Dava Haberleri

Dava Haberleri

Erdoğan'ın iade-i ziyareti ne zaman? 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede gündeme getirdiği Gezi ve 28 Şubat davalarına ilişkin önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler beklediğini dile getirdi. Erdoğan'ın iade-i ziyaret tarihine ilişkin de konuşan Özel, tarihin henüz netleşmediğini bildirdi.

DEM Parti kapatılacak mı?

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan nedeniyle düzenlenen resepsiyonda MHP Lideri Bahçeli'nin "DEM Parti'ye kapatma davası açılması" çağrısına ilişkin soruya "Eğer hukukta bir suç işlenmişse, bir Anayasa, kanun ihlali varsa orada yetkili makamlar devreye girer, gereğini yapar." dedi.

WhatsApp kullananlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar! 

Yargıtay'dan WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Adana'da görüşen bir ticaret davasında, WhatsApp yazışmaları, davacının elinde imzalı bir belge olmamasına rağmen delil olarak kabul edildi.

Elazığ’da ‘Davamız Kudüs’ konuşuldu 

Şuurlu Öğretmenler Derneğinde “Davamız Kudüs” konuşuldu. 

Keleş: Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin davasını güçlü şekilde savunacağız 

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir” dedi. 

HÜDAPAR Merkez İlçe Kongresi gerçekleştirildi 

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Merkez İlçe Kongresi dün büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongre sonuçlarına göre, Ferit Çeliköz partisinin Merkez İlçe Başkanlığı görevine bir kez daha seçildi. 

Nazırlı: Elazığ, Türkiye Yüzyılına büyük destek verecek

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, Türkiye Yüzyılının eser ve hizmet siyaseti üzerinden yükseleceğini belirterek; “14 Mayıs’ta Türkiye yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi diyen Elazığlı vatandaşlarımız, AK Parti’nin ve onun liderinin davasının yanında olduklarını net bir şekilde gösteriyor.” dedi.

Akşener'den Sönmez'e destek! FETÖ iddialarına son noktayı koydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında siyaset gündemine dair soruları yanıtladı. Millet İttifakı ve İYİ Parti'nin adayları üzerine bir değerlendirme yapan Akşener, program sunucusunun İYİ Parti Elazığ 1.Sıra adayı İrfan Sönmez ile ilgili sorduğu bir soru üzerine açıklama yaptı. Akşener, Sönmez'e isnat edilen FETÖ davası  ile ilgili olarak ;''Benim hakkımda dava açıldı. Havada duruyor. Benim ifadem bile alınmadı. Ben sanık mıyım? Tanık mıyım? Ben bile bilmiyorum. Bu tarz asılsız suçlamalar İstanbul İl Başkanımız için de söylendi. FETÖ suçlaması çok ağır bir suçlama.'' dedi.

YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül: Merhum Hocamızı rahmetle anıyoruz

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, ömrünü davasına ve ülkesine adayan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çoban, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 bin bedava Sosyal Konut Projesi’ni açıkladı 

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bin Bedava Sosyal Konut Projesi” tanıtımı gerçekleştirildi. 

Kaymakam öncülük etti, aile barıştı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Gedikyurt köyünde yaşayan ve aralarında arazi davası yüzünden yaklaşın 5 yıldır birbirleriyle küs olan 'Çimen' ailesi Kaymakam Mustafa Dilekli'nin araya girmesiyle barıştırıldı.

18 yıllık cinayet davasında yeni gelişme

Elazığ'da 18 yıl önce kayıp ilanı verilen ve polisin titiz çalışması sonucu cinayete kurban gittiği belirlenen Ruhi Canpolat'la ilgili davada tutuklu yargılanan eşi Azime Ş., sonradan evlendiği kocasının ağabeyi Cevdet Ş.'yi suçladı.

İsim benzerliği ev sahibi yaptı, durumu boşanma davasında fark etti

Elazığ'da yaşayan Hasan Yıldırım, eşiyle boşanma davası sürecinde mala konan tedbir sonucunda üzerinde bir evin daha olduğunu öğrendi. Tapuya giderek durumu araştıran ve isim benzerliğinden dolayı başka birinin evinin üzerine yapıldığını gören Yıldırım, yaklaşık 2 sene uğraşmasının ardından Almanya'da yaşayan adaşına ulaşarak evi devretti.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 'Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Bugün geldiğimiz noktada Ankara 13. İdare Mahkemesi esastan karara bağlayarak ihaleye ikinci kez iptal etmiştir. Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk Adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur. Davaya konu olan tüm itirazlarımız dava kararında yer almış ve haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir' dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi sahasının ihalesi iptal edildi

Elazığ'da maden rezervleri ile ilgili EMMAD'ın açtığı dava, ihalenin iptali ile sonuçlandı.

Elazığ'da Uzlaştırma Bürosu sayesinde çocukların ihtiyaçları karşılandı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, kamu davası açılmasına yeterli delil olmasına karşın dava açılmadan yapılan görüşmeler sonucunda taraftarı uzlaştırdı. Uzlaştırma Bürosu yaptığı çalışma ile cezaevinde annelerinin yanında kalan 0-6 yaş arasındaki çocukların kişisel bakım malzemelerinin karşılanmasını sağladı.

Yıldırım: AK Parti sıradan bir parti değil, bir dava hareketidir

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti'nin bir dava hareketi olduğunu ve partide herkesin kendisini bir nefer olarak gördüğünü belirterek, kendilerini makamla, statüyle değil, sorumluluklarla tanımladıklarını ifade etti.

Elazığ Belediyesi karara itiraz etti

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Elazığ Belediye Meclisi kararıyla onaylanıp yürürlüğe giren 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planının iptali için Elazığ 1. İdare Mahkemesi’ne açılan davada verilen yürütmeyi durdurma ara kararının iptali için bir üst mahkemeye itiraz yapıldığı duyuruldu.

2 buçuk yıldır boşanma davası süren baba, çocuklarını icra yoluyla görebiliyor

Elazığ'da eşi ile 2 buçuk yıldır boşanma aşamasında olan ve bu süre zarfında çocuklarını sadece 2 kez icra yoluyla görebilen baba, yetkililerden evlatlarına kavuşmak için yardım bekliyor.

Elazığ'da depreminde 14 kişinin öldüğü Dilek Sitesi ile ilgili 23 şüpheli hakkında dava açıldı

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi ile ilgili 23 kişi hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı. Her bir sanık için iddianamede 210'ar yıl hapis istendiği öğrenilirken, savcılıkta açıklamada bulundu.

Bebeğini çöpe atan kadına müebbet hapis

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yeni doğan bebeğini çatı katında halının altına bırakıp ölümüne neden olan ardından da çöpe atan kadına bugün görülen davada mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi.

Bursa'da miras yüzünden cinayet işleyen zanlı tutuklandı

Bursa'da miras davası yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaralayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bangladeş’te 6 yılda sonuçlanan davada 3 polise müebbet hapis cezası verildi

Bangladeş'in başkenti Dakka'da gözaltına alınan bir şahsın polis nezaretinde işkence yapılarak öldürülmesi suçundan yargılanan 5 polisin 3'üne müebbet hapis cezası, 2'sine de 7'şer yıl hapis cezası verildi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Christchurch davası kararına yönelik paylaşım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'da 51 Müslüman'ın vahşice katledildiği Christchurch terör saldırısı davasında alınan karara ilişkin bir paylaşım yaptı.

Dışişleri Bakanlığın'dan Christchurch saldırıları davası kararına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Christchurch terör saldırılarının faili hakkındaki mahkeme kararından memnuniyetini açıkladı.

Kuşadası’nda silahlı saldırı

Kuşadası'nda alacak verecek davası nedeniyle çıktığı ileri sürülen tartışmada silahlar konuştu. Silahlı saldırıya uğrayan bir kişi yakındaki bir turizm acentesine sığınarak, kurşunların kendisine isabet etmesinden kurtuldu.

Vali yardımcısının çifte cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Adana'da annesi ve kardeşini öldürdükten sonra tutuklanan vali yardımcısının, eve gelen polislere gülümseyerek, 'Kardeşim babamı dar ediyordu ben de öldürdüm' dediği öğrenildi. Baba Şeref Polat da ifadesinde öldürülen avukat oğlu Altuğ'un kendisini dövdüğünü, vasilik davası yüzünden iki oğlunun sürekli tartıştığını anlattı.

Kayseri'de iki kardeşin miras davası kanlı bitti

Kayseri'de iki kardeş arasında miras yüzünden çıktığı iddia edilen kavga kanlı bitti. Pompalı tüfekle vurulan ağabey, hayatını kaybetti.

AK Parti Kadın Kollarından Dilipak'a Dava

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Teşkilatı, kadınlara yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak'a dava açtı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi mayınlı arazilere sokmayı amaçlayan tuzaklara düşmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tek görevi AK Parti'ye ve şahsıma husumet olan bu siyaset tarzının etkilediği her bireyi büyük ve güçlü Türkiye davasına kazandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Söylenen her yalanı hakikatin gücüyle etkisiz hale getirecek, iftira ve fitne ateşini inşallah gönül seferberliğimiz ile söndüreceğiz. Ülkemize ve milletimize hiçbir faydası olmayan polemikler ile enerjimizi boşa harcatmayı, bizi mayınlı arazilere sokmayı amaçlayan tuzaklara da asla düşmeyeceğiz' dedi.