Çöp Haberleri

Çöp Haberleri

Harput’ta çevre temizliği etkinliği düzenlendi

“Hepimizin Bir Dünyası Var” sloganı ile bu yıl kutlamaya devam eden çevre haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Elazığ’ın gözbebeği Harput’u çöplerden arındırdı.

İşçilerin yerleri belli oldu!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

TÜMKİAD çevre temizliğine dikkat çekti 

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği Üyeleri Elazığ’da su kenarlarında oluşan çöpleri toplayarak çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. 

Okul kantinine giren kar maskeli hırsızlar, ne varsa çöp poşetine doldurup çaldı

Elazığ'da bir liseye camlarını kırarak giren kar maskeli hırsızlar, kantini talan etti. Çikolataları ve bozuk paraları çöp poşetine dolduran hırsızlar, müdür odasından da bilgisayar ve televizyonu çaldı.

Elazığ'da çöp toplama aracının çarptığı kadın hayatını kaybetti

Elazığ'da çöp kamyonunun çarptığı 73 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Elazığ'da vahşet: Saatlerce işkence ettiği kadını öldürüp cesedini çöp toplama merkezi yakınına attı

Elazığ'da bir kişi, iddiaya göre arkadaşı olduğu kadını işkence edip öldürdükten sonra cesedi yol kenarında bulunan çöp toplama merkezi yakınına attı. Zanlı ve yardım ettiği belirlenen bir kişi daha Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma dedektifleri ekiplerinin 4 saatlik çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Dar sokaklardaki çöpler 'Kadrolu eşeklere' emanet

Elazığ'ın Maden ilçesinde çöp arabasının girmediği sokaklardaki çöpler, ilçe kurulduğundan itibaren Maden İlçe Belediyesi bünyesine kadrolu olarak alınan eşeklerle tarafından toplanıyor.

Elazığ'da bisikletlinin tehlikeli yolcuğu kameralara yansıdı

Elazığ'da çöp kamyonunun arkasına tutunan bisiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı.

Elazığ'da jandarmadan çevre duyarlılığı

Elazığ'da jandarma ekipleri, çevreye atılan çöpleri toplayarak örnek bir davranış gösterirken, vatandaşlar ile esnaflarda destek verdi.

İlçede yılların çöp sorunu, katı atık depolama tesisi ile enerjiye dönüşüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kurulduğu 1937 yılından itibaren yaşadığı çöp sorununu, yapılan Katı Atık Depolama Tesisi ile çözdü.

Bebeğini çöpe atan kadına müebbet hapis

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yeni doğan bebeğini çatı katında halının altına bırakıp ölümüne neden olan ardından da çöpe atan kadına bugün görülen davada mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi.

AK Parti Kadın Kollarından Dilipak'a Dava

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Teşkilatı, kadınlara yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak'a dava açtı. 

Çöp kamyonu ile beton mikseri çarpıştı: 4 yaralı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde çöp kamyonu ile beton mikserinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Sahibinin hayatını kaybettiği evden 3 kamyon çöp çıkarıldı

Mersin'de geçtiğim günlerde hayatını kaybeden kimsesiz yaşlı bir şahsın evinden 3 kamyon çöp çıktı.

Yurtbaşı Belediyesi Araç Filosunu Genişletiyor

Yurtbaşı Belediyesi, araç filosuna bir adet çöp kamyonu kazandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen çöp kamyonu hizmete alındı. 

Bebeğini çöpe atan kadın hakim karşısına çıktı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğurduğu bebeğini çatı katında halının altına bırakıp öldükten sonra çöpe atan kadın, ilk kez hakim karşısına çıktı. Zanlı hakim karşısında, bebeğini öldürmek için bırakmadığını ancak öldükten sonra poşete koyup çöpe attığını söylerken, halının altına koyduğunu söylediği ilk ifadesini de yalanlayıp, üzerine bıraktığını ileri sürdü.

Daha Temiz Hazar Gölü için Vali, beraberindekilerle çöp topladı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü kenarında düzenlenen etkinlikte Vali Çetin Oktay Kaldırım ve beraberindekiler çöp topladı.

Başkan Şerifoğulları'ndan Çöp Uyarısı!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vatandaşları çöplerini doğru zamanda doğru yere bırakmaları konusunda uyardı.

Annesinin çöpe attığı bebek kimsesizler mezarlığına defnedildi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde annesinin evinin banyosunda doğurup çatı katındaki halının altına koyarak ölümüne sebebiyet verip, daha sonra çöpe attığı bebek, 22 gün sonra sahip çıkan olmayınca imamla birlikte 5 kişinin kıldığı cenaze namazı ile toprağa verildi. Bebeğin ismi ise mezarı başına asılan 28157 numarası oldu.

Tarihi Palu ilçesi, ziyaretçileri ağırlıyor

7 bin yıllık tarihe sahip Elazığ'ın Palu ilçesi ziyaretçilerini ağırlıyor.İlçeye geziye gelen bir kafile, kalede çöp toplayıp, Murat nehrinde rafting yaptı.

Ağlamasın diye halının altına koydu, ölen bebeğini çöpe attı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kendi başına evinin banyosunda doğurduğu bebeğini ağlamasın diye çatı katında halının altına koyup ölümüne neden olan kadın, bebeğin cesedini çöpe attı. Polis tarafından yakalanan kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Dinçer: “Son 16 ayda 6 bin 379 iş yeri kepenk kapattı. Esnaf çok zorda”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Mersin'de son 16 ayda 6 bin 379 iş yerinin kepenk kapattığını belirterek, 'Esnaf çok zorda. Çok büyük bir sıkıntı var. Sadece Mersin'de 2007-2017 yılları arasında 32 bin 500 esnafın kepenk kapatmış, yaklaşık 2,5 milyar lira çöpe gitmiş. Esnafı ayakta tutmamız, çöpe giden bu milli servetin önüne geçmemiz lazım' dedi.

Elazığ'da hastane personeli çöp topladı

Fırat Üniversitesi (FÜ ) Hastanesi yöneticileri ve çalışanları çevre temizliğine dikkat çekmek için bahçedeki çöpleri toplayıp, temizlik çalışması yaptı.

Bu kez de 1 ton 200 kilo balık çöp oldu

Elazığ'da jandarma ekipleri,bu kezde kaçak avlanan yaklaşık 1 ton 200 kilogram balık ele geçirirken, 2 şahsa işlem yaptı.