Çayda Çıra Haberleri

Çayda Çıra Haberleri

ELFED Cumhuriyetin 100. Yılında Çayda Çıra İle Dev Ay Yıldız Gösterisi Düzenledi

Elazığ Dernekler Federasyonu, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Çayda Çıra ve 1923 mumla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda dev bir Ay-Yıldız oluşturdu. Oluşturulan görsel şölen vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Semt Pazarı’na Çaydaçıra sakinlerinden tam not 

Elazığ Belediyesi’nin, vatandaşların talebi üzerine 3 bin 520 metrekare alan üzerinde inşa ederek hizmete sunduğu yeni Çaydaçıra Semt Pazarı, mahalle sakinlerine büyük kolaylık sağladı. 

Yönetmenler ve oyuncular yurtlarda kalan öğrencilerle buluştu

'13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali' kapsamında Elazığ'a gelen yönetmenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarındaki öğrencilerle bir araya geldi.

Çaydaçıra Mahallesi'nde pazar alanı inşa edilecek

Elazığ Belediyesi tarafından, Çaydaçıra Mahallesi'ne kazandırılacak pazar alanı inşa çalışmaları başlatıldı.

Elazığ'da '13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali' başlıyor

Elazığ'da 13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 17 Kasım'da başlıyor. Festivalin bu seneki konusu olan 'Senin Gözünden Elazığ' kısa film yarışmasında toplamda 10 bin TL ödül dağıtılacağı kaydedildi.

Kurtçuk televizyon ekranının içine yuva yaptı, aile neye uğradığını şaşırdı

Elazığ'da Atıcı ailesinin bir yıl önce aldığı televizyonun ekranının içinden kurtçuk çıktı. Eve çağrılan teknik servis tarafından televizyonun ekranın içinde bulunan kurtçuk ve yuvası çıkartıldı.

Çayda Çıra Dergisinin Yeni Sayısı Yayınlandı

Araştırmacı Gazeteci Yücel Çakmak'ın imtiyaz sahibi olduğu Kültür Sanat ve Aktüel Dergisi 'Çayda Çıra'nın Yeni sayısı yayınlandı. 

Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kesikköprü-Hilalkent ve kısmen Ataşehir Mahallelerini besleyen su ana terfi hattının 3 km’lik kısmında başlanan yenileme çalışmalarıyla, Cumhuriyet Mahallesi ve Çayda Çıra Mahallesi’nde başlatılan yol çalışmalarını inceledi.

Çayda Çıra kavşağı çiçeklerle süslendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin simgeleri arasında yer alan Çayda Çıra Kavşağında başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Engelli bireylerden 'Çayda Çıra' yürüyüşü

Elazığ'da 300 engelli bireyin katıldığı davullu zurnalı Çayda Çıra yürüyüşü geceyi aydınlatırken, ardından gösterilen yöresel oyunlar da renkli görüntüler oluşturdu.