Çorba Haberleri

Çorba Haberleri

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

Pertek Belediyesi’nden Feribotta sıcak çorba ikramı

Pertek Belediyesi, Ekim ayı itibariyle 06:00 ile 08:00 saatleri arasında belediye feribotunda sıcak çorba ikramında bulunacak

Gönüllü Öğretmenler depremzedeler için ekmek ve çorba pişiriyor 

Elazığ'da meslek liseleri bünyesinde yer alan fırın ve mutfak atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve okul personeli gece gündüz vardiya yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedeler için ekmek yapıyor, çorba hazırlıyor. 

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Malatya'ya yardım elini uzattı

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedelerimize yardımlar aralıksız devam ediyor. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden Malatya'ya Günlük 45 bin Çorba ve ekmek ulaştırılıyor.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Elazığ Belediyesi'nden gönülleri ısıtan etkinlik

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vize haftası nedeniyle yoğun bir çalışma dönemi içerisinde bulunan gençlere sıcak çorba ikramında bulundu ve 8 GB internet kartı hediye etti.

Koronavirüse karşı ezogelin çorbası

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent Marka Kurumunca tescillenen ezogelin çorbası, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu özelliği ile sofraların vazgeçilmezi oluyor.

350 bin kitap ve materyalle bölgenin en büyük kütüphanesi 24 saat öğrencilerin hizmetinde

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlük Kampüsü içerisinde 14 bin metre kare kapalı alan üzerine bin 453 kişilik kitap görünümlü olarak inşa edilen akıllı kütüphane, 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Doğu ve Güneydoğu'daki üniversiteler içerisinde 350 bin materyal ile bölgenin en büyük kütüphanesine sahip olan Fırat'ta öğrenciler geceleri sıcak çorba eşliğinde ders çalışıyor.

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verin

İftarda çorbadan sonra 10-15 dakika ara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Neslihan Yumakgil, ani yüklenmelerin midede kramplara, gastrite, reflüye yol açabileceğini söyledi.