C Vitamini Haberleri

C Vitamini Haberleri

Elazığ'ın patentli lezzeti vişne dondurmasına kışın yoğun ilgi

Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli lezzeti vişne dondurması, yazın olduğu gibi kışın da yoğun ilgi görüyor.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Bölgede ilki başardı, tropik Afrika meyvesi olan Kivano'yu yetiştirdi

Türkiye'de Alanya bölgesinde yetiştirilen ve sadece online satışı olan Afrika meyvesi Kivano'yu Elazığ'da yetiştiren genç girişimci Telha Tanyıldızı, 6 ay sonraki ilk hasadında bir kökte yaklaşık 50 adet ürün elde ederek zoru başardı. Afrika kavunu ya da boynuzlu kavun olarak da isimlendirilen meyvenin, antioksidan özellikleri barındırdığı için başta kanser ve idrar yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği, yüksek C vitaminiyle de bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliyor.

Yüksek doz C vitamini COVID-19 hastalarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor

Koronavirüs tedavisine yönelik aşı çalışmaları devam ediyor, geleneksel ve tamamlayıcı tıp da boş durmuyor. Getat alanında uzmanlığı olan Dr. Turanşah Tümer, yüksek doz C vitamininin Covid-19 hastalarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Enfeksiyondan korunmak için C vitamini ve su tüketin

Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip salgınlarının arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsa Altın, enfeksiyondan korunmak için C vitamini ile bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.