Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Haberleri

YRP’de şok istifa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Gülpınar, siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Başkan Yavaş: Elazığ’a çok hizmet kazandıracağız 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran ve Milletvekili Erol'a destek açıklamasında bulundu. 

Tasavvuf Musikisi Topluluğu sahne aldı

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Etkinlikleri Konya Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu ve Semazen Ekibinin sahne alması ile devam etti.

YRP, AK Parti ile ittifak görüşmelerini sonlandırdı! 

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara dahil 10 büyükşehirde kendi adaylarına destek istediği Yeniden Refah Partisi ile uzlaşı sağlanamadı. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, AK Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerinin sona erdiğini duyurdu. Yeniden Refah İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmaya hazırlanıyor.

Erdoğan, 16’sı büyükşehir 47 adayını açıklıyor! 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarının da aralarında olduğu 16'sı büyükşehir ile 47 ilin belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ankara’da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ, Adana'da Fatih Mehmet Kocaispir, Antalya'da Hakan Tütüncü isimleri kesinleşti. Depremden etkilenen illerin belediye başkanlarının hiçbirisi aday gösterilmedi. İşte il il belediye başkan adayları...

Milli Eğitim tarihin en büyük okulu hızla yükseliyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) tarafından Elazığ’a yaptırılan ve Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor. 

Malatya Vefa Otobüsü Elazığ’a geliyor 

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlenerek “Zor Günlerimizde Yanımızda Olan Milletimize Minnettarız” sloganı ile 8 Ağustos Salı günü Malatya’dan Elazığ’a ‘Malatya Vefa Otobüsü’ gelecek. 

Milletvekili Erol, İBB tarafından yaptırılan dev yatırımda incelemelerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 348 milyon liralık okulun, inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Nazırlı: Elazığ’ı aldatmaya çalışıyorlar

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’da “Cumhurbaşkanına verelim ama AK Parti’ye oy vermeyelim” şeklinde karanlık bir algı yürütüldüğünü belirterek İstanbul’daki siyasi tecrübelerin ve büyükşehir belediyesinin CHP’ye geçmesiyle ortaya çıkan acı gerçeğin Elazığ’da bu oyuna düşülmemesi gerektiğine en büyük örnek olduğunu söyledi.

Milletvekili Erol: Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcılarını karşıladı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Malatya’da gerçekleştirdiği programlara eşlik ederek, Genel Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanlarını karşıladı.

Mansur Yavaş, Elazığ’a geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Belediyesi’nin Elazığ’da yaptıracağı okulun temel atma töreni için 22 Mart’ta Elazığ’a gelecek.

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Elazığ’a gelecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Elazığ’a gelecek. 24 Ocak 2020 depremi sonrasında CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin Elazığ’a kazandıracağı okulların temelleri bir bir atılıyor. 

Başkan Gürkan, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ulusal ve yerel basın buluşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Gürkan sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgiler verirken gözyaşlarını tutamadı. 

Akşener, Altılı Masaya dönüyor! 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeni teklifte bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in her iki belediye başkanına cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları için önerilerde bulunduklarını aktardı.

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün ilk kez cumhurbaşkanı adaylığı için sinyal ermiş ve "Altılı Masa liderlerinin ortak kararı olursa görev olarak kabul ederim" demişti. Mansur Yavaş bugün de adaylık konusunda konuştu: "Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Akşener'in rızasıyla yapılmayan hiçbir şeye girmem."

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

MEB Tarihinin En Büyük Yatırımı Elazığ’da Hızla Yükselemeye Devam Ediyor

Elazığ’da meydana gelen 24 Ocak 2020 depreminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın en büyük yatırımlarından birisi olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte inşasına başlanan okulda çalışmalar devam ediyor. 

Elazığ'a yeni okul

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılacak olan okul alanında incelemelerde bulundu.

Mansur Yavaş Elazığ'a geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Elazığ'da yaptıracağı okulun temel atma töreni yapılacak.

Zorluoğlu ve Tekataş Elazığspor'u ağırladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanı Ali Tekataş, Yomraspor maçı için Trabzon'da olan ES Elazığspor kafilesini akşam yemeğinde ağırladı.

Elazığ İl Özel İdarespor elendi

U16 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarına Bingöl'de çıkan Elazığ İl Özel İdarespor, grup final maçında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenildi ve elendi.

Koltuğa oturdu ilk hedefi Elazığ'ı büyükşehir yapmak oldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde koltuğunu ilkokul öğrencisi Emin Atıf Orman'a devretti. Orman'ın ilk hedefi ise Elazığ'ı büyükşehir yapmak oldu.

Ankara'dan depremi yaşayan Elazığ'a okul desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da yaptıracağı okul için protokol imzalandı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Elazığ İl Özel İdare: 84 - Bursa Büyükşehir Belediyespor: 74

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında Elazığ İl Özel İdare, evinde karşılaştığı Bursa Büyükşehir Belediyespor'u 84-74 mağlup ederek bu sezonki 2. galibiyetini aldı.

CHP İl Başkanı Duran'dan İmamoğlu'na teşekkür ziyareti

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Kadınlar Hentbol 1. Ligi: Elazığ SYSK: 20 - Mersin Büyükşehir Belediyespor: 22

Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Hentbol Takımı, lider Mersin Büyükşehir Belediyespor'a 22-20 yenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Elazığ'da yaptıracağı okul için protokol imzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da deprem sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı okulun protokol imza törenine katıldı.

Ekrem İmamoğlu Elazığ'a geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'a geldi.