Cami Haberleri

Cami Haberleri

Elazığlılar, geleneksel peynirli ekmek gününde buluştu

Elazığlılar geleneksel peynirli ekmek günü Antalya Düzlerçamı Mesire Alanı’nda yapıldı.

Elazığ Belediyesi’nden bayram temizliği

Elazığ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma temposuna girdi. Tam mesai yaparak şehrin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, Elazığ’ı bayrama hazırlıyor.

Şimşek’ten iftar programına davet 

Elazığ Bölge Camii Derneği, Bölge Camisi’nin önü Namık Çiftçi cadde ve sokaklarında toplu iftar yemeği düzenleyecek. 

Cihannüma’dan vefa programı

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü dolayısı ile Cihannuma Derneği Elazığ Şubesi “Erbakan Hocamızı Anma Ve Kadim Dostlar Buluşması” Programı düzenledi.

Sadak: Erbakan Hocamızı şükranla anıyoruz    

Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak,  Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Necmettin Erbakan’ın 13.  vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Güneykent Mahallesi’ndeki Caminin temeli atıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği adına Güneykent Mahallesi için talepte bulunduğu Cami ve medresenin temeli atıldı.

Ayasofya'da ibadet ve kültür ziyaretlerinin girişleri ayrıldı

Camiye ibadet etmek için gelenler ve turistik gezi amaçlı gelenler için gerçekleştirilen düzenleme sonrasında, giriş kapıları ayrıldı. Bugün yürürlüğe geçen düzenlemeye göre turistler içeri girebilmek için 25 Euro ödeyecek.

Şehitler için sabah namazında tüm camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edileceğini bildirdi.

Elazığ’da eğitim camiasının acı günü 

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ahmet Torgut hayatını kaybetti. Merhum Torgut’un ailesi taziyeleri Polatlar Camisinde kabul edecek. 

Başkan Şerifoğulları’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm eğitim-öğretim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Tahir Öztürk için mevlit okutuldu

Merhum 23. Ve 26. Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’ün vefatının 40. günü nedeniyle İzzetpaşa Camisi’nde mevlit okutuldu

Başkan Eker: Din görevlilerinin faaliyet alanı hayatın bütün alanlarıdır

Diyanet Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Eker, haftanın din görevlileri odaklı kutlanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Akın Maden ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve Maden İlçe Başkanı Zülküf Sinanoğlu, Maden İlçesini ziyaret ederek, yaşanan depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi. Başkan Akın, ayrıca Maden Kaymakamı Rahmi Bulut ve Cami-i Kebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz’i ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Başkan Bakırcı’dan Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Mesudiye Camii Dernek Başkanı Gani Bakırcı, Mesudiye Camisi’nde ekiplerce yapılan temizlik çalışmalarından ötürü Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül: Merhum Hocamızı rahmetle anıyoruz

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, ömrünü davasına ve ülkesine adayan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Demirbağ, yetkililerden bilgi aldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, toplam 2 bin kişi kapasiteli olacak Şahinkaya Camii ve Yatılı Kız Kur'an Kursu inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Okul Cami Buluşmaları düzenlendi 

Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu çocuklara namaz ibadetinin önemini anlatmak ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul cami buluşması gerçekleştirdi. 

515 yıllık tarihi Ahmet Bey Camisinde restorasyon çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput'un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar çerçevesinde 515 yıllık Ahmet Bey Camisinin restorasyon çalışmaları sürüyor.

İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu hafızlık belgesi almaya hak kazanan 116 öğrenci için İzzetpaşa Camii'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Türkiye'nin ilk asansörlü camisi güvercinleri ağırladı

Elazığ'da 1866 yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından 26 kubbeli olarak yaptırılan Türkiye'nin ilk asansörlü camisi İzzetpaşa'nın kubbesine konan güvercinler görsel şölen oluşturdu.

Kadro dışı kalan Feyzullah Şahin, Elazığspor'a veda etti

TFF 3. Lig 1. Grup'ta sezon başından bu yana Teknik Direktör Ramazan Çelik ve takım kaptanı Mesut Saray'la sıkıntılar yaşayan Feyzullah Şahin Güneş, akşam saatlerinde kadro dışı bırakıldı. Genç futbolcu gelişme üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla camiaya veda etti.

Elazığspor'da yüzler gülüyor

Son 3 maçta alınan yenilgilerin ardından Edirnespor deplasmanında alınan 3 puan ES Elazığspor camiasında bayram havası oluşturdu.

Deprem sonrası yıkılan Hasan Tahsin Paşa Camisi dualarla yeniden ibadete açıldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020'de meydana gelen deprem sonrası yıkılan merkez Hasan Tahsin Paşa Camisinin yerine yenisi yapılarak ibadete açıldı.

Güneş tutulmasını kaynak camı ile izlediler

Yılın ikinci ve son güneş tutulması gerçekleşti. Elazığ'da bazı vatandaşlar güneşi kaynak camı ile izledi.

Elazığ'da camiden hırsızlık yapan zanlı tutuklandı

Elazığ'da iki camiden dizüstü bilgisayar ve kamera kayıt cihazı çalan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da cami hırsızı yakalandı

Elazığ'da iki camiden dizüstü bilgisayar ve kamera kayıt cihazı çalan zanlı, polis ekiplerince yakalandı.

Nedenini kimse anlayamadı, önüne gelen dükkanın camına tekme ve yumruk attı

Elazığ'da bir kişi, yolda ilerlerken önüne gelen dükkanın camına tekme ve yumruk attı. 5 farklı dükkanın camına zarar veren şahıs, tepkilere rağmen hiçbir şey olmamış gibi devam etti.

Arabasına binince ceza yediğini zannetti, gerçeği görünce 'İnsanlık ölmemiş' dedi

Elazığ'da önceki gün eve gitmek isterken park halindeki bir araca çarpan Mehmet Bektaş isimli vatandaş, sağa çekerek çarptığı aracı kontrol etti ve sağ arka kapının içeri gömüldüğünü fark etti. Bir süre orada bekleyen Bektaş kimseyi göremeyince çarptığı aracın ön camına İstemeyerek araca çarptım masrafını karşılayabilirim notunu bıraktı. Evine gitmek için arabasına binen Ömer Demir ise camdaki notu görünce İnsanlık ölmemiş dedi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali, Bayburt Yusufiye Camiinde düzenlendi. Yarışmada bölge birincisi Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Fatih Yel bölge birincisi oldu.

Elazığ'da hırsızlar gece camiye girdi

Elazığ'ın Bahçedere köyündeki camiye giren hırsızlar 2 klima ile birlikte elektrikli süpürge ve semaveri çaldı. Jandarma ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.