Buğday Haberleri

Buğday Haberleri

Zilayaz: Buğday ve arpa alım fiyatları güncellenmeli

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, toprak mahsulleri ofisi tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatlarının çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattığını söyleyerek fiyatların güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Vekil Erol’dan açıklanan buğday taban fiyatına tepki! 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğdayda açıklanan ton başına 8 bin 250 liralık fiyatı sert sözlerle eleştirdi… 

Elazığ'da sertifikalı tohum alacak çiftçiler kurayla belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' çerçevesinde Elazığ'da sertifikalı buğday, arpa, mercimek ve sarımsak ekim alanlarını artırmak için yüzde 75 hibeli tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ menceki buğdayı tescillendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elazığ TSO Coğrafi İşaretler Çalıma Komisyonu tarafından üzerinde uzun bir süreden beri çalışılarak Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatı yapılan Elazığ Menceki Buğdayın Coğrafi Tescili gerçekleşti.

Elazığ'da 'Coğrafi Tescil' için 3 ürüne daha başvuru yapıldı

Elazığ'da daha önce Coğrafi Tescil alan ve alma sürecinde olan ürünlere Elazığ Harput Çedene Kehvesi, Menceki Buğdayı ve Keban Biberi'de eklenerek başvurusu yapılırken, yıl sonuna kadar sayının 20'ye çıkmasının hedeflendiği aktarıldı.

Kaybolan çocuk 500 dönümlük ekili arazide bulundu

Elazığ'da kaybolan 4 yaşındaki çocuk 500 dönümlük buğday ekili arazide başakların arasında korkmuş vaziyette bulundu.

Kapalı Çarşı, Buğday Meydanı ve Kuyumcular Açılıyor

Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Kapalı Çarşı, Buğday Meydanı ve Kuyumcu esnafının 11 Mayıs'tan itibaren yeniden hizmete açılması kararlaştırıldı.

Buğday Meydanı Yaya Giriş Çıkışına Kapatıldı

Elazığ Buğday Meydanı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ikinci bir karara kadar yaya giriş ve çıkışlarına kapatıldı. 

Kazıda bulunan buğday taneleri tam 4 bin 500 yıllık çıktı

Murat Höyük'te yürütülen kazı çalışmalarında çömlek içinde bulunan buğday tanelerinin TUBİTAK MAM laboratuvarlarında yapılan incelemede 4 bin 500 yıllık olduğu ortaya çıktı.

Türk tarımına yeni buğday türleri kazandırılacak

Yalova İli Ekmeklik Buğday Üretiminde Yeni Çeşitlerin Denenmesi ve Geliştirilmesi Projesi başladı. Proje Türk tarımına yeni buğday türlerini kazandırmayı amaçlıyor.

Elazığ'da deneme amaçlı ekilen arpa ve buğdayın hasadı yapıldı

Elazığ'da düzenlenen tarla gününde deneme amaçlı ekilen buğday ve arpanın hasadı yapıldı.