Çanakkale Haberleri

Çanakkale Haberleri

Karaçorlu: Çanakkale’de yaşanan trajedi bugün Gazze’de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ DESTANIDIR

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Gününün 8. Yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Söğüt’te, Malazgirt’te, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de ne cevap verildiyse 15 Temmuz’da aynı cevap verilmiş ve tüm dünyaya Türk’ün istikbal aşkı ilan edilmiştir.” İfadelerinde bulundu.

Vali Ömer Toraman’dan veda mesajı

Elazığ Valiliği görevini 2021 yılından beri yürüten Doç. Dr. Ömer Toraman, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Çanakkale Valiliği’ne atandı. Çanakkale Valiliği’ne atanan Vali Toraman, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman Çanakkale Valiliği’ne atandı

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Çanakkale Valiliği’ne atandı.

Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Çanakkale Zaferinin 108 Yıldönümü ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın vatan ve millet şuuruyla yazdığı şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 18 Mart programı düzenlendi 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireyler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde bir program gerçekleştirildi. 

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: 'Çanakkale bir duruş, diriliş ve yeniden ayağa kalkıştır'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 'Çanakkale tarihin sıradan bir notu değildir. Çanakkale bir duruş, diriliş ve yeniden ayağa kalkıştır. Onun üzerinden 107 yıl geçmiş, her yıl törenlerle de kutlanıyor' dedi.

Elazığ'da şehit yakınları ve gaziler 18 Mart'ta bir araya geldi

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde şehitler anıldı

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine 'Çanakkale menüsü' dağıtıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine Çanakkale Savaşı sırasında yemek listesinde yer alan menü dağıtıldı.

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı klip

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve vatandaşlar, Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde klip çekerek farkındalık oluşturdu.

Elazığ'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Elazığ Valisi Yırık, ' Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir'

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidirdedi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40'ıncı durağı Elazığ oldu

'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 40. durağı Elazığ olurken, vatandaşlar müzeye yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi 2 gün Elazığ'da olacak

Elazığ'a gelecek olan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi'nin 1 ve 2 Kasım tarihleri arasında ziyarete açılacağı bildirildi.

Çanakkale'de bakır çubukla su kaynaklarını buluyor

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşayan Gürcan Dur, bakır çubukla yeraltı sularının yerini tespit ediyor.

Çift antikorlu Covid-19 tanı kiti ÇOMÜ'de geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) yeni tip korona virüs (Covid-19) tespit eden bir kit geliştirildi. Yaklaşık 8 dakika gibi kısa sürede ve neredeyse yüzde yüze yakın bir sonuç veren kitin yakın zamanda seri üretimine başlanacağı bildirildi.

Pulluğu açık unuttu, 200 metre boyunca asfaltı sürdü

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, karayolunda ilerleyen bir traktör arkasındaki pulluğu açık unutunca yaklaşık 200 metre boyunca asfaltı sürdü. Yolun bozuk olduğunu gören diğer sürücüler, şaşkınlarını gizleyemedi.

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Rus Donanmasına ait 'PM-138' borda numaralı Rus savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek, Akdeniz'e gitmek için yol aldı.

Çanakkale'de seyir halindeki araç alev topuna döndü

Çanakkale'de seyir halindeki tüplü araç yanarak kullanılamaz hale geldi.

Vali Kaldırım'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Rektör Demirdağ’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi, tarihimiz için bir destan, gelecek nesiller için ilhamdır

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Çanakkale Zaferi'nin 105. yılı münasebetiyle mesaj yayınladı. 

Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel oldu

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevine Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel getirildi.

Serbest dalış şampiyonu Derya Can’ın eşi denizde kayboldu iddiası

Çanakkale'den Bozcaada'ya botla giden 2 vatandaş, dönüş yolunda kayboldu. İhbarı alan sahil güvenlik ve deniz polisi arama çalışması başlattı. Kaybolan vatandaşlardan birinin, serbest dalış alanında5 dünya rekoru ve 40'tan fazla Türkiye rekorunu elinde bulunduran Derya Can'ın eşi Tayfun Göçen olduğu iddia edildi.

Çanakkale’de iki genç boğularak can verdi

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde denize giren 2 lise öğrencisi genç boğularak hayatını kaybetti.