Çevre Haberleri

Çevre Haberleri

Keleş, Açıkkapı ve Şerifoğulları’nın Ankara temasları

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Açıkkapı: Elazığ’ımız her geçen gün daha da gelişiyor

Elazığ’da çevre, konut, kentsel dönüşüm ve altyapı alanlarında yapılan yatırımlar üzerine konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Yapılan yatırımlar ve projelerle şehrimiz geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

Açıkkapı, Arıcak ve bölgedeki çalışmaları inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ilçe ziyaretleri kapsamında Arıcak ilçesi, çevresinde bir dizi gezi ve temasta bulundu.

Hazar Gölü Çevresinde temizlik çalışması

Sivrice Belediyesi, ilçe geneli ile Hazar Gölü kıyı şeridinde çevre temizliği yaptı.

Işıkver: Yarısı bizden kampanyası Elazığ için elzemdir

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul'a özel olarak açıklanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulanmasının şart olduğunu ifade ederek “Bu şartlar sağlanmazsa yüzyıllık yerleşim yerleri olan 18 mahallemiz enkaz yığını olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

Keleş, Mollakendi’de muhtarlarla buluştu

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Mollakendi’de düzenlenen toplantıda merkez ve çevre köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Hatipoğlu, Hazar Gölü çevresinde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Maden ilçesi Plajköy’de ve Hazar Gölü çevresinde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum’dan, Genel Başkan Özel’e cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Elazığ’a geldi. Bakan Kurum Elazığ’da il protokolünün de katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantının ardından konuşan Bakan Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik ifadelerine de cevap verdi.

Başkan Alan: Bakan Kurum’dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2020 ve 2023 depremlerinden sonra yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, olası Tunceli ve Bingöl depremlerinde yaşanacak olumsuzluklara ilk müdahale eden ilin Elazığ olacağı gerçeğinden hareketle ilimize lojistik merkez kurulmasına destek olması noktasında çağrıda bulundu.

Bakan Kurum’un Elazığ programı belli oldu

Elazığ’a bugün gelecek olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un programı belli oldu.

Bakan Kurum’un, Elazığ’a gelmesi bekleniyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 18 Temmuz Perşembe günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelmesi bekleniyor.

KPSS son tekrar kampına yoğun katılım sağlandı

Elazığ Belediyesi’nin “Gelecek Sensin” projesi kapsamında düzenlediği KPSS Son Tekrar Kampı yoğun ilgi gördü. Uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilen kampa; Bingöl, Malatya ve Diyarbakır gibi çevre illerden de katılım sağlandı. Bir yıldır çalışmakta oldukları derslerin, tekrarını gerçekleştirmenin önemine değinen adaylar, destekleri için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Başkan Şerifoğulları, incelemelerine devam ediyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerin de yararlanacağı ve bölgeye nefes olan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Keleş, Maden’de temaslarda bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Maden ilçesi programı kapsamında Gezin ve çevre köylerin muhtarları ve vatandaşları ile bir araya geldi.

Yasemin Açık Vakfı’nın web sitesi açıldı

Eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren Yasemin Açık Vakfı’nın WEB sitesi yayına başladı. WWW.YASEMİNACİKVAKFİ.NET Adresli WEB Sitesinde Vakfın Kurumsal bilgilerinin yanı sıra misyonu, vizyonu, faaliyet alanları hakkında da detaylı bilgi sunuluyor.

Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Harput’ta çevre temizliği etkinliği düzenlendi

“Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile bu yıl kutlamaya devam eden çevre haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Elazığ’ın gözbebeği Harput’u çöplerden arındırdı.

Başkan Şerifoğulları, Yıkımı Yapılacak Eski ETSO Binasında İncelemede Bulundu

Yıkımı, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan Belediye Çarşısı üzerindeki eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, esnafların taleplerini dinledi. Kurban Bayramı’nın ardından başlanması planlanan yıkım çalışmaları için, Elazığ Belediyesi tarafından güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulacak, yıkım öncesinde, esnasında ve sonrasında çevre esnafın ve vatandaşların etkilenmemesi için bütün önlemler alınacak.

Gürsel Erol’dan önemli çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem Elazığ’da ve İstanbul ile çevresindeki illerde yaşayan Elazığlıları Cumartesi günü oynanacak maçta takımının yanında yer alamaya davet etti.

Erol: Yanlış politikalar felakete davetiye çıkarıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada Elazığ’ı bekleyen heyelan tehlikesi ile ilgili Meclis kürsüsünde uyarılarda bulundu.

Koca: Gün Elazığspor’a destek günüdür

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, İstanbul ve çevre illerdeki tüm Elazığ Derneklerine çağrıda bulunarak kimliğinde Elazığ yazan herkesi maça gitmeleri çağrısında bulundu…

Elazığ’da 32 arsa ve 1 otomobil satışa çıkarıldı

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 32 adet taşınmaz alanı ve 1 adet aracı satışa çıkardı.

Erol, Elazığ’daki kira artışlarını Bakan Özhaseki’ye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da vatandaşların son zamanlarda en fazla şikayetçi olduğu konu olan kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu.

Özel İdareden bayram temizliği

Elazığ İl Özel İdaresi ve Pertek Belediyesi iş birliği ile çevre temizliği yapıldı.

Milletvekili Erol’dan Bakan Özhaseki’ye soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye 'de mevcut çalışan Termik Santralleri ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. 

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Türkiye Tapu uygulaması hayata geçirilecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor. 

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.