Çin Haberleri

Çin Haberleri

Başkan Şerifoğulları; Depreme dayanıklı, dirençli bir elazığ için yoğun mesaisini sürdürüyor

Elazığ’ın daha güçlü ve daha güvenli yarınlarını inşa etmek için yoğun çalışmalarını sürdüren ve depreme dayanıklı, dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti.

Milletvekili Nazırlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Nazırlı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Uluova Sulama Projesi’nin tamamlanması ve ovaya su verilmesi için ödenek talep etti.

Abluka Taraftar Grubu’ndan teşekkür

Abluka Taraftarlar Grubunun Nazilli Spor Maçında hazırladıkları Narin Güran pankartı ulusal ve yerel basında büyük yankı uyandırdı. Abluka Taraftarlar Grubu Lideri Nahit Karaçalı kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür mesajı yayımladı.

Akaryakıt fiyatlarına yeni indirim geliyor! 

Akaryakıt fiyatlarında indirimlerin devam etmesi bekleniyor. Benzin, motorin ve LPG'de rakamlar da değişirken zam ve indirim haberleri de üst üste gelmeye devam ediyor. Akaryakıt alacak araç sürücüleri ise güncel tarifeyi merak ediyor. İşte milyonlarca araç sahibi için 16 Eylül 2024 benzin, motorin ve LPG fiyatları.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Ülkü Ocakları darbenin yıldönümünde mevlit düzenledi

Ülkü Ocakları Elâzığ İl Başkanlığı 12 Eylül 1980 Darbesi’nin 44. Yıldönümünde hayatını kaybedenler için mevlit düzenledi.

Başkan Şerifoğulları’ndan Mevlid Kandili mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Kıymetli hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasının yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Fiş vermeyen de, almayan da yandı!

Yeni düzenlemeye göre, alışveriş sırasında fiş almayan tüketicilere 5 bin lira, fiş kesmeyen işletmelere ise usulsüzlük cezası uygulanacak. Ancak tüketici, durumu 5 iş günü içinde bildirirse ceza uygulanmayacak.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Basınla Buluştu

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük vakıf olarak hayata geçirdikleri projeler ile ilgili bilgi verdi. Başlattıkları huzura adım projesi ile Türkiye genelinde 100 genç için evlilik destek paketi verileceğini söyledi.

Kent Konseyi’nden önemli toplantı

Pilot İl olarak İstanbul’da uygulanması düşünülen Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi için 14 Eylül Cumartesi günü Kent Konseyinde toplantı yapılacak.

Kirayı elden ödeyene ceza geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı kira bedelinin elden ödenmesinin önüne geçmek için harekete geçti. Yeni hazırlanan tebliğ taslağına göre elden ödendiği tespit edilen kira için ev sahibi ve kiracıya en az 5'er bin liralık ceza kesilecek.

ANA ARTERLERDE EDS KAÇINILMAZ

Teknolojinin kendilerine sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanan trafikte kendini aslan zanneden şoförlerimiz var. 

Özkan, 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılını değerlendirdi

CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından açıklamalarda bulunarak, Ak Parti’nin 22 yıllık iktidarlık sürecinde eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını söyledi.

Mahalle Muhtarlarından, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediyesi, Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin ardından İstasyon Caddesi Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni de hizmete açarak Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahalleleri için vatandaşların taleplerini toplamaya başladı. Depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden mahalle muhtarları, Elazığ Belediyesi’nin başlatacağı çalışmaların, vatandaşlar için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Başkan Koca’dan idam çıkışı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Ekim ayında TBMM’ye sunacağı 9’uncu Yargı Paketi’nde çocuk ve kadın cinayetlerine yönelik ceza maddelerinin yeniden revize edilmesini beklediklerini belirtti.

İşte iPhone 16 fiyatları ve tüm özellikleri

iPhone 16 modelleri, Apple'ın düzenlediği etkinlikte resmen görücüye çıktı. iPhone 16 serisinin öne çıkan özelliklerini ve satış fiyatlarını sizler için derledik.

Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. İşte detaylar...

Müdür Cebeloğlu vefat etti

Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürü Yusuf Cebeloğlu hayatını kaybetti. Merhum Cebeloğlu için bugün ikindi namazına müteakip Sürsürü Merkez Camisinde cenaze namazı kılınacak.

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Şehit olduğu gün baba oldu!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın eşi, Balıkesir'de doğum yaptı.

AK Partili kadınlardan öğrencilere destek

AK Parti Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı Burcu Tüver, Kadın Kolları Başkanlığı'nın yeni Eğitim-Öğretim yılı için yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi hizmete açılıyor

Elazığ'ın depreme dayanıklı modern yapı stoğuna kavuşması içim Akpınar, Nailbey, Çarşı ve Sarayatik Mahallelerinde belirlenen adalar için vatandaşların taleplerini toplayacak olan Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm Ofisi, hizmete başlayacak.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

Keleş ve Şerifoğulları yaralı askeri ziyaret etti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan askeri ziyaret etti.

Zabıta Teşkilatı’ndan Başkan Şerifoğulları’na ziyaret

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Teşkilatı’nın 198. kuruluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları, şehirde huzur ve düzenin sağlanması için özveri ile çalışan zabıta personelinin Zabıta Haftası'nı tebrik etti.

Çitçi ailesinden çağrı! Bu yanlıştan dönülmeli

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Hizmet Binası ile ilgili mülk sahiplerinden yeni açıklama geldi. Açıklamada bağışçının yakınları yeniden yetkililere seslendi.

Keleş: Çocuklarımız için modern okullar inşa ediliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş deprem sonrası Elazığ’da 45 okulun yapımının tamamlandığını ve 14 okulun yapımının sürdüğünü söyledi.

Milletvekili Keleş, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyon Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmada Hakkari’den gelen şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Keleş, vatan için canlarını feda eden kahramanların geride bıraktıkları emanetlerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu ifade etti.