Büyükşehir Belediyesi Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Tasavvuf Musikisi Topluluğu sahne aldı

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Etkinlikleri Konya Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu ve Semazen Ekibinin sahne alması ile devam etti.

Milli Eğitim tarihin en büyük okulu hızla yükseliyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) tarafından Elazığ’a yaptırılan ve Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor. 

Malatya Vefa Otobüsü Elazığ’a geliyor 

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlenerek “Zor Günlerimizde Yanımızda Olan Milletimize Minnettarız” sloganı ile 8 Ağustos Salı günü Malatya’dan Elazığ’a ‘Malatya Vefa Otobüsü’ gelecek. 

Milletvekili Erol, İBB tarafından yaptırılan dev yatırımda incelemelerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 348 milyon liralık okulun, inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Nazırlı: Elazığ’ı aldatmaya çalışıyorlar

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’da “Cumhurbaşkanına verelim ama AK Parti’ye oy vermeyelim” şeklinde karanlık bir algı yürütüldüğünü belirterek İstanbul’daki siyasi tecrübelerin ve büyükşehir belediyesinin CHP’ye geçmesiyle ortaya çıkan acı gerçeğin Elazığ’da bu oyuna düşülmemesi gerektiğine en büyük örnek olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş, Elazığ’a geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Belediyesi’nin Elazığ’da yaptıracağı okulun temel atma töreni için 22 Mart’ta Elazığ’a gelecek.

Başkan Gürkan, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ulusal ve yerel basın buluşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Gürkan sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgiler verirken gözyaşlarını tutamadı. 

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

MEB Tarihinin En Büyük Yatırımı Elazığ’da Hızla Yükselemeye Devam Ediyor

Elazığ’da meydana gelen 24 Ocak 2020 depreminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın en büyük yatırımlarından birisi olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte inşasına başlanan okulda çalışmalar devam ediyor. 

Elazığ'a yeni okul

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılacak olan okul alanında incelemelerde bulundu.

Mansur Yavaş Elazığ'a geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Elazığ'da yaptıracağı okulun temel atma töreni yapılacak.

Ankara'dan depremi yaşayan Elazığ'a okul desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da yaptıracağı okul için protokol imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Elazığ'da yaptıracağı okul için protokol imzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da deprem sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı okulun protokol imza törenine katıldı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: B. Elazığ İl Özel İdare: 68 - Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol: 56

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında B. Elazığ İl Özel İdare, evinde karşılaştığı BB. Adana Basketbol'u 68-56 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Manisa’da zabıtaya bıçaklı saldırı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve UKOME'nin kararıyla, yasaklanan sokak atık toplayıcılarına yönelik denetim yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı memurları, bir atık toplayıcısının bıçaklı ve sözlü saldırısına uğradı. Zabıta memuru saldırıyı yara almadan atlattı.

Kocaeli plajlarında 2 günde 58 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Kandıra sahillerinde görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki cankurtaranlar hafta sonu 58 vatandaşı boğulmaktan kurtardı.

Fındıklı çay

Kırsal kesimde yaşayanları nitelikli tarım ve yerli üretime yönlendirmek ve teşvik etmek, yöresel organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlamak amacıyla Ordu Tarım A.Ş. (ORTAR) şirketini kuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, fındıklı ürün yelpazesini arttırıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine şifa oluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar tarafından kullanılmayan ihtiyaç fazlası ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Şehit Fethi Sekin'in İsmi İzmir Körfezinde Yaşatılacak

Elazığlı Şehit Polis Fethi Sekin'in ismi İzmir Körfezinde yaşatılacak. 

Ali Tekataş'a Çirkin Saldırı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü, Elazığlı hemşehrimiz Ali Tekataş, TİSKİ binasına giriş yaptığı esnada bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Yeni Malatyaspor taraftarlarına servis desteği

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası tarafından Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor maçına gidecek taraftarlara ücretsiz servis desteği sağlandı. Taraftarlar, Malatya Büyükşehir Belediyesi oto parkında buluşarak konvoyla maça gitti.

MASKİ gezici vezne ile ödeme kolaylığı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, gezici vezne aracı ile tahsilat veznelerinin bulunmadığı mahallelere giderek, vatandaşlara faturalarını ödeme noktasında kolaylık sağlıyor.

Boyacı, ‘prömiyer’ dedi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Can Ateşinde Kanatlar (Mevlana)' adlı oyunun ardından ikinci prömiyerini gerçekleştirdi. Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı 'Boyacı' isimli oyun, Bursalı sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.

Konya Büyükşehir’e “Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü”

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası'na en aktif katılım sağlayan büyükşehir belediyelerinden biri olarak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Ayağı kesilen diyaliz hastasının yolu yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilerleyen şeker hastalığı nedeniyle bacakları kesilen ve haftada 3 kez diyalize giren Şemsettin Çiçekoğlu'nun asfalt isteğini yerine getirerek, yüzünü güldürdü. Evinin önünün asfaltlanması nedeniyle ekiplere teşekkür eden Çiçekoğlu, artık diyaliz aracının kapısına kadar gelecek olması nedeniyle büyük mutluluk yaşadı.

Malatya, Avrupa Bilgi Ağına dahil oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı/Türkiye Ulusal Ajansı tarafından EURODESK Temas Noktası olarak kabul edildi.