Darbe Haberleri

Darbe Haberleri

Açıkkapı: 27 Mayıs 1960 darbesinde millet iradesi hiçe sayıldı

27 Mayıs Darbesinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Artık vakit muasır medeniyetlerin üzerine çıkma vaktidir” dedi.

Başkan Alan: Giyim festivali, yerel esnafımıza darbedir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da düzenlenmesi planlanan Moda ve Alışveriş Festivalinin yerel esnafımızı olumsuz etkileyecek olması dolayısıyla iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Ulaş: Yetkilileri göreve çağırıyoruz

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 24-28 Ocak tarihlerinde Elazığ’da düzenlenecek ‘Moda Festivalinin’ mutlaka iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek “Yerel esnafımız kan ağladığı bugünlerde günlerde ilimizde giyim festivali düzenlemesi yerel esnafa büyük darbe vuracak. Festivalin iptal edilmesi için yetkileri göreve çağıyoruz” dedi.

Açıkkapı: 1960 darbesi eğitime de darbe vurdu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu. 

Erdoğan'dan Seçim Tarihi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de ''Yeter söz milletin'' diyerek sandıktan zaferle çıktığını hatırlatan Erdoğan, ''Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir.'' diye konuştu.

Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı

Elazığ'da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden döndü. Sırtına aldığı bıçak darbesi ile akciğeri sönen ve makine bağlı şekilde nefes alan kadın hastanede tedavi altına alındı. Kadınlara cesaret vermek için konuştuğunu belirten talihsiz kadın, Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kaçtım, komşuya sığındım dedi. Olayın ardından yakalanıp mahkemeye sevk edilen cani doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: '15 Temmuz gecesi hainler, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 15 Temmuz gecesi hainler, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. O gece darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan vatandaşlarımızın her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum' dedi.

15 Temmuz şehit babası Tevfik Oğuz, 'Cumhurbaşkanımızın dirayetli olması darbe girişimini engelledi'

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Özel Harekat Polisi Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz 'Cumhurbaşkanımız dirayetli davrandı ve halkımız da arkasından gitti. Eğer öyle olmasaydı bu hainler darbeyi kazanırlardı. Cumhurbaşkanımızın dirayetli olması darbe girişimini engelledi' dedi.

Başkan Atlı, iddialara belgelerle cevap verdi

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde memuriyetten ihraç mı edildi, görevinden istifa mı etti? Sosyal medyada gündem olan bu soruya Başkan Fethiye Atlı, ELMİYAD'da Bunu Konuşalım programında belgelerle cevap verdi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım: '28 Şubat darbesiyle milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat postmodern darbesiyle insanlar ayrımcı, ötekileştirilen insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır. Kadınlarımız ve genç kızlarımız ne yazık ki bu sürecin en mağdurlularından olmuştur' dedi.

Kız arkadaşını 10 bıçak darbesiyle öldürmüştü, mahkemede 24 yıl ceza alınca hüngür hüngür ağladı

Elazığ'da Nisan ayında kız arkadaşını bir barakada 10 bıçak darbesiyle öldüren zanlı mahkeme heyeti tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, sanık kararın ardından hüngür hüngür ağladı.

Kız arkadaşını 10 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan zanlı hakim karşısına çıktı

Elazığ'da geçtiğimiz nisan ayında kız arkadaşını barakada 10 bıçak darbesi ile öldürmekten yargılanan hakim karşısına çıktı.

Kız arkadaşını 10 bıçak darbesiyle öldürmüştü, ilk sözleri 'İstemeden yaptım' oldu

Elazığ'da Nisan ayında kız arkadaşını barakada öldüren zanlının ilk duruşması gerçekleşti. Duruşmada şahsın, ilk sözleri, Bilerek bıçaklamadım. Çıkan arbede sonucunda bıçaklandı. Çok pişmanım oldu.

Bahşi: 27 Mayıslar bir daha yaşanmasın diye Memur Sen Var

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Aksaray’da uyuşturucu tacirlerine büyük darbe

Aksaray'da uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan 3 ayrı çalışmada 20 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AİHM'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Ermenistan’ın temelsiz iddialarını desteklemek amacıyla sunduğu sosyal medya paylaşımları ile basın kesitlerine dayanarak ve hiçbir şekilde hükümetimizin görüşüne başvurmadan aldığı kararla AİHM, inandırıcılığına ve itibarına darbe vurmuştur' dedi.

Tunceli'de ayılar, koyunların yarısını pençeleriyle öldürmüş

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ahıra giren ayıların telef ettiği 70 hayvandan yarısının pençe darbeleriyle telef olduğu belirtilirken, mal sahibi de destek istedi.

Şehit oğlunun anısına, 2 bin 500 fidanla orman oluşturdu

Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun'un babası Bünyamin Uzun, oğlunun anısına köyüne 2 bin 500 fidan dikerek Hatıra Ormanı oluşturdu. Baba Uzun, diktiği 500 adet badem ağacının gelirini ise köye bağışladı.

Komandolardan PKK'ya büyük darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Irak Kuzeyi Hakurk Bölgesi’nde keşif ve gözetleme faaliyetleri icra eden komandoların özverili çalışması ile, terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildiğini bildirdi.

MSB'den Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na cevap!

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Bölgesel barış, istikrar ve güvenlik darbecilerin değil, hukuk ve meşruiyetin yanında yer alınarak savunulabilir' açıklamasında bulundu.

Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı Yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Temalı Fotoğraf-Resim Sergisi ve Şehitler Yolu Yürüyüş Parkurunun Açılışı yapıldı.

Kaçak Avlanan 450 Kg Balık Sosyal Yardım Kuruluşlarına Bağışlandı

Elazığ'da Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, kaçak balık avcılarına darbe vurmaya devam ediyor.

Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

Elazığ Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda dere yatağında ekilmiş 18 bin 559 kök kenevir ile ağaçların arasına gizlenmiş 42 kilogram esrar ele geçirdi.

Elazığ'da  Bir Ton Kaçak Balık Ele Geçirildi

Elazığ'da Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, kaçak balık avcılarına darbe üstüne darbe vuruyor. 

Hamile ablasını 13 bıçak darbesiyle öldüren kardeş, ilk kez hakim karşısında

Antalya'da 20 yaşındaki hamile ablasını 13 bıçak darbesiyle öldüren ve boğazını kesen 19 yaşındaki kardeş, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tekirdağ’da zehir tacirlerine darbe

Tekirdağ'ın Saray İlçesinde polisin düzenlediği Özdemir isimli uyuşturucu operasyonuyla 2 kişi tutuklanırken, 34 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Milletvekili Erol, 'Kenan Evren'in ve darbeci generallerin adı silinsin'

Mecliste konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Kenan Evren'in bir darbeci general olduğuna inanmışsak ve yerel mahkemede cezasını almışsa Kenan Evren'in Türkiye'de adının hiçbir şekilde kamu kuruluşlarında yaşaması doğru değildir. Benim önerim, adının nerelere verilmiş olduğunu bir araştırma komisyonu kurularak tespit ederek Kenan Evren'in ve darbeci generallerin adlarını kamu kuruluşlarından silmektirdedi.

Eski eşini 21 yerinden bıçakladı

Antalya'da, eski eşini 21 yerinden bıçaklayan sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Ayşe Seyidoğlu, olay günü bıçak darbesi almayan bir noktasının kalmadığını ifade ederken sanık ise tüm yaşananlara rağmen eşini hala çok sevdiğini söyledi.

Jandarmadan kaçakçılara darbe

Diyarbakır'dan Ankara'ya yüklü miktarda sevkiyat yapılacağı bilgisi üzerine jandarma tarafından Malatya girişinde durdurulan kamyonda 6 ton kıyılmış tütün ve çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

FÜ'de şehitler yolu yürüş parkuru ve sergi açılışı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından 15 Temmuz temalı, fotoğraf sergisi ve şehitler yolu yürüyüş parkuru açıldı.