Büyüklüğünde Haberleri

Büyüklüğünde Haberleri

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Malatya’da 4.4 büyüklüğünde deprem 

Merkez üssü Malatya Pütürge’de AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Elazığ’da Deprem! 

Elazığ’da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Malatya’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem 

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt’ta AFAD verilerine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Elazığ’da da hissedildi. 

Uzman isimden o ile uyarı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova’da en büyük 6.4 büyüklüğünde deprem görülebileceğini ifade etti. Ercan, Yalova’nın 7.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan etki alanları içinde olduğuna dikkat çekerek, “Kent büyümemeli” dedi.

Elazığ Valiliği depremle alakalı açıklama yaptı! 

Malatya’da saat 08,35 sıralarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Olumsuz herhangi bir ihbar bulunmamaktadır” denildi. 

Naci Görür'den çok kritik açıklama! O bölgeyi yine uyardı

Bugün saat 11:19'da Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Görür, bu bölge için daha önce açıklama yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den deprem açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremin artçı deprem sınıfında değerlendirilebileceğini belirterek, "Artçı depremlerin sıklığı ve büyüklüğü her ne kadar zaman içinde azalarak devam etse de bazen 6'ya varabilecek büyüklükte pik yapacak şekilde artçı depremlerin yaşanması olağandır." dedi.

Elazığ’da deprem! 

Elazığ’da merkez üssü Karakoçan İlçesinde 3.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. 

Elazığ’da korkutan deprem

Elazığ’da AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Görür: Bingöl bölgesi hassas hale gelmişti 

Elazığlı hemşehrimiz deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, “Bingöl son depremlerden sonra hassas hale gelmişti” dedi. 

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

262 konut ile 242 işyerinin kurası çekilecek 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kurası 1 Mart saat 14.00’de noter huzurunda çekilecek. 

Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Başkan Şerifoğulları depremin ardından şehir genelinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan toplam 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Elazığ’daki çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Valiliği Konutu Hasarlı Vatandaşların Başvuru Yapacakları Müdürlükler Hakkında Açıklama Yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Elazığ’da bina ve konutların hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Hatay’da 6.4 ve 5.8 Büyüklüğünde İki Deprem Oldu!

Hatay’da meydana gelen 6.4’lük depremden sonra 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Bu fotoğraf karesini unutmayın!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ili doğrudan etkileyerek ağır hasar oluşturdu. Devletin tüm imkânları deprem bölgelerine seferber edilerek acıların sarılmasına başlandı ve arama – kurtarma çalışmaları ilk günden itibaren devam etti.

Malatya’da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem oldu.

Elazığ'da 4,6 büyüklüğünde deprem oldu!

Depremin büyüklüğü 4.6 olarak ölçülürken, sarsıntı yerin 7 km altında gerçekleşti.

Can kayıplarımız 36 bini geçti! 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de 7.7; saat 13.24'te ise Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde deprem oldu. 

Milletvekili Ağar, Depremzedelerin taleplerini dinliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Elazığ ve Malatya’da incelemelerini sürdürüyor, depremzede vatandaşlarla bir araya geliyor.

Fırat Üniversitesi tüm ekibiyle sahada 

Fırat Üniversitesi, 6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı çalışmaları açıkladı. 

Başkan Şerifoğulları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8. gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan kardeş şehir Malatya'da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Naci Görür’den Malatya’daki depremle ilgili açıklama!

Deprem Uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. 

Demirbağ, Elazığ'da tedavileri süren depremzedelerle bir araya geldi 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yaralılar Elazığ'a getirilerek Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Milletvekili Ağar, deprem bölgesi Malatya'da vatandaşların yanında

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da depremzedelere desteğini sürdürüyor.

Demirbağ, Alacakaya ilçesinde temaslarda bulundu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Alacakaya İlçesi’nde temaslarda bulundu.

Elazığ’da hasar tespit başvuruları başladı 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından depremden hasar gören aralarında Elazığ’ın da olduğu 16 şehirde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit başvuruları başladı.