Çemişgezek Haberleri

Çemişgezek Haberleri

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

 Erol: Tunceli, terör kenti değildir, özgürlükler ve cumhuriyet kentidir

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 7 yıl önce düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde yaptığı konuşmada terör örgütüne meydan okudu.

Başkan Somyürek’e hayırlı olsun ziyareti

Çemişgezek Belediye Başkanı İbrahim Enes Somyürek'e eski mesai arkadaşları ziyarette bulundu.

ELÇEMDER’den Kaymakam Zor’a ziyaret 

Elazığ Çemişgezek Derneği Başkanı Gürkan Öztürk ve üyeleri, Çemişgezek Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Sağanak yağış etkisini sürdürecek

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre önümüzdeki 3 gün boyunca Elâzığ’da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Öte yandan meteorolojinin açıkladığı verilerin ardından Çemişgezek İlçesi’nde dolu yağdı.

Başkan Gürkan, bölgenin sorunlarını Milletvekili Keleş’e iletti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Çemişgezek-Pertek Köprüsü sözüm olsun

Elazığ’da yaşayan Pertek ve Çemişgezeklilerle buluşan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver salonu dolduran yüzlerce coşkulu vatandaşa seslendi; “23 madden oluşan Halk Sözleşmemizde yer alan Çemişgezek-Pertek Köprüsü’nü 14 mayıs sonrasında bu şehre kazandırmak benim bu salonda sizlere sözüm olsun. Sizler bu şehirde bir vekil çıkaracak nüfusa sahipken, siyasi ve bürokrasideki yalnızlığınıza son vereceğim” ifadelerinde bulundu.

Milletvekili Demirbağ ziyaretlerini sürdürüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, yaklaşık 40 mühendis ile bir araya geldi. Milletvekili Demirbağ, fiber optik ve altyapı üzerine hizmet veren genç mühendislerin taleplerini dinlerken, Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ, Fırat Elektrik Dağıtım AŞ Müdürü Müjdat Çelik ve Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk ve yönetimiyle de bir araya geldi. 

Elazığ'da hafif ticari araç sürüye çarptı, 16 koyun telef oldu

Elazığ-Çemişgezek Karayolunda hafif ticari araç, yoldan karşıya geçen koyun sürüsüne çarptı. Kazada sürücü hafif yaralanırken, 16 adet koyun telef oldu.

Çemişgezek dağlarındaki ters laleler görsel şölen sunuyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinin yüksek dağlarında çıkan ve ağlayan gelin olarak bilinen ters laleler görsel şölen sunuyor.

Türkiye iç sularına nasıl girdiği bilinmiyor, kilosuna göre havyarı 20 milyon liraya alıcı buluyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj gölünde balıkçılık yapan 2 farklı balıkçının ağına son 15 günde 2 defa Sibirya Mersin balığı takıldı. Uzmanlar, Türkiye iç sularına nasıl geldiği bilinmeyen balığın etinin en fazla 500 liraya, havyarının ise kilosuna göre 20 milyon liraya kadar alıcı bulduğunu bildirdi.

Çobanlık yaparken hukuk fakültesini kazandı, şimdi savcılık sınavına hazırlanıyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı üniversite sınavlarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Adem Aydın, bölümden mezun oldu. Elazığ'da bir hukuk bürosunda stajyer avukatlık yapan Aydın, şimdi de savcı olmak için sınavlara hazırlanıyor.

Kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı 'Elfi' tedavisi için Bursa'ya gönderildi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı 'Elfi', Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tamamlanan tedavisinin ardından Bursa Hayvan Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Elazığ'da yaralı yavru ayı, sağlığına kavuştu

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde uygulanan tedaviler ve ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Elazığ Ülkü Ocakları 500 Çocuğa Oyuncak Dağıttı

Elazığ Ülkü Ocakları yönetimi, İl merkezinde, Keban’da ve Çemişgezek’te bulunan çocuklara oyuncak dağıttı.

Bir Anlık Dalgınlık Pahalıya Mal Oldu

Elazığ seferini yapan Çemişgezek Feribotunda karaya yanaştığı sırada suya düşen araçta sürücü araç camını kırarak canını kurtardı.