Çocuklar Haberleri

Çocuklar Haberleri

Keleş: Çocuklarımız için modern okullar inşa ediliyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş deprem sonrası Elazığ’da 45 okulun yapımının tamamlandığını ve 14 okulun yapımının sürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Milletvekili Işıkver, hayırda yarışanlar kervanında

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın organize ettiği sünnet şöleninde sünnet çocuklarını sevindirdi.

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Kur’an Kursları ile 60 çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları, "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Resim kursuna katılan çocuklar sertifikalarını aldı

Elazığ Belediyesi tarafından çocukların bireysel gelişimlerini ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz resim kursu tamamlandı. Duygusal konsantrasyon ve algı becerilerini tuvale yansıtan çocuklara kursun ardından sertifikaları törenle verildi.

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Çocuklar hazırlanan açık hava sinemasında çizgi film izlemenin keyfini yaşadı. İpekyolu Uluslararası Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin başlattığı çalışma ile yaz tatilinde öğrencilerin sosyal alanda gelişimine destek olmak amaçlanıyor.

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz yaz spor kursları

Elazığ Belediyesi’nin, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 5 ayrı branşta gerçekleştireceği ücretsiz yaz spor okulları için kayıtlar, 20 Haziran Perşembe günü başlayacak.

Hacı Ormanoğlu’nun 3 yeni kitabı yayımlandı

Eğitimci-Yazar Hacı Ormanoğlu’nun Sevgi Tohumları, Sosyal ve Mutlu Çocuklar, Bam Teline Dokunan Hikayeler isimli kitapları yayımlandı. Yazar kitapları için 8 mayıs Cumartesi Günü imza programı düzenleyecek.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan uyarı!

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde özellikle 13-15 yaş arası çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. Elektronik sigaranın tıpkı sigara gibi çeşitli kimyasallar ve bağımlılığa yol açacak düzeyde nikotin içerdiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Ülkemizde satışı yasak olmasına rağmen denetim yetersizliği ve ihlallere göz yumulması nedeniyle gençlerimizin hayatı tehlikeye atılıyor” dedi.

Fırat Üniversitesi öğrencileri köy okulunu onarıp boyadı

Elazığ’da bir araya gelen üniversite öğrencileri, köyde yaşayan çocukların daha iyi bir ortamda eğitim alabilmeleri için köy okulunu boyayarak tadilatını gerçekleştirdi.

Yıldırım, Sevgi Evlerinde kalan çocukların bayramını kutladı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi.

Bu oyun kaçmaz çocuklar!

Elazığ’da Denizaltı Macerası isimli Müzikal Çocuk Tiyatrosu sahnelenecek.

Masal Matik Evi ekibi çocuklarla buluştu

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinliklerinin 18. gününde düzenlenen Masal Matik Evi Ramazan Şöleni gösterisi çocuklardan ve ailelerinden tam not aldı.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

İHH’dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Gazze’de yaşanan insanlık dramında binlerce çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünyada organize olan gönüllülerin sosyal mecralarda başlattıkları girişimler sonucu İsrail’in katliamlarını protesto etmek ve şehit çocukları unutmamak adına 23 Aralık tarihi Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak anılmaya başlandı.

TÜMKİAD Elazığ Şubesi’nden örnek davranış 

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenleyerek sevgi evlerinde yaşayan çocukların kışlık ihtiyaçlarını karşıladı. 

Çocuklar doyasıya eğlenceyi yaşadı

Sosyal belediyecilik hizmetlerini bütün hızıyla sürdüren Elazığ Belediyesi, Güneykent Mahallesi’nde gerçekleştirilen yaz şenlikleri kapsamında çocuklar için ücretsiz etkinlik düzenledi.

Açık, Okul döneminde çocuklarda görülen hastalıklara karşı uyarıda bulundu 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul çağındaki çocukların bulaşıcı hastalıklar ile kazalardan korunması ve sağlıklı yaşama yönelik davranışlar edinmeleri için önemli uyarılarda bulundu. 

Çocuklar gönüllerince eğleniyorlar

Elazığ Belediyesi, Yaz Şenlikleri kapsamında Sanayi Mahallesi 60.Yıl İlkokulu bahçesinde çocuklara etkinlik düzenledi.

Yaz kurslarına katılan çocuklara sertifikaları verildi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), çalışmalarını sürdürüyor.

Yüzlerce çocuk eğlenceye doydu

Sosyal Belediyecilik hizmetlerini bütün hızıyla sürdüren Elazığ Belediyesi, Yaz Şenlikleri kapsamında Çaydaçıra Mahallesi’ne değer katan Kent-Köy Yaşam Alanı’nda gerçekleştirdiği etkinlikle çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Şehrin merkezine örnek bir yaşam alanı daha kazandırıldı

Elazığ Belediyesi, vatandaşların yaşanılabilir alanlara sahip olması için hayata geçirdiği yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Ailelerin, gençlerin ve çocukların dinlenebildiği, keyifli vakit geçirebildiği, yeşil alanlar, yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanının bulunduğu Cemiloğlu Parkı, Elazığlılardan tam not aldı.

Satranç kursları devam ediyor 

Elazığ Belediyesi tarafından çocukların yaz tatilini verimli kullanmalarına yönelik başlatılan satranç kursları devam ediyor. 

Yetim Çocuklar karne şenliğinde buluştu

Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna gelen yetim çocuklar, Yetim Vakfının düzenlediği karne şenliğinde gönüllerince eğlendi. Şenliğe katılan çocuklar, ebru yapımından uçurtma uçurmaya kadar birçok aktiviteyle son bir yılın stresini attı.

Elazığ Belediyesi, 5 muhtarlık ofisi ve 16 derslikli bir okul yapacak 

Elazığ Belediyesi, vatandaşlara daha etkin bir hizmet sunmak amacıyla yapılacak olan muhtarlık ofisi ve çocuklara daha kaliteli bir eğitim imkanı sunmak için yapılacak 16 derslikli okulun ihalesini tamamladı. 

İHH’dan karne şenliği 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim çocuklara yönelik karne şenliği kapsamında çocukları Elazığ Hipodromunda atlar ile buluşturdu. 

Depremzede çocuklara bilim şenliği düzenlendi 

Fırat Üniversitesi Baskil Meslek Yüksek Okulu’nda depremzede çocuklara bilim şenliği düzenlendi. 

Demir ailesinin mutlu günü

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir’in çocukları Ahmet Karahan ve Devlet Bilgehan Demir’in sünnet törenine çok sayıda davetli katıldı. 

Elazığ İHH, çocuklar için iftar düzenledi 

Elazığ İHH tarafından, Elazığ’daki depremzedelere, ihtiyaç sahiplerine ve yetim çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi. 

Elazığ Belediyesi tarafından 2. Çocuk Festivali düzenlenecek 

Elazığ Belediyesi ve Playland Eğlence Merkezi tarafından depremden etkilenen çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmak için Playland 2. Çocuk Festivali düzenlenecek.