Çevre Ve Şehircilik Bakanı Haberleri

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Haberleri

Bakan Kurum, depremin merkez üssü Sivrice'de inceleme yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin merkez üssü Sivrice ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum: 'Kanal İstanbul, hiçbir şekilde İstanbul'umuzda depremi tetiklemeyecektir'

Kanal İstanbul'un çok önemli bir şehircilik projesi olduğuna değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğazımızı kurtarma projesidir. Her türlü detay proje içerisinde düşünülmüştür, buna göre tedbir alınmıştır. Hiçbir şekilde İstanbul'umuzda depremi tetiklemeyecektir. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağızdedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ'da 23 bin konut yapıyoruz, biten konut sayısı 11 bini aştı'

Elazığ'da 23 bin konuttan 11 binin bittiğini, Malatya'da da 4 bin konutun yarısının tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bu 23 bin konutun içinde bin 500 tanesi de daha Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu sosyal konutlar kapsamında yapmış olduğumuz projelerdir dedi.

Bakan Kurum, Elazığ'dan Tunceli'ye geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'a gelerek, Cuma Namazı sonrasında Tunceli'ye geçti.

Bakanı Kurum: 'Ülkemizi depremlere hazır hale getiriyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Deprem sonrası acılar artık son bulsun istiyor, bunun için var gücümüzle çalışarak ülkemizi depremlere hazır hale getiriyoruz' dedi.

Bakan Kurum'a yaptığı maket evi hediye etti

Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem konutlarını yerinde inceledi. Bakan Kurum'un ziyaretinde 14 yaşındaki Emre Kaya, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı maket evi hediye etti.

Bakan Kurum: 'Depremler bize Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor'

Depremlerin Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Türkiye olarak 80 bin canımızı depremlerde yitirdiğimiz sürece baktığımızda kentsel dönüşümle ilgili sürecimizi ve projelerimizi çok daha kararlı bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede bu güne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik' dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ ve Malatya'da dönüşüm süreci tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacak'

Elazığ ve Malatya'daki dönüşüm sürecinin tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Elazığ ve Malatya'da 26 bin konutluk, Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattık. 2 bin 500 konutun teslimini yapıp, vatandaşlarımızın bu konutlarda oturmasını temin ettik. Yarın da depremin üzerinden bir yıl geçmiş 25 Ocak'ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ilimizdeki 8 bininci konutu teslim edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi diğer konutlarımızı da etaplar halinde teslim etmeye devam edeceğiz' dedi.

Bakan Kurum, deprem konutlarını inceledi

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin birinci yıl dönümünde kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yazıkonak'taki deprem konutlarını yerinde incelemedi.

Bakan Kurum, öğretmeni ile görüntülü görüştü

Elazığ'da yapılan deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendisine yapılan sürpriz sayesinde ilkokul öğretmeni ile görüntülü görüşerek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bakan Kurum: 'Fikirtepe'mize de İstanbul'umuza da yakışacak bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlık olarak Fikirtepe projesinde uygulamaya geçeceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Devam eden müteahhitlere 1 ay süre vermek ve inşaatların sürecini izlemek, diğer tarafta devam etmeyen, bugüne kadar başlamamış ama fiilen bir ilerleme gerçekleşmemiş alanlarda da Elazığ'da ne yaptıysak Fikirtepe'mize de İstanbul'umuza da yakışacak bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız dedi.

Bakan Kurum: 'Elazığ'da 19 bin 500 konuttan 2 bin 500'ünü tamamladık'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Şu an için Elazığ'da başlatmış olduğumuz 19 bin 500 konuttan 2 bin 500 konutunu tamamladık ve teslime hazır hale getirdik. Yıl sonuna kadar 8 bin konutu bitireceğimizi, etaplar halinde de diğer konutları bitirmek suretiyle Elazığ'ın tarihinin Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü, deprem dönüşümünü gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. İnşallah etaplar halinde de Elazığ ve Malatya'daki konutlarımızı afetzede vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız dedi.

Bakan Kurum, tamamlanan deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ardından yapımına başlanan konutlardan tamamlananları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Bakan Kurum ile Emre'nin gülümseten diyaloğu: 'Söz mü? Söz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Elazığ'da şantiye alanlarında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı 14 yaşındaki Emre ile sohbeti gülümsetti. Emre, Bakan Kurum'a önce mühendis olup olmadığını sordu, ardından kendisinin de mühendis olup yanında çalışmak istediğini söyleyerek söz vermesini istedi. Bakan Kurum da Emre'ye söz vererek iyi bir mühendis olmasını istedi.

Bakan Kurum, 10 gün sonra hak sahiplerine verilecek konutları inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da 7 ayda tamamlanan ve 10 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar ile diğer şantiyelerde incelemede bulundu.

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 8 bin konutumuzu tamamlayacağız

Elazığ'da deprem sonrasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,' Elazığ ve Malatya'da yaptığımız işlerin mali tutarı yaklaşık 7 milyar lirayı buluyor. Depremden 7 ay geçtiği süreçte bin konutumuzu teslim aşamasına getirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 8 bin konutumuzu tamamlayacağız' dedi.

Bakan Kurum, şantiyeye dönen Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak depreminden sonra şantiyeye dönen Elazığ'da yapımına başlanan bir çok noktadaki deprem konutlarını yerinde inceledi, örnek daireleri gezdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Bakan Kurum, vatandaşlara çağrıda bulundu

17 Ağustos Anma Etkinliği ve AFAD Eğitim Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Riskli alanları ve yapıları tespit etmeye, afetlere dayanıklı konutlar üretmeye devam ediyoruz.

Bakan Kurum Elazığ'da Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Köprülü Kavşak Yıkılmayacak

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, Rüstempaşa Mahallesinde bulunan Köprülü kavşağın yıkılmayacağını açıkladı. 

Bakan Kurum Elazığ'a Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.  

Sivrice'de 419 Deprem Konutu Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem fay hattı üzerinde bulunan ve 6.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesinde 419 konutluk tasarım yapıldığını söyledi. 

Elazığın Güzel Günleri Yakındır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Orduevi Kavşağındaki Üst Geçit Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Orduevi kavşağında bulunan üst geçidin yıkılacağını açıkladı.

Konutlar ne zaman bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya'da depremzedeler için yapılacak konutlara ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Kurum, yıkım ve inşa çalışmalarını yerinde inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da devam eden yıkım ve inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Nisan Sonuna Kadar 25 Bin Konutun İhalesi Gerçekleştirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi Elazığ'da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Bakan Kurum: 'Van'da hasar tespiti için tüm birimlerimiz seferber oldu'

İran'da meydana gelen ve Van'ı etkileyen deprem kapsamında bakanlığa ait tüm birimlerin hasar tespiti için seferber olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hızlı bir şekilde vatandaşların yaralarını sarma sürecinde Van'da çalışma yapacaklarını söyledi.

Bakan Kurum: 'Asgari ücret alan bir vatandaşımızın ödeyebileceği şartları hep beraber oluşturacağız'

Elazığ depremiyle ilgili yapılan çalışmaları anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vatandaşımızın uygun şekilde, kiranın da altında ödemesi adına belirli çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde ödesinler bir taraftan da hayatlarını idame ettirsinler. Asgari ücret alan bir vatandaşımızın ödeyebileceği şartları hep beraber oluşturacağız dedi.