopark bölümüne kadar gelen alevli tüp, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Çevredeki vatandaşlar, yanan tüpün patlamadan söndürülmesi ile rahat bir nefes aldı.

Elazığ'da otomobil ile çarpışan traktör ikiye bölündü: 2 yaralı

Elazığ'da otomobil ile çarpışan traktör ikiye bölündü. Kazada, 2 kişi yaralandı.

62 yaşında 9'uncu üniversitesini okuyor

Elazığ'da 62 yaşındaki Abdullah Yalınkılıç, 40 yaşında tekrar başladığı okuma hevesiyle 22 yılda 7 üniversite bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi sosyoloji 2. sınıf öğrencisi olan Yalınkılıç, son yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldığı puanla Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü kazandı.

Hobisini mesleğe dönüştüren 2 çocuk annesi, aile ekonomisine katkı sağlıyor

Elazığ'da Resim İş Öğretmenliği bölümünde okuyan 2 çocuk annesi Emine Ser Tanrıverdi'nin hobisi ticarete dönüştü. Polimer kil malzemeden bardakları süsleyerek sanatını zanaata dönüştüren Tanrıverdi, aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ'da kayalıklar arasında görülen 2 metrelik yılan korkuttu

Elazığ'da bir vatandaş, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı görünce ne yapacağını şaşırdı. Taşların arasında ilerleyen yılan, bir süre sonra gözden kaybolurken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Elazığ Yolspor altyapı seçmeleri yapacak

Elazığ futbolunun altyapıya verdiği önemle tanınan ekibi Yolspor, altyapı için futbolcu seçmeleri yapacak.