Büyükelçi Haberleri

Büyükelçi Haberleri

Özbekistan Heyetinden Başkan Alan’a ziyaret

Özbekistan ile Elazığ arasında yeni ticari anlaşmalar yapmak ve ilimiz iş insanlarının Özbekistan’da yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla şehrimize gelen Özbekistan Ankara Büyükelçiliği yetkilileri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Kazakbaev, Başkan Alan’ı ziyaret etti 

"Cengiz Aytmatov Millet Parkı ve Cengiz Aytmatov Anıtı” Açılışı İçin Elazığ’a Gelen Kırgız Cumhuriyeti Ankara büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ve beraberindeki heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti. 

Büyükelçi Kazakbaev’den Başkan Şerifoğulları’na ziyaret

"Cengiz Aytmatov Millet Parkı ve Cengiz Aytmatov Anıtı” açılışı için Elazığ’a gelen Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ve beraberindeki heyet, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı makamında ziyaret etti.

Başkan Sadak: Kur'an nuru söndürülemez

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakılmasına ve eyleme izin verilmesine yönelik bir tepki de Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak'tan geldi.

İsveç'teki provakasyona Milletvekili Erol'dan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen provokatif eyleme tepki gösterdi.

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Kelin İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus Soruşturma Komitesi Başkanı Ivan Noskevich ile toplantı yaparak gösterilerde gözaltına alınanlarla ilgili bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kimseye hakkımızı yedirtmeyiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın, 'Kimsenin hak ve hukukunda gözümüz yok ama kimseye de hakkımızı yedirtmeyiz' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Fransa, diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemeli

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fransa, taraf tutmak yerine diyaloğa yardımcı olacak bir yaklaşım sergilemeli' dedi.

Bakan Akar ABD Ankara Büyükelçisi Satterfield'i kabul etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield’i kabul etti.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın kararına Türk kuzeni Kuneralp de karşı

Erken seçim için önümüzdeki pazartesi önerge vereceği açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johson'un Brexit ile ilgili tutumunu, Türk kuzeni emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, Yaşar Üniversitesinde düzenlenen konferansta değerlendirdi. Kuneralp, Boris, AB karşıtı olmasıyla aile üyelerinden istisna bir tutum sergiliyor. O kadar mantık dışı bir tutum ki umarım bir an önce bu kararından vazgeçer dedi.