Coronavirüs Haberleri

Coronavirüs Haberleri

Şehir Hastanesi’nde Kurulan Covid-19 Tanı Laboratuvarı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Coronavirüs Tanı Laboratuvarı olarak bilinen  ve COVİD-19 hastalığın tanısında önemli bir yere sahip olan PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Laboratuvarı hizmete girdi.

F.Ü Hastanesinde Pandemi Acil Polikliniği Açıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ın talimatlarıyla Coronavirüs Önlemleri kapsamında Pandemi Acil Polikliniği açılarak, hizmet vermeye başladı.

Koronavirüsün son bulması için dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs  salgınının bir an önce son bulması için bugün yatsı ezanından sonra dua edileceğini belirtti.

Koronavirüste bugüne kadar 1.236 tanı kondu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hebasından Korona virüsü vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hebasından Korona virüsü vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. 

Belediye bankları kaldırdı

Elazığ'da korona virüsüne karşı alınan tedbirleri ve uyarıları bazı yaşlılar dikkate almadı. Elazığ Belediyesi de çareyi meydanlardaki bankları sökmekte buldu.

Lokantalar dezenfekte edildi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odasına kayıtlı işletmelerde dezenfekte  ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Sebze ve Meyve Satışına Yönelik Tedbirler Açıklandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

Otopazarı ve Hayvan Pazarlarında Faaliyetler Durduruldu

Elazığ'da Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında otopazarı ve hayvan pazarlarının faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. 

Genelgeye uymayan 2 derneğe ceza kesildi

Elazığ'da Koronovirüs önlemlerini ihlal ederek lokal ortamında oyun oynattırdıkları tespit edilen 2 derneğe para cezası kesildi.

Bakan Koca: Hasta sayımız 359’a ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye’de can kaybının 4 olduğunu, hasta sayısının da 359’a ulaştığını açıkladı.

Unlu Mamul Üreticilerine Korona Virüs Tebligatı

Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kentte faaliyet gösteren pastane, tatlıcı ve unlu mamul üreticilerine korona virüs nedeniyle oturma alanlarının kapatıldığına dair tebliğde bulundu. 

Corona Virüsü Eşgüdüm Toplantısı Sonrası Alınan Kararlar Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve Bakanlar Kurulu ile İş Dünyası ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı. 

Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, Corona Virüsün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Başkan Şerifoğulları: Bu sıkıntıyı hep birlikte atlatacağız

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, koronavirüs salgınına karşın Türkiye olarak etkin ve başarılı mücadele verildiğinin altını çizerek, 'Bu sıkıntıyı hep birlikte atlatacağız' dedi.

Sağlık Müdürü Polat'tan koronavirüs açıklaması

Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, koronavirüs tedbirleri kapsamında Elazığ'daki sağlık tesislerinde gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Ticaret İl Müdürlüğünden haksız fiyat artışına karşı denetim

Elazığ Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, Elazığ'da Korona Virüsü nedeniyle koruyucu maske ve dezenfektanların fiyatlarında haksız fiyat artışı yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla denetim yaptıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vakası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüse İlişkin Son Durumu Değerlendirdi

Bakan Koca, salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden birinin panik olduğuna dikkati çekerek, “Panik, duygusaldır, akla uygun değildir. Sağduyulu olmalıyız. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, normal hayatlarımıza döneceğiz” ifadesini kullandı.

Türkiye, İran’a yardım elini uzattı

Türkiye ile İran arasında sağlık alanında hibe yapılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Milletvekili Erol’dan korona virüsü uyarısı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Korona virüsü nedeniyle vatandaşları uyardı. Dışarı çıkmamalarını ve kalabalık alanlardan uzak durmalarını söyledi.

Fırat Üniversitesi koronavirüs önlemlerini açıkladı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, koronavirüs (covid-19) ile ilgili alınan önlemleri kamuoyu ile paylaştı. 

Şehir Hastanesinde Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti Durduruldu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 17:00 - 21:00 saatleri arası uygulanan Mesai Dışı Poliklinik hizmeti, Korona Virüs tedbirleri kapsamında 18.03.2020 tarihi itibariyle ileri bir tarihe kadar durduruldu. 

Elazığ'da dezenfeksiyon çalışması aralıksız sürüyor

Elazığ Belediyesi yeni koronavirüs (COVID 19) salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından önlem amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Zabıta ekiplerinden denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında yayımlanan genelge ile bazı işletmelerin faaliyetlerinin geçici süreyle durdurulması üzerine Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kapsam dahilindeki iş yerlerini kontrol ederek tebligatta bulundu.

Bankalar böyle önlem aldı

Elazığ'da bazı bankalar koronavirüs önlemi kapsamında müşterilerini tek tek içeri alarak işlem yapmaya başladı. 

Minibüsler ve Taksiler Dezenfekte Edildi

Elazığ'da minibüsler, taksiler ve duraklar, koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte edildi. 

Elazığ, koronavirüse karşı dezenfekte ediliyor

Elazığ Belediyesi yeni koronavirüs (COVID 19) salgınına karşı önlem amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Diyanet'ten Koronavirüsle İlgili Yeni Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen yeni koronavirüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

Hasta ziyaret saatleri yeniden düzenlendi

Corona Virüs önlemleri kapsamında Elazığ'da hasta ziyaret saatleri yeniden düzenlendi.